základní skupiny - skupina C, 3. kolo
03.11.2020 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ferrán Torres přijímá gratulace (© AFP)

Manchester City skolil i Olympiakos a i nadále vládne skupině C

Manchester City zůstává v Lize mistrů stoprocentní. Proti Olympiakosu plnil roli jasného favorita, a i když ve finále vypadá konečný výsledek jednoznačně, odpor svého protivníka zlomil definitivně až v závěru. I potřetí se mu podařilo, podobně jako v duelech s Portem a Marseille, skórovat za devadesát minut celkem třikrát, a je tak zaslouženě ve vedení skupiny.

Hosté neměli na Etihad Stadium vyloženě co ztratit. Velice chtěli napravit poslední porážku s Portem, která pro ně znamenala sešup z průběžně druhé příčky na třetí, avšak jejich sok ukázal, že právě on je největším kandidátem na konečné prvenství ve čtyřčlenném uskupení. Alespoň klub z Pireusu díky dalšímu neúspěchu Marseille nespadl v tabulce níže.

Možná, že kdyby svěřenci trenéra Pedra Martinse neinkasovali poprvé už ve 12. minutě, mohli The Sky Blues potrápit daleko více. Jenže poté, co si za šestnáctkou narazili míč na jeden dotek ve vzduchu elegantně Ferrán Torres s De Bruynem a prvně jmenovaný následně z blízkosti skóroval, se Olympiakosu dýchalo hůře. A na vyrovnání se již prostě nezmohl.

Podobně jako před týdnem v souboji s Marseille mužstvo vedené manažerem Pepem Guardiolou na hřišti nijak nezářilo. Přesto mělo otěže tohoto klání po svou kontrolou, do přestávky přitom mohlo svůj náskok navýšit ze dvou jakýchsi vytvořených příležitostí, jenomže Sterlinga ve 27. minutě vychytal brankář José Sá a Ferrán Torres ve 31. minutě hlavičkoval mimo bránu.

Do druhé půle nastoupil řecký výběr se dvěma změnami v sestavě, na hřiště se dostali z lavičky Pepe Rodrigues a Bruma, jenže ani tahle změna nepřinesla hostům dostatečný progres. Byť je pravda, že kdyby v 54. minutě proměnil svou šanci Valbuena, který levačkou zamířil jen vedle prostoru tří tyčí, mohli sebevědomí Cityzens opravdu výrazně podkopat.

V podstatě až do závěrečné desetiminutovky nebylo o konečném vítězi tohoto měření sil úplně rozhodnuto. V 69. minutě se na hrací plochu po více jak měsíční odmlce vypravil Gabriel Jesus, který letos stihl odehrát jen jeden zápas, než se objevil na marodce. A hned se prezentoval tím nejlepším možným způsobem, protože anglickému celku pojistil náskok.

V 81. minutě na něj balón posunul De Bruyne, který si zapsal svou druhou asistenci, a ačkoli se Brazilec v pokutovém území ocitl ve velmi složitém úhlu, napálil merunu nechytatelně pod břevno. Výhru pečetil ještě svým přesným zásahem další náhradník João Cancelo, kterému za vápnem prostrčil míč střídající Nmecha, a následný pokus skončil přesně u vzdálenější tyčky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elmas

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Akinfeev

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Bastaron

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

4-0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Není o čem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele