základní skupiny - skupina C, 1. kolo
21.10.2020 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Sergio Agüero (© AFP)

Manchester City se nenechal zviklat, doma skolil Porto

Loni musel být Manchester City po svém vypadnutí ze čtvrtfinále velmi zklamaný ze svého působení v Lize mistrů. Teď však jasně naznačil, že na nepovedené vystoupení hodlá co nejrychleji zapomenout, a na úvod skupinové fáze skolil vždy nepříjemné Porto. Portugalský šampión vstoupil do duelu velmi dobře, těsné vedení však neudržel a odjížděl domů poražen.

Ačkoli se domácí stratég Pep Guardiola musel obejít bez svých obvyklých opor Kevina De Bruyneho, Gabriela Jesuse i Benjamina Mendyho, přičemž zraněný byl rovněž Aymeric Laporte, plnil proti úřadujícímu mistrovi z jihu Evropy roli favorita. Očekávaně The Citizens drželi více míč na svých kopačkách, chvilku však trvalo, než se rozehřáli do optimální teploty.

Hostům chyběl jen náhradní brankář Mouhamed Mbaye, hostující lodivod Sérgio Conceicao tak na hřiště mohl poslat prakticky nejlepší možné složení dle všech dostupných možností, potvrdilo se však, že jeho svěřenci nejsou zkraje sezóny ještě v nejlepším rozpoložení. Vždyť třeba v domácí lize v uplynulých dvou zápasech proti Marítimu a Sportingu získali jen bod.

Manchester naopak navázal na svůj výkon z minulého klání proti londýnskému Arsenalu, který skolil nejtěsnějším možným způsobem, a urval v podstatě povinné tři body, díky kterým se posunul do čela tabulky. Disponoval totiž lepším skóre než druhý Olympiakos, jemuž se doma podařilo o jeden gól skolit Marseille. Porto se naopak usadilo na poslední čtvrté místo.

K první střele na bránu se propracovali hosté, a to ve 13. minutě prostřednictvím Díaze, nicméně tomu zakončení v tomto případě vůbec nevyšlo a poslal míč jen hodně mimo kýžený a chtěný prostor. Každopádně o pár chvil později již svou mušku seřídil dle vlastních představ, po přihrávce Uribeho vlétl do vápna a pravačkou zamířil po zemi na zadní tyčku.

Vedení ovšem Dragoes nevydrželo nikterak dlouho. Poté, co Gündogan z blízkosti napálil jen brankovou konstrukci, se následně bránící Pepe dopustil v pokutovém území nedovoleného zákroku vůči Sterlingovi, sudí Treimanis nařídil penaltu, a k té se postavil Agüero. Jeho úspěšná exekuce, byť si gólman Marchesín na balón sáhl, znamenala brzké vyrovnání stavu.

Porto mohlo ve 22. minutě potrestat chybnou rozehrávku brankáře Edersona Moraese, jenž si neporozuměl se svými spoluhráči, nicméně Uribe šanci zahodil, poněvadž merunu nasměroval jen na tribuny City of Manchester Stadium. Ve 33. minutě se pokoušel Edersona Moraese překonat Sanusi, s jeho levačkou však neměl domácí muž v rukavicích větší potíže.

Druhý poločas poté lépe vyšel The Sky Blues, dvěma přesnými zásahy nakonec rozhodli o svém konečném prvenství. Už ve 49. minutě se opětovně ozval Gündogan, který z hranice šestnáctky vyslal zajímavý pokus, Marchesín si každopádně stačil poradit. V 65. minutě se již ale německý reprezentant přece gólově prosadil. Dopomohla mu k tomu standardní situace.

Právě jeho zhruba pět metrů za šestnáctkou zezadu srazil vracející se soupeř Fábio Vieira, přímý volný kop se jal zahrát právě on, a domácí určitě neprohloupili. Míč totiž Gündogan zakroutil přes zeď a Marchesín neměl příliš příležitostí zasáhnout. Tři body pak Manchesteru pojistil v 73. minutě Ferran Torres, jenž prostřelil Marchesína po nahrávce od Fodena.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
LyEX

Ano je to jeho chyba a zodpovednost, uz nech prestane robit zo seba k.k.t.a v najdolezitejsi zapas kazdy rok a vymysli nieco co nevedia hrat a naco nie su prirpaveni hraci a necha ich hrat ich hru. Ale ak to nejaky kouc prelomi, tak je to on, verim mu.

Reagovat
FC Porto FC

Bojím se že dostaneme minimálně 4 góly

Reagovat
Elmas

Tohle je hodně vyrovnaná skupina. První bude asi MC, ale zbytek může dopadnout úplně jakkoliv.

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 v suchém triku

Reagovat
smazaný uživatel

2,5+

Reagovat
El Cid z City

stream borci?

Reagovat
FC Porto FC

Na co tam je var kurva když pica přejede gólmana a nic?

Reagovat
Raylan

Nesmyl no co ten Diaz, jak hrál loni? Na Copa América mi přišel ze má velkej potenciál.

Reagovat
ttopi

Tak nejdřív tam byl ten penaltový zákrok ne?

Reagovat
FC Porto FC

To právě že nebyl

Reagovat
ttopi

Tak podle tebe ne, podle VAR jo. V tom případě už nemohl VAR posuzovat to, co se stalo potom.

Reagovat
FC Porto FC

To bylo předtím ne potom pane bože

Reagovat
ttopi

Nejsem bůh. Už to vidím. Ale furt platí, že když VAR posuzuje případný penaltový zákrok, nic jiného nehodnotí. Bylo to nechtěné, ale sjel ho hezky...

Reagovat
t0mmy33MCFC

golman vubec nemel mic a Ilkay jen dopadal na nohu... co mel udelat vzletnout do vzduchu? vyhodnocene spravne...

Reagovat
celeb

Porto si zasluzi prehravat uz len kvoli tomu, ze tam vsetkych po hrisku nahanala Jesus Corona.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele