základní skupiny - skupina A, 5. kolo
01.12.2020 18:55 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Mergim Berisha (© AFP)

Red Bull přehrál Lokomotiv o dvě branky a předskočil ho na třetím místě

Salzburg potvrdil úlohu favorita na půdě ruského Lokomotivu a hlavně díky dvěma brankám Mërgima Beriši z prvního poločasu uspěl po výsledku 3:1. Do tabulky si proto připsal svůj první tříbodový zisk v letošní skupinové fázi Ligy mistrů a oživil své naděje na osmifinále. K tomu potřebuje, aby španělské Atlético ve večerním střetnutí neporazilo německý Bayern, a pokud ano, tak se alespoň výrazně přiblížilo k vyřazovací fázi Evropské ligy.

Hosté začali podle očekávání aktivněji a první možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině. Na konci krásné přízemní kombinace stanul právě pozdější hrdina Beriša a z levého rohu brankového území snadno rozvlnil síť, ovšem při zakončení se nacházel ve zhruba metrovém ofsajdu a tato trefa tak nebyla uznána. Dvaadvacetiletý kosovský útočník však rozhodně nepolevoval v aktivitě a ve 28. minutě se přeci jen dočkal.

Po hezké akci svých spoluhráčů se zjevil ve správný čas na správném místě a svou dorážkou překonal naprosto bezmocného brankáře Guilhermeho. Turecký rozhodčí Palabıyık ještě konzultoval celou situaci s VAR kvůli domnělému ofsajdu, vzápětí ale vedoucí gól rakouského mistra uznal. Salzburg se snažil tlačit i v následujícím průběhu a druhého zásahu se málem dočkal necelých deset minut před přestávkou zásluhou Koity.

Jednadvacetiletý kanonýr z Mali si elegantně zpracoval balón na prsa a poté se krásnou kličkou zbavil bránícího Liscova, nicméně nakonec zamířil z mírného úhlu do boční sítě. Lokomotiv byl blízko k vyrovnání ve 40. minutě. Hlavičku Cerqueiry nejprve vykopl jeden z bránících hráčů těsně před brankovou čarou a pak se opřel do míče z dobrých dvaadvaceti metrů Zé Luís, jehož přízemní střelu výtečně odvrátil na roh gólman Stankovič.

V samém závěru úvodního dějství ještě zahrozil hostující Szoboszlai, neboť svůj projektil usměrnil vedle levé konstrukce. Red Bull po změně stran kontroloval dostatečný náskok a definitivně rozhodnout mohl asi po pěti minutách, nicméně rozběhnutý Koita minul pravou tyč asi o půl metru. Domácí od tohoto okamžiku přidali na obrátkách a snížit mohli po hodině hry, jenže pokus Zé Luíse z hranice šestnáctky vyrazil pozorný hostující strážce.

Moskevský celek se vrátil do hry o bodový zisk zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Ve vlastním pokutovém území se dopustil nedovoleného zákroku Ramalho a Palabıyık okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Anton Mirančuk a Stankoviče poslal na opačnou stranu. Avšak neuběhly ani další dvě minuty a mírný favorit si vzal zpět své dvoubrankové vedení.

Po rychlém brejku dva na jednoho převzal zodpovědnost střídající Karim Adeyemi a z šesti metrů se trefil přímo do vzdálenějšího spodního rohu. V 86. minutě ještě trestuhodně netrefil prázdnou branku Daka, hostům to však příliš vadit nemuselo, jelikož díky důležitému tříbodovému zisku se přiblížili k pokračování v evropských pohárech i pro jarní část.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Heresy

0:3

Reagovat
Stannis Baratheon

Slušně rozjetá skupina alespoň na postup do EL, a nakonec to zase rozesere ten Covid...

Reagovat
FC Porto FC

Remízu Loko dá ne

Reagovat
Stannis Baratheon

Bez komplet zálohy nevím no...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Coutinho10

to byl ofsajd ne ? nebo aspon tak to vypadalo podle te opakovacky

Reagovat
Coutinho10

tak fakt ne: https://ibb.co/chbcrWK , ale stejnak to byla jenom otazka casu

Reagovat
FC Porto FC

Moskva tvl aspoň remíza s takovým soupeřem...

Reagovat
stas87

Snáď už je po zápase. Salzburg aspoň mal snahu hrať futbal, Lokomotiv oveľa viac bránil a zdržiaval.

Reagovat
stas87

Teraz dávali znova tu situáciu u gólu Berishu a ofsajd to nebol. Takze regulérny gol.

Reagovat
stas87

Ramalho. Stankovič. Slabý brankár a ešte k tomu šašo, čo zbytočne drží loptu po premenenej penalte. Rozhodca isto nastaví niekoľko minút navyše. Našťastie Karim trestá chybu nemehla na polke a snáď už definitívne rozhoduje pre Salzburg.

Reagovat
Elliasson

Stanković je velmi slabý gólman pro Red Bull. Všímám si toho delší dobu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele