čtvrtfinále - odvety
14.04.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)

Liverpool se v odvetě zlepšil, Realu ale gól nedal a v Lize mistrů proto končí

Anglický Liverpool nenaváže na vítězství z roku 2019 a letos končí již mezi osmičkou nejlepších. Na stadionu Anfield Road byl sice lepším celkem a vytvořil si i více vyložených možností, jenomže za celých devadesát minut skórovat nedokázal a po úvodní porážce 1:3 mu tak bezbranková remíza na semifinále nestačila. To si naopak zahraje madridský gigant, který se do této fáze naposledy probojoval v sezóně 2017/2018.

Hosté od samého začátku zvolili defenzivní taktiku a snažili se hrozit z rychlých brejků. Ve středečním utkání mohli inkasovat hned několikrát, avšak velký tlak posledního anglického mistra přečkali a mezi čtyřkou nejlepších si to rozdají o postup do finále s jiným ostrovním týmem - londýnskou Chelsea. Přitom tento duel se mohl od samého začátku ubírat zcela jiným směrem, neboť Reds si vytvořili stoprocentní šancí již po necelých třech minutách.

Po hezké akci na levé straně přihrával před branku Mané a našel zcela osamoceného Salaha, ten však jasnou příležitostí pohrdl a z deseti metrů trefil jen levou nohu famózního brankáře Courtoise. Ihned nato se aktivní Mané snažil najít Firmina, jenž ale na míč těsně nedosáhl a poté byl v hodně ostrém úhlu zablokován Salah. Domácí pokračovali v náporu i nadále a k dalšímu ohrožení se dostali po deseti minutách hry.

Z dobrých dvaadvaceti metrů napřáhl Milner a Courtois měl co dělat, aby jeho dělovku směřující přímo pod břevno odvrátil na rohový kop. Španělský klub z ničeho nic zahrozil ve 20. minutě a mohl se výrazně uklidnit, nicméně nezištnou přihrávku Benzemy srazil na bližší tyč bránící Kabak. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen vyrovnala, Liverpool spálil dvě obrovské příležitosti necelých pět minut před přestávkou.

Nejprve nebezpečně vypálil Salah a protější šibenici minul zhruba o půl metru, vzápětí nevyšlo zakončení ani Wijnaldumovi, jelikož nikým neatakován mířil ve středu šestnáctky protivníka trestuhodně vysoko. Svěřenci manažera Jürgena Kloppa vstoupili s velkým odhodláním také do druhého dějství a ani ne po šedesáti sekundách je mohl dostat do vedení Firmino, bohužel pro něj i celý tým nepropálil z mírného úhlu připraveného Courtoise.

Liverpool marně dobýval obranu Realu i v nadcházejícím průběhu a naopak v 66. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto. V samostatném úniku se ocitl hrdina úvodního střetnutí Vinícius Júnior, ovšem z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vyběhnutého brankáře Alisson a brazilský strážce poté doslova ukradl balón z kopačky dorážejícímu Benzemovi.

Francouzský reprezentant byl znovu vidět necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, jeho hlavičkový pokus z pěti metrů se mu však příliš nepovedl a s pomocí země uklidil míč jen o několik decimetrů nad horní tyčku. V nastaveném čase se mohl postarat alespoň o "čestný" zásah Liverpoolu Salah, nicméně ani v tuto chvíli mu štěstěna nepřála a na brilantně chytajícího Courtoise opět nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (716)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele