základní skupiny - skupina G, 4. kolo
24.11.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Juventus otočil utkání s Ferencvárosem, rozhodl žolík Morata

Juventus si doma docela zahrával a dlouho trvalo, než naplno projevil své schopnosti. Zprvu totiž s maďarským celkem prohrával. V nastaveném čase utkání ale trenér Pirlo vytáhl žolíka jména Morata, který jej spasil.

Ferencváros byl outsiderem přesto, že pod vedením trenéra Pirla se Stará dáma nehýbe kupředu s takovou jistotou jako v minulosti. A ideálně nezačala ani dnes. V patnácté minutě mohl jít domácí celek do vedení, když akci po křídle táhl Ronaldo. Portugalský fenomén našel před bránou Paula Dybalu, který však z voleje pálil jen do Dibusze!

A pak nastal šok. V 19. minutě totiž Juve zaspalo v obraně, čehož hosté využili k rychlému brejku. Nguen spěchal s balonem po straně směrem ke Szczesnemu, nahrál pod sebe a pohotový Myrto Uzuni překonal polského brankáře - 1:0.

Outsider v Turíně brzy vedl a domácí celek z toho nadšený rozhodně nebyl. Svěřenci trenéra Pirla se ihned vrhli do útočení, ale chyběla jim přesnost i nápady. Bernardeschi našel zleva Ronalda a ten sklepl balon pro Dybalu. Argentinec pálil hned z první, jenže jeho pokus zablokovala hostující obrana.

Deset minut před koncem první půle se ale Bianconeri přeci jen dočkali. Stačila jim k tomu trochu rychlejší souhra, která změnila tempo hry. Cuadrado našel Cristiana Ronalda, který si balon zpracoval, dostal se s ním k vápnu a dělovkou překonal brankáře Dibusze - 1:1.

Do druhého poločasu také vstoupil lépe domácí favorit, který se neustále hrnul před Dibuszovu bránu. McKennie byl jedním z aktivnějších hráčů a pět minut po návratu ze šaten si narazil míč s Cuadradem. Pak vypálil, jenže opět mířil pouze do obětavého obránce Frimponga.

Po hodině hry musel zasahovat brankář Dibusz, protože ho krásnou střelou pořádně protáhl Federico Bernardeschi. Ani skvělý zákrok by Dibuszovi nemusel stačit, protože jej musela zachránit až tyč! Tu měl Dibusz dnes skvěle postavenou, zachránila ho celkem dvakrát.

Následně už Pirlovi došla trpělivost a poslal do útoku trojku ofenzivních talentů Kulusevskiho, Moratu a Chiesu. Spolupráce posledních dvou jmenovaných málem přinesla Juventusu gól v 77. minutě, když Chiesa vyslal do šance Moratu. Také jeho rána ale nakonec skončila na tyči. Maďarský celek jako kdyby touto dobou už neexistoval, směrem dopředu za druhou půli nevymyslel prakticky nic.

Přeci jen se ale Juventus nakonec dočkal zaslouženého vedení. Když už hráči Ferencvárose začínali pomalu slavit bod, ozval se ve druhé minutě nastavení Álvaro Morata. Muž důležitých branek stál ve správný čas na správném místě, takže bezchybný centr dnes skvělého Cuadrada poslal hlavou do sítě - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (2x CR7, 2x Al-VAR-o Morata)

Reagovat
Franzstadt

1:3 (2x Boli, 1x Kharatin)

Reagovat
smazaný uživatel

Ti jebe, nie? :-D

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Ronaldo nebo Morata hattrick

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt tam Berna, tak je Juve bez Itala

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
TheMally11

dos Santos Aveiro

Reagovat
PH8

de Assis Moreira

Reagovat
JuventusFC1897

Bentancur je vlavo uplne utopeny.

Reagovat
Greny

Asi by tam mohl poslat Moratu a možná i Chiesu nebo Kulusewskiho ne?

Reagovat
smazaný uživatel

a jo Kulička! Na toho jsem úplně zapomněl Zatím jedinej kloudnej záložník - podceňovaný Cuadrado

Reagovat
DelPiero137

Nevidel som polcas, ale asi to znamena ze experimenty neskoncili. Ze jo Andrea

Reagovat
smazaný uživatel

Utkání Ligy mistrů mezi Juventusem a Ferencvárosem Budapešť se zapsalo do historie italského klubu. Stará dáma nastoupila poprvé v klubové historii bez italského obránce a brankáře. Obrannou čtyřku vytvořili Kolumbijec Cuadrado, Nizozemec de Ligt a Brazilci Danilo a Alex Sandro, v brance pak byl Polák Wojciech Szczęsny.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

To Juve hraje furt takhle blbě?

Reagovat
smazaný uživatel

To Sassuolo to snad ubrani

Reagovat
Liveral

Zdá se mi to, nebo ten rozhodčí Juve hrozně řeže?

Reagovat
JuventusFC1897

Hrozna sracka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

MORATA !!!

Reagovat
CR7RONALDO

Neviem, či sa to zdá len len mne, ale myslím si, že Juventus zbytočne moc fauluje. Častokrát idú tí hráči zbytočne do súbojov, ktoré už dopredu viem, že sa skončia faulom. Zbytočne to potom kúskuje a spomaluje hru. Real hlavne v období hattricku ligy majstrov to hral úplne inak, oni niekedy dokonca nechávali súperov prejsť cez nich a to občas aj okolo vlastnej šestnástky, lebo verili, že aj tak neskôr tú loptu získajú.

Reagovat
Liveral

Já si to zapnul asi v 60min ale přijde mi, že pulka toho co ten rozhodčí pískal vůbec fauly nebyly. Normální souboje ale Maďaři litali jak sirky a rozhodčí jim to žral...

Reagovat
smazaný uživatel

Bol som zvyknuty z 90-tych rokov uplne na nieco ine. Toto je sracka.

Reagovat
CR7RONALDO

To je asi pravda. Viem že taliansky futbal má povesť, že je defenzívny a tvrdý. Ale aj tak si myslím, že na to aby v dnešnej dobe mal taliansky klub šancu vyhrať ligu majstrov, tak musí ten štýl hry ešte viac zmeniť, lebo v poslednej dobe ligu majstrov vyhráva iný štýl futbalu. Naposledy mužstvo, čo vyhralo LM s aspoň trochu podobnou hrou ako Juventus, bolo Chelsea 2012 a tí bránili možno aj viac než Juventus. Odvtedy už to vždy vyhralo menej tvrdé a ofenzívne mužstvo. Aj keď samozrejme Real má Ramosa, niekedy mal aj Pepeho, ale to sú individuálni hráči a nie mužstvo ako celok.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se odvolání Sarriho ukazuje jako velká chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele