základní skupiny - skupina G, 5. kolo
02.12.2020 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Juventus díky skvělému výkonu Chiesy rozprášil Dynamo

Juventus si v Turíně nakonec s přehledem poradil a kyjevské Dynamo poslal domů se třemi inkasovanými góly. Ofenzivu Juve dnes táhl především Chiesa a opět se prosadil i Morata.

Juventusu se zatím v Lize mistrů celkem daří, ale přesto nemá trenér Pirlo na svou práci tak úplně klid. Sezona v italské nejvyšší soutěži mu zatím nepřináší takové úspěchy, v jaké on sám doufal. Takže další výhra by jeho týmu určitě hodně pomohla. Dynamo ale už několikrát ukázalo, že rozhodně není žádným ořezávátkem, které by body rozdávalo.

Tohle utkání bylo dost specifické, až by se dalo říct historické. Poprvé ho totiž zcela řídila žena. Francouzská sudí Stéphanie Frappartová měla dost nelehký úkol, ale dá se říct, že se s ním nakonec popasovala velice srdnatě. Sledovala, že je Juventus od začátku aktivnějším týmem. Bentancurova rána ještě neměla gólové parametry, ale následný pokus mladíka Chiesy už ano. Brankáře Buščana zachránilo to, že byla rána tečována.

Po rohovém kopu Bentancura se dostal k hlavičce Weston McKennie. Mířil sice dobře, ale Buščan reagoval ještě lépe a u tyče byl včas. Gól ale celou dobu visel ve vzduchu a bylo jen otázkou času, než se Stará dáma prosadí. Obrana Dynama to vydržela přesně 21 minut. Pak se totiž po delší akci dostal k centru ze strany Sandro a hlavičkující Federico Chiesa už Buščana překonal - 1:0.

Po půlhodině hry mohl navýšit vedení Juventusu Cristiano Ronaldo, jemuž výborně připravil šanci Álex Sandro. Po kličkované brazilského obránce pálil Ronaldo z několika metrů ve vápně, jenže trefil jen břevno. Pár minut před koncem první půle poslal na opačné straně Kędziora krásný pas do vápna a po sklepnutí od spoluhráče se sám před polským brankářem objevil Viktor Cyhankov. Jenže pouze trefil Szczęsneho do nohy!

Po změně stran se pokoušeli o zvrat hosté. Blíže k brance měli v 53. minutě. Aktivní tahoun Viktor Cyhankov poslal před bránu střílený centr, na který nedoskočil Popov a Szczęsny tak musel reagovat na poslední chvíli. O pouhé čtyři minuty později už se ale opět prosadil Juventus. Na začátku akce opět stál Federico Chiesa, který se rozběhl na pravé straně vápna, naservíroval míč Moratovi a ten sice neuspěl, ale přes brankáře Buščana propadl míč až k Ronaldovi. Ten už neměl problém dostat míč do sítě.

A aby náhodou hosty nenapadly myšlenky na zvrat, definitivně je zbavil iluzí Álvaro Morata. Ve formě hrající Španěl opět čerpal z práce a rychlosti dnes skvělého Chiesy, který nahrál do vápna na někdejšího střelce obou madridských klubů. Morata už si poradil, zachoval chladnou hlavu a propálil Buščana potřetí - 3:0.

Čtvrtou branku mohl přidat opět Morata, který si našel citlivý centr od Sandra. Jenže tentokrát mu Buščan perfektním zákrokem radost pokazil. Poslední slovo měli hosté, když se po ztrátě Kulusevskiho hnal vpřed Šaparenko. Jeho technickou střelu na vzdálenější tyč ale brankář Szczęsny zlikvidoval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pokahontas

Na Camp Nou sahalo Dynamo po bodu a Barca je rozhodně hlavním favoritem celé skupiny,jak ukázala i ve vzájemném měřenís Juventusem,ALE-Juventus(a italské týmy obecně) je pro Dynamo(a ukrajinské týmy obecně) doslova prokletím.

Takže bodovat by bylo pro Dynamo bomba,vypadá to spíš na 3:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby Kyjev bodoval

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
To som ja

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten přenos nikdo nekomentuje

Reagovat
M11

CHIESA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu snahu od začátku zápasu si to zasloužil

Reagovat
DelPiero137

Ako hraje McKennie na tejto pozicii?

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
M11

MORATA !!!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Zark

Reagovat
F.Torres

750 legenda navic neni celou karieru klasickej hrot. Kloboucek

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je dobrej

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Ociš

Ronaldo je skvělej, ale nad Moratou zůstávám v údivu tuhle sezonu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele