základní skupiny - skupina B, 4. kolo
25.11.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Eden Hazard (© AFP)

Inter doma podlehl Realu Madrid a vzdálila se mu vidina postupu

Inter Milán v souboji gigantů nestačil na domácím stadiónu na Real Madrid a se dvěma body po čtyřech zápasech má jen minimální šanci na postup do další fáze Ligy mistrů. Ta se naopak zvýšila Realu, který tříbodový zisk posunul na postupovou pozici.

V základní sestavě Bílého baletu se podruhé v řadě objevil Martin Odegaard a byl to právě on, kdo měl prsty v první klíčové situaci utkání. V 5. minutě norský záložník přihrál do pokutového území Nachovi, kterého od míče nedovoleným způsobem odstavil Barella a sudí Taylor nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Eden Hazard a prudkou ranou k pravé tyči poslal Real do vedení.

Hned o pár minut později mohl druhý zásah přidat Lucas, ale jeho nenápadná střela z hranice pokutového území pouze orazítkovala tyč. Gólem neskončila ani Hazardova střela z úhlu po půlhodině hry, kterou bezpečně vyrazil Handanovič.

K velkému zlomu došlo ve 32. minutě, kdy po kontaktu v Varanem upadl v pokutovém území Vidal, ale rozhodčí Anthony Taylor neviděl žádné porušení pravidel. Chilský záložník ovšem byl přesvědčen o tom, že byl faulován, a po dvou žlutých kartách za usilovné protesty se předčasně odebral do sprch.

Inter v deseti lidech nedokázal svému soupeři plnohodnotně konkurovat a Real měl utkání ve svých rukou. Situace se nijak neměnila ani po změně stran a Nerazzurri trávili většinu času na vlastní polovině.

V 59. minutě tak nebylo překvapením, že Real udeřil podruhé. Kroos našel na pravém křídle volného Lucase, který poslal přesný centr na čerstvě střídajícího Rodryga a mladý brazilský útočník s přispěním domácího Hakimiho zvýšil vedení svého celku.

Real poměrně s přehledem kontroloval hru, ale domácí si i tak dokázali v závěrečné desetiminutovce vypracovat šanci. Sanchéz uvolnil přihrávkou na levém křídle Perišiče, který prudkou střelou po zemi protáhl Courtoise. Inter tak poprvé v Lize mistrů prohrál na domácí půdě s Realem a s velkou pravděpodobností nepostoupí do osmifinále milionářské soutěže.

Autor: Martin Jedlička / onlajny.com

Komentáře (407)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele