předkola - 4. předkolo - mistrovská část - odvety
30.09.2020 21:00 CET
4 : 1
(0:1)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Opakovaná penalta Slavii zlomila. Z Dánska si přivezla čtyřgólovou porážku

Dlouho to pro hráče pražské Slavie vypadalo v dánském Herningu nadějně. Po brzkém Olayinkově gólu vedla, avšak po přestávce vyrovnal Kaba. Zbylé trefy padly v závěrečné čtvrthodině, nejprve z těžko pochopitelně opakované penalty skóroval Scholz, rozdíl ve skóre navýšili Onyeka a Dreyer.

Jindřich Trpišovský udělal oproti úvodnímu utkání v Edenu jen dvě změny. Na stoperu nahradil mladého Davida Zimu ostřílený Ondřej Kúdela, v útočné trojici zase naskočil Lukáš Provod namísto Stanislava Tecla, jenž se nevešel ani na lavičku. Domácí sáhli do sestavy ještě méně, pouze Dreyera vystřídal Sisto.s

Slávisté přežili úvodní aktivní napadání soupeře a hned z první standardní situace udeřili. Stanciův do brány kroucený roh byl odvrácen pouze k Peteru Olayinkovi, jenž nadvakrát dokázal poslat míč do sítě. Nigerijský křídelník mohl po dalším rohovém kopu přidat trefu číslo dva, jeho hlavičce ale několik decimetrů chybělo.

Stanciu nebyl daleko od toho, aby rozehrál brankovou příležitost i na druhé straně. Po jeho nepřesné rozehrávce zachránilo sešívané to, že Sisto rovněž nedokázal najít kopačky svého spoluhráče. Skutečné ohrožení Kolářovy svatyně přišlo ve třinácté minutě, kdy se po centru z pravé strany vyšplhal nejvýš Kaba, jeho hlavička ze záklonu ale úspěch neslavila.

Červenobílým pořádně zatrnulo i po dvaceti minutách hry, kdy se za obranou zjevil Sviatchenko a z první jen těsně netrefil zařízení. Gólu by ale stejně zabránil ofsajd. Na druhé straně následně po Olayinkově zklepnutí pálil levačkou Masopust, rovněž nepřesně. Aktivní Olayinka se poté pokoušel o vystřižení nůžek, namísto střely ovšem promáchnul.

A ke střele se nedostal ani Bořil, jenž po nebezpečně vyhlížející situaci namísto rány z první zkoušel obejít bránícího hráče, jenže balón si příliš ukopl. Vzápětí se podruhé v utkání dostali domácí nákopem za obranu, i tentokrát jim však radosti zamezilo jednak špatné zakončení, jednak praporek pomezního.

Závěr první půle patřil jednoznačně dánskému celku, k výraznějšímu ohrožení Koláře přesto nedošlo. Veškeré dění obstaralo několik centrů či závarů a do kabin tak s těsným náskokem odcházeli Trpišovského svěřenci.

Stejně jako půli první, tak i tu druhou mohli Pražané načít gólem. Bořil po zajímavé kombinaci z vápna pálil o kousek vedle vzdálenější šibenice. Nedlouho poté zakončoval rychlý protiútok Masopust, jehož pokus z ostrého úhlu nakonec gólmanovi nadělal dost problémů.

Midtjyllandu osmělení se nějakou dobu trvalo. Přímý kop ze zajímavé situace nedokázal nijak zužitkovat, lehčí ohrožení přišlo až po rohovém kopu v šedesáté minutě. O pět minut později přišel pro Slavii problém. Centr z levé strany nedokázal Kolář vyboxovat, když se nechal přehlavičkovat Sorym Kabou a rázem bylo srovnáno.

Vzápětí mohl přijít ještě větší malér. Dlouhý balón od Hansena totiž stopeři nechali propadnout až k Dreyerovi, který si jej k úlevě všech slávistů nedokázal zpracovat. I na druhé straně se zjevil hráč před bránou zničehonic. Po skvělém Kolářově výkopu a neméně vydařené Olayinkově přihrávce vybojoval Bořil alespoň rohový kop. Ten se sice nepovedl, hra ovšem pokračovala, načež Olayinka dělovkou prozkoušel Hansenovu připravenost.

Po necelých osmdesáti odehraných minutách sešívaní ubránili nebezpečný rohový kop, následně však Traoré nepochopitelně nakopl balón zpět do vlastního vápna, načež Holeš zahrál rukou a sudí nařídil penaltu. Tu Ondřej Kolář chytil, avšak rozhodčí nepochopitelně nařídil opakování pokutového kopu. Scholz už svůj úkol splnil a naklonil postupové šance na stranu Midtjyllandu.

A zadlouho Dánové zatloukli Slavii pověstný hřebíček do rakve Ztráta balónu znamenala velkou šanci Onyeku, jenž z pravé strany propálil Koláře ranou na bližší tyč. Tři góly nebyly pro Midtjylland dostatečným počtem, Dreyerova výtečná střela po odrazu od břevna totiž znamenala, že Kolář musel kapitulovat počtvrté.

Do Ligy mistrů tak prošel Midtjylland, na Slavii čeká jen Evropská liga.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (1628)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele