základní skupiny - skupina D, 1. kolo
21.10.2020 21:00 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

Duvan Zapata (© AFP)

Zapata zase řádil. Midtjylland dostal od Atalanty čtyři branky

Atalanta si doslova pohrála s domácím Midtjyllandem a nasázela mu potupné čtyři branky. Hlavní hvězdou utkání se stal Duván Zapata, autor jedné branky a dvou asistencí.

Domácí Midtjylland na cestě do Ligy mistrů odklidil nejeden zajímavý tým a především čeští fanoušci pražské Slavie budou jeho jméno vyslovovat ještě dlouho s bolestí na hrudi. Hned první duel ale pro Midtjylland představoval velkou výzvu. Italskou Atalantu, která při svém posledním utkání v Lize mistrů málem šokovala PSG. Ani dnes v jejím dresu nechyběly stálice jako Gómez, Zapata nebo Muriel.

Atalanta byla od začátku utkání aktivnější a už v deváté minutě šla málem do vedení. Robinu Gosensovi po brilantní ráně z levé strany vápna chybělo jen pár centimetrů, aby trefil volný prostor u zadní tyče. Domácí obrana měla v těch chvílích velké potíže s flexibilitou ofenzivy Atalanty, jejím neustálým pohybem a kreativitou.

Zapata dnes hrál s velkou chutí a v 16. minutě zachránila domácí po jeho dravém průniku jen tyč. Těsně vedle ní pak poslal svou ránu také Muriel. O chvíli později obrana Midtjyllandu opět nechala příliš prostoru Zapatovi a jeho tvrdou ránu musel brankář Hansen vyrážet jen s vypětím všech sil. Gól každopádně visel ve vzduchu, domácí si hodně koledovali.

Na první branku jsme nakonec po této šanci čekali jen další dvě minuty. Alejandra Gómeze sice domácí odvrátili, jenže na další pas už byli krátcí. Obránce Romero sklepl míč hlavou k volnému Zapatovi a zkušený forvard se nemýlil - 1:0.

Domácí málem velmi rychle zareagovali, když ve 33. minutě Cajuste prošel přes Gómeze a Freulera a ze středu vápna pálil velmi dobře. Brankář Sportiello musel pohotově reagovat a se štěstím vyrazil míč mimo. Domácí své šance nedokázali využít a přišel trest. Deset minut před koncem první půle Duván Zapata na kraji vápna nabil kapitánovi Gómezovi a zkušený harcovník dělovkou nedal Hansenovi šanci!

Orobici zvládli první půli fantasticky a do jejího konce stihli přidat ještě jednu branku. Opět u toho byl Zapata, který si tentokrát připsal asistenci. Jeho táhlou ránu na zadní tyč Hansen vyrazil jen před sebe a nejpohotovější ze všech byl Luis Muriel. Kolumbijský útočník už měl snadnou práci - 3:0.

Druhá půle už logicky zaostávala za svou starší sestrou v tempu i šancích. Atalanta neměla potřebu se někam hnát a domácí byli z výsledku tak rozhození, že nedokázali reagovat. Spíš se uchylovali k centrům. Které se pravidelně stávaly kořistí hráčů italského celku. Nově příchozí Josip Iličić naopak hodně zaměstnával muže před Hansenem a dvakrát jeho projektily jen těsně minuly tyč.

Ani to ale nebylo všechno. Domácí si museli pohár hořkosti vypít až do dna. Přišel, viděl, skóroval. V 80. minutě se na hřiště dostal Alexej Mirančuk, nová letní posila Bergamaschi. A stačilo mu na gól jen osm minut! Hateboer začal útok rychlou nahrávkou na Iličiće a ten našel Mirančuka. Mladý ruský záložník pak levačkou obstřelil vše před sebou a poslal míč přesně k tyči!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Bastaron

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
Rudnevs

Toto môže byť dobrý zápas.

Reagovat
rave

Supr nadpis.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Fortex

1:4

Reagovat
berliner

Snad Atalanta vyhraje aspon 1:3 ale obavam se ze to bude spis trapeni a plichta

Reagovat
AjaxFans

1*1

Reagovat
Pharrell

1:2/1:3

Reagovat
Seydou Doumbia

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2,5+

Reagovat
veikko

Tak to je pro Dány zatím hodně krutý střet s realitou. Jak jsou zvyklí hlavně běhat, tak místy naprosto netakticky vystupujou a odkrývají prostory. Jo a Papu Gómez by možná dost mohl pomoct i reprezentaci, to je fantastický fotbalista.

Reagovat
Houfi

Vždyť reprezentaci pomáhá..

Reagovat
veikko

Moc prostoru nedostává, ale to je dáno i rozestavením Argentiny 4-3-3, do kterého moc nezapadá. I tak by ale mohl dostávat více prostoru z lavičky. Když si vezmu, kolik prostoru v reprezentaci dostával Banega, který je sice skvělý fotbalista, ale oproti Gómezovi je poloviční... Do zápasů, kde se bude bušit do zavřené obrany, by duo Messi a Gómez mohli být dobrou volbou. Podle mě nehraje hlavně kvůli věku, no.

Reagovat
Largo

Reagovat
Shevchenko

MInulý rok začala Atalanta prohrou 4:0 v Záhřebu. Pěkně se to otočilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře jim tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele