základní skupiny - skupina F, 2. kolo
28.10.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Jadon Sancho (© AFP)

Dortmund v závěru zlomil odpor Zenitu a připsal si důležité tři body

Fotbalisté Borussie Dortmund napravili zaváhání z prvního utkání základní skupiny Ligy mistrů a díky dvěma gólům v druhém poločase porazili dlouho vzdorující Zenit. Skóre otevřel proměněním pokutového kopu Sancho a potvrzující branku přidal v poslední minutě standardní hrací doby Haaland.

Hosté z Petrohradu nepřiletěli do Německa v dobré formě a jejich herní projev to od úvodních minut potvrzoval. Zenit bránil v hlubokém bloku a spoléhal se zejména na protiútoky. Domácí tak měli dostatek prostoru ke kombinaci a zcela jasnou převahu v držení míče.

Úvodní dvacetiminutovka krom Reynovy střely mimo bránu nepřinesla žádnou výraznější šanci a převaha Borussie byla spíše optická. První opravdu velká šance Dortmundu přišla ve 26. minutě v podobě standardní situace z nebezpečné pozice. K její exekuci se postavil zkušený kapitán domácích Marco Reus, ale jeho nebezpečnou zakroucenou střelu vyrazil brankář Keržakov.

Dortmund byl nadále lepším týmem, ale obrana Zenitu byla kompaktní a příliš prostoru ofenzivním hvězdám domácích neposkytovala. Naopak to mohl být Zenit, který z ojedinělého útoku mohl skórovat, ale Driussi v dobré pozici hlavičkoval pouze nad bránu. V závěru prvního poločasu mohl vytoužený vedoucí gól vstřelit Haaland, ale nehlídán uvnitř pokutového území nezakončil přesně.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a byl to rozhodně Zenit, kterému remízový stav vyhovoval. Hráči Borussie se i nadále tlačili do útoku, ale obrana hostů byla stejně důsledná jako v prvním poločase. Když už ve velké šanci napálil Reyna tyč, odmával pomezní rozhodčí ofsajd.

V 66. minutě pálil nebezpečně zpoza pokutového území Dahoud, ale jeho střela pouze proletěla těsně vedle levé tyče. Neujalo se ani Akanjiho zakončení po Reynově centru, které bez větších problémů zpacifikoval Keržakov.

Dortmund se nakonec dočkal až v poslední čtvrthodině utkání. Karavajev zatáhl v pokutovém území Hazarda za rameno, za což sudí Kuipers nařídil penaltu. K té se postavil Sancho a suverénním zakončením do protipohybu Keržakova poslal svůj tým do vytouženého vedení.

Celý zápas bránící Zenit nenašel dostatek sil na zdramatizování utkání a byli to nakonec domácí, kterým se podařilo vstřelit ještě gól ze hry. Burkiho odkop v samotném závěru utkání prodloužil Bellingham za obranu, kde již číhal Haaland, který potvrdil svou pověst elitního střelce a přesnou trefou potvrdil vítězství BVB.

Autor: Martin Jedlička / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Seydou Doumbia

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
jmenujusehonza

4:0

Reagovat
andrew96

Fuu to je strašný porod.

Reagovat
Han střelil první

Hrozný zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele