základní skupiny - skupina E, 3. kolo
23.10.2019 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

V Salzburgu se opět střílelo, vítězství však ukořistila Neapol

Zápasy Salzburgu přináší divoké přestřelky s železnou pravidelností. Po osmigólové kanonádě s Bruggami a sedmibrankovému thrilleru s Liverpoolem tentokráte rakouský mistr spolu s Neapolí měnili průběžné skóre "jen" pětkrát, ovšem i to bohatě stálo za to. Dvakrát se domácí stačili na favorita gólově dotáhnout, ovšem do třetice již tento husarský kousek nedokázali a odchází poraženi 2:3

Oba týmy se ve středeční večer mohly spolehnout na své dvorní kanonýry Erlinga Hålanda, respektive Driese Mertense, kteří se shodně prosadili dvakrát. Mertens ale navíc bezprostředně po Hålandově srovnání na 2:2 v závěru ještě připravil gól pro střídajícího Insigneho, čímž utkání strhl na stranu Neapole a zaslouží si ocenění muže zápasu.

Teprve devatenáctiletý Håland je v tomto ročníku Ligy mistrů hotové zjevení, neboť po třech odehraných zápasech má na kontě již stěží uvěřitelných šest zásahů. Norský forvard se poprvé prosadil již po deseti minutách hry, kdy se bleskově zorientoval v pokutovém území a usměrnil zablokovanou střelu přesně k tyči, avšak radost mu vzápětí zhatila kontrola videorozhodčího, která objevila patrné postavení mimo hru.

Jen pár minut nato se tak měnilo skóre na druhé straně. Rychlá akce na pravé straně vyústila v hlavičku Callejóna k nohám Driese Mertense, jenž si ve sprintu posunul míč do šestnáctky a i z ostrého úhlu propálil brankáře Stankoviće dělovkou pod břevno. Inkasovaný gól domácím týmem zacloumal, ale ne nadlouho a ještě do přestávky bylo srovnáno.

Proti povedené ráně Daky ještě brankář Meret stačil zasáhnout, jenže pět minut před odchodem do kabin Malcuit u pravé postranní čáry vyhořel v souboji s Minaminem a unikajícího křídelníka domácích srazil k zemi ve vlastní šestnáctce. Nařízenou penaltu Håland bezpečně proměnil a stanovil poločasový stav 1:1.

Krajní bek Neapole své zaváhání po změně stran napravil v 64. minutě, kdy se díky kvalitnímu náběhu ocitl ve slibné pozici na hranici pokutového území a jeho tečovaný přízemní centr skončil na zadní tyči u nehlídaného Mertense, jenž chladnokrevně zabořil míč do sítě.

Salzburg i tentokráte zareagoval příkladně a dokázal opětovně srovnat, jenže radost rakouského celku měla vysloveně jepičí život. Po parádní hlavičce Hålanda pod břevno z táhlého centru Junuzoviće uplynulo totiž sotva pár vteřin a Neapol měla vedení opět na své straně. Mertensovo pohotové sklepnutí dlouhého nákopu vstříc Lorenzovi Insignemu totiž vyústilo ve střelu italského útočníka, kterou domácí stoper Ramalho ve skluzu nechtěně přizvedl a míč tak přeletěl bezmocného Stankoviće a zapadl do sítě.

Na tuto třetí ránu již čím dál unavenější hráči Red Bullu zareagovat nedokázali a Neapol si závěrečné minuty bez větších potíží pohlídala, aniž by se Meret dostal do vážného ohrožení. Díky výhře 3:2 svěřenci Carla Ancelottiho napravili předešlé zaváhání v Genku a se sedmi body zůstávají ve vedení skupiny E s jednobodovým náskokem před Liverpoolem, zatímco Salzburg zůstává s třemi body třetí.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude klasická Neapol ,absolutně nevěřím že tam bude bodovat.Ta když má vyhrát tak to nezvládne.Dostanou 3 a víc gólů.

Reagovat
Zark

jeste ze nakonec dostali jen dva

Reagovat
Mönchengladbach

Dojebou to až doma.

Reagovat
mastakillah

ty jsi zase chytrej jak rádio

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

každý čeká přestřelku, no uvidíme....1:2 AVANTI NAPOLI

Reagovat
Heresy

4:2

Reagovat
Bayernista18

3 : 1

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, v UEFA Youth League vyhral Salzburg 7:2. Celkom slušné.

Reagovat
stas87

Budes sledovat? Snad vykroci Salzburg za postupom a oberie priameho konkurenta.

Reagovat
Rudnevs

Chcel som, ale pozerám, že to majú len v rumunštine, portugalčine a arabčine, čiže zrejme radšej zvolím simulcast, ktorý je aspoň anglicky. A stejne som tak unavený, že pri tom zaspím.

Každopádne, držím Soizburgu palce, nech urobia v CL dobrú reklamu. Keby boli tento rok taký druhý Ajax, nehneval by som sa. A tiež som zvedavý, či budú invincibles v lige, Stanković vravel, že si to dali za ciel.

Reagovat
mastakillah

Dries

Reagovat
Kixi Syhimour

Hezky mu tam nasadil jesličky u té penalty

Reagovat
stas87

Zatial to splna to, co som od toho zapasu cakal. Neapol nehra vobec zle, ich utoky maju hlavu a pätu a dokazali si toho vytvorit dost. Vidno, ze Salzburg tieto zapasy hra minimalne a v defenzive tam ma dost okienok. Ale ked sa podari rozjet akciu cez stred, vymenit si dve ci tri kratke prihravky tak ta maximalna rychlost robi problemy talianom. Keby Mwepe a Daka hrali s väcsim kludom a nie tak hekticky, vytvorili by si toho viac. S Ramalhom vzadu by som trpol pri kazdom nakope, ten hrac na mna neposobi vobec iste, odkopy na nahodu...nic prijemne.

Minamino aj Hwan vynikajuci, krytie lopty, rychla narazacka, prekvapive riesenia..to vsetko tam je. Radost s nimi pracovat, hlavne Hwan je perspektivny dost a budem zvedavy kam povedu dalsie jeho kroky. Haaland nemusi byt v hre vyrazne vidiet, ale je v klucovych momentoch tam, kde ma byt. Gol z penalty plus nepremenena sanca po skvelom nabehu a vyborne ustal aj ten suboj. Len skoda ze tu strelu nenamieril o kusok vyssie, takto mal Meret stastie ze ho trafil v idelalnej vyske a stihol to posunut nad. Ten chlapec ma uz teraz cenu minimalne 50 milionov, ak pojde Werner prec tak by ho mali kupit. Herne toho ponukne viac ako Schick, o tom som presvedceny.

Reagovat
mastakillah

Merteeeens

Reagovat
popltak

bůh

Reagovat
stas87

Hwan to luxusne posral. Takto vypustiť súpera pričom na kilometer bol jasne vidieť, čo chce Malcuut urobiť. Ale prihrávka skvela, takto naprieč vápnom a vyradiť rak kompletne obranu súpera. Skoda, taký zápas rozhodujú často take malé chyby a tie urobili domáci zatiaľ.

Reagovat
smazaný uživatel

a už to udržíme

Reagovat
smazaný uživatel

"Diego Maradona již není na čele střeleckých tabulek Neapole. Ta v dnešním zápase Ligy mistrů vede na hřišti Salzburgu 2:1, přičemž oba góly vstřelil Dries Mertens, který nejprve vyrovnal počin legendárního Argencince, aby se následně 116. brankou osamostatnil na čele historické tabulky." Na čele historickej tabuľky je Hamšík.

Reagovat
stas87

Nie je to myslene že je naj strelec v Európe a nie celkovo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie Mertens 116 gólov v Európe fakt nedal.

Reagovat
stas87

Vlastne hej, doslo mi to az po tom ako som to odoslal.

Reagovat
rel7

pročítám si novinky a taky na to koukám jako puk a chci to hodit sem

Reagovat
smazaný uživatel

Salzburg po 3 zápasoch skóre 11:9.

Reagovat
Bayernista18

Nenudí.

Reagovat
Elliasson

Jestli tenhle Salzburg nepostoupí (což hrozí), tak mě to bude hodně mrzet. Prodat 5 hráčů základní sestavy bylo možná příliš mnoho.

Reagovat
Tomanatura

Oni ani postoupit nemaji, meli by jit fo EL delat body do koeficientu, at jdou do LM vzdycky

Reagovat
ratusek

Salzburg podobně sympatické výkony jako Slavia. Až na Genk i srovnatelná skupina. Ikdyž z Interu se Genk ze strany Slavie taky dělal

Reagovat
h8_sfatto

Solnohrad je jízda, ne podobně sympatické, Haaland trhá rekordy zatímco Slávisti se jen vracejí na ceny z minulé sezóny EL, protože na startu to byla bída

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Jake jsou kurzy, ze Haland da gola?

Reagovat
king23

0.99

Reagovat
ACSeRw!n

teroristi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele