základní skupiny - skupina A, 5. kolo
26.11.2019 18:55 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bruggy uzmuly klíčový bod na půdě Galatasaraye v boji o třetí místo

Byla to určitě zajímavá bitva, která měla hlavně rozhodnout o tom, kdo nakonec s největší pravděpodobností ve skupině A skončí na třetím místě, byť Bruggy ještě živily malou naději na uzmutí druhé příčky na úkor Realu. Ačkoli Galatasaray vsítil vůbec svůj první gól v Lize mistrů, těsné vedení neudržel až do konce, neboť jeho sok srovnal v nastavení.

Belgický klub byl před tímto kláním v lepším rozpoložení než jeho protivník. Nejenže na evropské scéně odvedl slušné výkony v Madridu nebo Paříži, zároveň se mu více dařilo také v domácí lize. Istanbulský celek byl každopádně hodně motivován změnit především své bezbrankové skóre v milionářské soutěži. A to se mu nyní povedlo už v 11. minutě.

Přitom hned ve 2. minutě se snažil skórovat Bayram, který z přímého kopu vyslal solidní dělovku na bližší tyčku, avšak hostujícího gólmana Mignoleta nepřekonal. Ten nakonec kapituloval o devět minut později. Bayram zleva přihrál do šestnáctky, kde si Büyük odstavil od těla stopera Deliho, a z halfvoleje z otočky zamířil do sítě elegantně svou pravačkou.

Hosté nezaznamenali v prvním poločase úplně ideální výkon. V podstatě se do nějaké větší příležitosti propracovali až ve 36. minutě, to když nebezpečně vypálil Openda, nicméně brankář Muslera proti němu vytasil pohotový zákrok. Zkraje druhé půle se snažil zapsat na střeleckou listinu taktéž Dennis, z blízkosti ale ani on na Musleru vyzrát nedokázal.

Galatasaray se po obrátce snažil najít v některých pasážích hry cestu za navýšením svého náskoku, například v 52. minutě se pokoušel zase ze standardky zacílit Bayram, jenže usměrnil míč pouze mimo tři tyče, v 70. minutě hodlal ve skluzu dopravit balón za brankovou čáru Büyük, z krkolomné pozice však pravačkou zamířil pouze vysoko nad bránu.

V poslední desetiminutovce Bruggy dostaly tureckého soka pod menší tlak, a i když v tutovce selhal nejprve Okereke, který z vyložené pozice trestuhodně minul Muslerovu svatyni, v první minutě nastavení si Diatta po nahrávce Clintona Maty narovnal merunu na svou levačku a poslal jí přesně ke vzdálenější tyči, díky čemuž zařídil svým spoluhráčům aspoň bod.

Zajímavý moment pak na řadu přišel právě po této trefě. Slovenský arbitr Kružliak, který měl mimochodem v tomhle střetnutí velkou kupu práce, totiž jak střelce, tak autora asistence, vyloučil. Diatta inkasoval žlutou kartu za svlečení dresu při oslavě gólu, nabuzený Clinton Mata za zničení rohového praporku, přičemž oba už předtím jednou napomínáni byli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Seydou Doumbia

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

a vsadil sis na výsledky ?

dneska dost dobře tipuješ

Reagovat
Seydou Doumbia

Vsadil, ale za to co předvedli City jím budu muset i tak asi unést rodiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me o druhe příčce nemuze byt rec. Melo tam byt sahaji po treti pricce a EL.

Reagovat
smazaný uživatel

turci marni, skore 0:8. Bruggy pokud vyhraji, coz si myslim ze klidne muzou, poperou se pak v Madridu o postupi. Tip dnes 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

*o postup

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Coutinho10

ty vole tohle nedat Okereke

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaaaaaal Diaaaattaaaaa

Reagovat
Seydou Doumbia

Bruggy power...bohužel jsem to neviděl, jak hráli?

Reagovat
Coutinho10

meli to tezky...rozhodci Gala celkem pripiskaval, hra bylo hodne kouskovana, takze se moc do nejakyho tlaku ani dostat neslo a vypadalo to, ze to zkusene Galatasaray udrzi na 1:0 a zvlast v momente, kdy Okereke sam pred branou nedal, ale nastesti se pak ujala jedna strela v zaveru, coz je pro Bruggy jako vyhra v te jejich situaci a jak se zapas vyvijel

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně uhrát tu EL.

Reagovat
Coutinho10

to uz by melo

Reagovat
Agent z Melmacu

rozum si kde nechal ty žltá kačica? u posteli?

Reagovat
salm0n

To zapomněl, že už měl žlutou a běžel ukázat svojí vanu fanouškům?

Reagovat
Seydou Doumbia

Něco jako Vidal, který dostane žlutou a za pět vteřin neví že ji má? Ten druhý udělal to samé nebo proč hromadně šli do sprch o pět minut dřív?

Reagovat
FC Porto FC

2 červený za oslavy

Reagovat
REPLIKATOR

No to jsou blbi, nechat se vyloučit za oslavu gólu Škoda, že nestačil dát Galatasaray ještě rozhodující gól, byla by větší prdel.

Reagovat
Stannis Baratheon

Spíš škoda, že VAR následně gol nezrušil.

Reagovat
ttopi

Závěr famózní Palec nahoru pro rozhodčího, že to ustál a řídil se pravidly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele