základní skupiny - skupina A, 1. kolo
18.09.2019 18:55 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Bruggách branka nepadla, Galatasaray si domů odváží cenný bod

Bruggy nedokázaly potvrdit úlohu mírných favoritů proti tureckému Galatasarayi a v domácím prostředí se s ním rozešly smírně bez branek, vzhledem k dalšímu průběhu je to pro ně určitě ztráta. Diváci od samého začátku sledovali velmi vyrovnané utkání a ze statistického pohledu je tak nerozhodný výsledek spravedlivý, nicméně loňský vicemistr belgické nejvyšší soutěže si od tohoto duelu jistě sliboval více.

Co se týče vyložených možností, tak zajímavější rozhodně byl první poločas. Bruggy se mohly dostat do vedení již po necelých osmi minutách hry, kdy z levého křídla odcentroval Vormer a před hranicí brankového území se zjevil zapomenutý Dennis, jenomže ten ve stoprocentní pozici selhal a svou hlavou nasměroval balón zhruba o dva metry vedle bližší konstrukce. Mírný favorit středečního zápasu znovu zahrozil po dvaceti minutích hry.

Tentokráte chtěl rozvlnit síť Mitrovič, avšak po přesně zahraném přímém volném kopu hlavičkoval o pár decimetrů nad horní tyčku. Přesně po odehrané půlhodině mohl z ničeho nic udeřit hostující výběr. Při zpracování zaváhal Clinton Mata a před gólmanem Mignoletem se tak ocitl zcela osamocený Babel, ale svou závěrečnou tvrdou ránu nasměroval jen do ramene domácího strážce a obrovskou příležitostí proto pohrdl.

Největší šance úvodního dějství byla k vidění ve 34. minutě. Na vlastní polovině předvedl elegantní kličku Vanaken a Bruggy vzápětí přešly do rychlého protiútoku. Po akci středem hřiště od Vanakena stanul na levé straně pokutového území protivníka volný Ricca a zkusil štěstí z voleje, nicméně svým projektilem pouze olízl břevno. Pak až do konce první části k ničemu nebezpečnému nedošlo, svěřenci trenéra Philippeho Clementa opět zahrozili v 51. minutě.

Po krásné kolmici za defenzívu soupeře převzal míč Dennis a řítil se sám k brankáři Muslerovi, v obložení dvou protihráčů ho však propálit nedokázal. O tři minuty později hlavičkoval po rohovém kopu z pravé strany Okereke a Muslera famózním zákrokem odvrátil balón do strany. Ve zbývajícím průběhu mířili příliš vysoko hostující Feghouli a na opačné straně i domácí Openda, v poslední minutě normální hrací doby trefil boční síť Falcao.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
ttopi

1:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

sestava galatasaray na papíře pěkný

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Stannis Baratheon

Teď jsem nato čuměl jak blázen. Super tým.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bruggy dost tlačí, ale přes hostující blok se nedá do žádné tutovky dostat. Takže bída i od domácích.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele