základní skupiny - skupina H, 4. kolo
07.11.2018 18:55 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia je po vítězství nad Young Boys stále v kontaktu

Valencia konečně zabrala a doma porazila Young Boys Bern 2:0, což ji stále drží ve hře o postup do osmifinále. Španělský velkoklub si zajistil klíčový náskok už v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Santi Mina. Bern sice dokázal na první branku zareagovat, ale vyrovnat nedokázal, tím spíš, že Carlos Soler ještě přidal jednu branku.

Valencii se v letošní sezoně na domácím stadionu Mestalla příliš nedaří, ale švýcarský soupeř byl pro domácí velkou výzvou. Případná další ztráta by Marcelinovy svěřence takřka připravila o postupové šance.

Domácí začali dobře, ne že by se na svého soupeře okamžitě vrhli, ale už po čtvrthodině hry vstřelili první branku. Rodrigo po pravé straně rozjel vynikající akci a ve vápně prostrčil balón na Solera, jehož střela se od břevna odrazila k volnému Santi Minovi a Netopýři vedli. Rychlá branka ale žádný ofenzivní koncert ze strany Valencie neodstartovala. Young Boys srovnali krok a ještě v prvním poločase dokázali odpovědět. Roger Assalé dostal ve vápně trochu prostoru, aby zakončil, a to se domácím vymstilo, protože Assalé se trefil přesně k tyči, kam Neto nedosáhl. Do šaten šla ale spokojenější Valencia, protože ve 41. minutě se znovu měnilo skóre v její prospěch. Přesný centr Solera uklidil zblízka do branky opět Santi Mina! Poločas domácí celek ovládl i díky trestuhodně zahozené šanci Ngamaleua.

Kouč Marcelino naléhal na své svěřence, aby utkání co nejrychleji rozhodli ve svůj prospěch a jak zavelel, tak jeho hráči učinili. V 56. minutě utekl obraně Young Boys rychlý Carlos Soler a přízemní střelou po třetí v zápase překonal Von Ballmoose. Dvoubrankové manko už bylo pro Švýcary příliš. Valencia kontrolovala hru a když třináct minut před koncem uviděl červenou kartu za faul na Coquelina Sanogo, bylo rozhodnuto. Valencia zvítězila na Mestalle 3:1 a před zápasy s Manchesterem a Juventusem je stále ve hře o postup.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Theft90

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Messiáš

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na každé tiskovce netopýrů, na každém trenalu, jsou všichni vysmátý ale hrajou holej kokot. Nechápu co s nima je, prootže kadr špatnej není

Reagovat
eden_h

plichta 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele