základní skupiny - skupina D, 1. kolo
18.09.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke nevyhrálo ani v Lize mistrů, s Portem doma remizovalo 1:1

Trápení Schalke pokračuje i na scéně Ligy mistrů. Königsblauen sice poprvé v sezoně neprohráli, ale remíza 1:1 z domácího zápasu proti Portu je ztrátou. Dragões si každopádně bod zasloužili a zpátky do Portugalska pocestují spokojeni. Všechny branky padly až po změně stran. Schalke poslal do vedení Breel Embolo a z pokutového kopu srovnával Otávio.

Že německý celek není ve své kůži ukázal už začátek zápasu. Porto do něho vstoupilo výrazně lépe a jeho počáteční nápor vygradoval pokutovým kopem. Ve 12.minutě zahrál ve vlastní šestnáctce rukou stoper Naldo a sudí Manzano byl nekompromisní. VeltinsAréna si ale mohla výrazně oddechnout a poděkovat Ralfu Fährmannovi, který směr Tellesovi střely vystihl a penaltu zneškodnil. Každopádně dobrý začátek to ze strany domácích rozhodně nebyl. Porto navíc bylo nadále lepší, i když jeho počáteční převaha už byl tatam.

První poločas celkově nenabídl zrovna ofenzivní podívanou. Porto většinou končilo svoje akce před šestnáctkou, zatímco o akcích Schalke netřeba vůbec mluvit. Vše podstatné ze zápasu nabídla až druhá půle.

Ústřední postavou jeho začátku byl opět Ralph Fährmann. Nemít jeho, mohlo Schalke už prohrávat o dva zásahy, jenže německý brankář držel svůj celek nad vodou. Ve 49.minutě zmařil obrovskou tutovku Felipeho a o několik minut později si Dragões mohli rvát vlasy. Königsblauen se v 64.minutě konečně dostali do pořádné příležitosti a rázem z toho byla první branka zápasu. Rychlý kontr vedl po dobré přihrávce McKennie a s jeho přihrávkou už si zkušeně poradil Breel Embolo! VeltinsAréna propukla v radost, jakkoliv to do té doby nebyl ze strany domácího celku optimální výkon.

Porto si prohrát nezasloužilo, ale styl, jakým dosáhlo na vyrovnání budí kontroverze. Marega totiž mezi dvěma hráči přifilmoval pád a sudí Manzano po druhé v zápase odpískal pokutový kop! Portugalci tentokrát zachovali chladnou hlavu, Otávio poslal Fährmanna na druhou stranu a srovnal na konečných 1:1. Závěr zápas ještě přinesl jednu gólovku domácího celku, Casillas ale závar ve vlastním vápně ustál.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (37)

Přidat komentář
KingMaster13

1:0

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
jenculko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
Rudnevs

Obe penalty veľmi sporné, ja by som nepískal ani jednu, pri tej prvej to bola jasne neúmyselná ruka, klasický výskok obrancu, čo potvrdil i expert Mertesacker... Tá druhá, to proste faul nebol, podľa mňa to určite nebolo na penaltu. Schalke malo často problémy s hrou dopredu a s vytváraním si akcii, tá spolupráca tam nefungovala, hráči akoby hrali so sklonenými hlavami.

Naopak ale ten protiútok, čo viedol k gólu, bol parádny od všetkých aktérov, pekne vybojovaná lopta a rozohraté od Bentaleba, Mc Kennie a Serdar to zohrali parádne a Emboko to tiež nemal ľahké ale poradil si... Tomu to snáď konečne začne strieľať, prišiel ako veľký talent a najdrahšia posila, bohužiaľ ho dosť zbrzilo zranenie. Minulý zápas proti Gladbachu už nakonci znižoval na 2:1 nechytateľnou strelou, teraz opäť gól, snáď mu to pomôže nabrať sebavedomie a formu.

Reagovat
vladino10

Reagovat
vladino10

..kde si pozeral?

ja som sa snazil najst stream, ale sport365 dnes nepouzitelny a ked som nasiel nieco pouzitelne, tak tam vysielali miesto schalke dajaky americky futbal..

tak som to vzdal a sledoval BVB

Reagovat
Rudnevs

Skúsil som ten sport247, ktorý si mi tu minule radil, tam to fungovalo perfektne.

Reagovat
FC Porto FC

Ta druhá jasná když míč odplacne dlani....

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to bylo bez debat

Reagovat
Jardman

Já měl zato, že Emobolo odešel do Ruska

Reagovat
stas87

Skurvene Porto. Bodaj by UEFA toho hajzla Maregu potrestala za tu komediu a trest by mal dostat aj ten spanielsky saso co odpiskal absolutne vymyslenu penaltu. V prvom a navyse domacom zapase takto stratit vyhru s priamym konkurentom, to skratka cloveka naserie. Budem dufat, ze Schalke si postup uhra a nebude ich tato fraska nakoniec stat postup. Kazdemu klubu sa taka spinavost vrati...ci uz v podobe zrebu alebo zarezu od rozhodcov. Takze Porto si to dufam vyzerie uz v skupine, pripadne v PO.

Reagovat
FC Porto FC

Ježíši to je pláče. Byla nasimulovana no stačí to konstantovat a smířit se s tím ty tady píšeš o tom celéj sloh

Reagovat
stas87

Reagovat
verv

On byl ten rozhodčí mimo celej zápas, třeba když šel Uth do úniku, obránce ho fauluje, rozhodčí nic a pak za pár vteřin odpíska Uthovi mnohem menší "faul" a ještě mu následně dá žlutou. A celkově hráči Porta chodili hodně ochotně na zem a on jim to všechno žral.

Reagovat
FC Porto FC

Remíza dobrá i když se mělo vyhrát když kopeme v 12.minute penaltu a ze hry máme víc... Penalta od Maregy simulace no, prostě fotbal bez videa. Ten gól Schalke to byl výsměch nechápu jak takovou šouravou střelu nejsou schopni dva hráči u čáry odkopnout

Reagovat
ttopi

První penalta 50%50 - rozhodl se písknout. Ruak to byla. Evidentně nechtěná, ale prostě zahrála míč pryč a tím se zamezilo případnému ohrožení branky. (tady možná lepší nějaký nepřímý kop z vápna - penalta je za to, že se "možná" mohlo Porto k něčemu dostat, dost přísná).

Druhá penalta komická

Reagovat
FC Porto

Obě jasný, při ty druhý mu kopl do nohy a gravitace je mrcha

Reagovat
verv

První bez debat ale u té druhé na Maregu ta gravitace působila tak 5krát silneji než na ostatní hráče ne? Oni celkově hráči Porta měli s tou gravitací nějaký problémy

Reagovat
FC Porto

To neříkám, přidal tomu hodně. Ale do nohy ho kopl a pak upadl. Klidně pošlu video

Reagovat
verv

Nějakej kontakt tam asi byl, ale rozhodně ne takovej aby sebou takhle plácnul. Nehledě na to, že on šel k zemi až když viděl, že už mu balón utíká a nebude z toho nic nebezpečnýho. Ale žádný překvápko, ti hráči to dělali celej druhej poločas, v jednu chvíli se svíjí na trávníku a drží se za nohu, jako by byla zralá na amputaci aby se po chvilce zvedli a sprintovali za balónem.

Reagovat
ttopi

Samotný kontakt ještě není důvodem k pádu. Vždyť hráči se celý zápas někoho dotýkají. Představa, že budou hráči mít okolo sebe metrový kruh, kde jsou nedotknutelní, je hrozná. Tohle bylo dost přifilmované a penaltu bych nepískl. Ale chápu, že můj názor nikoho nezajímá

Reagovat
verv

však já si myslím to samý

Reagovat
ttopi

Však já tě podporuju

Reagovat
FC Porto

Samozřejmě ale dělají to všichni né jen Porto. Určitě to šlo a měl to ustát. Ty pro svůj tým, by si udělal nejspíš to samé, prostě to zkusil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele