základní skupiny - skupina F, 6. kolo
12.12.2018 21:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Lyon uhrál na Ukrajině potřebný bod a postupuje do osmifinále

Olympique Lyon se může těšit na vyřazovací fázi Ligy mistrů. Francouzský klub v nejzajímavějším zápase středečního programu nastoupil v kyjevském azylu Šachtaru Doněck a byl lepším týmem, k postupu mu stačila i remíza 1:1.

Na promrzlý trávník Olympijského stadionu se snášel sníh a s těžkými podmínkami se lépe srovnali hosté. V 19. minutě také měli první velkou příležitost, Bertrand Traoré se řítil sám na Pjatova, ten včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a pravou nohou vykopl jinak gólovou střelu.

Šachtar se rozehříval o něco pomaleji, vadit mu to ovšem nemuselo, jelikož první šance ukrajinského celku skončila kýženým gólem. Ve 22. minutě domácí tak dlouho obléhali pokutové území OL, až Taison nakonec prostčil míč k Júnioru Moraesovi a ten prostřelil Lopese - 1:0.

Lyon se inkasovanou brankou nenechal zaskočit a znovu převzal iniciativu. Ve 28. minutě pálil z úhlu těsně nad Tete, v samém závěru prvního poločasu se pak po levé straně probil Fekir a servíroval ideální přihrávku pro Mendyho který pálil těsně mimo. Do prvního poločasu se vešel ještě nápor Lyonu ze druhé minuty nastavení, během něhož Pjatov musel likvidovat pokusy Fekira a Traorého.

Lyon potřeboval k postupu vyrovnat a situaci si málem zkomplikoval krátce po návratu z kabin, kdy znovu zakončoval Júnior Moraes a jeho střelu zablokovával Denayer. Na opačném konci hřiště se síť vlnila, trefa Fekira ovšem nebyla správně uznána kvůli ofsajdu.

Fekir si na svou chvíli slávy musel počkat do 65. minuty. V té se do pokutového území dostal Depay a předal míč svému spoluhráči, Fekir se nenechal zaskočit převahou protihráčů, připravil si míč na levačku a neomylně zakončil - 1:1.

Na tahu byl znovu Šachtar a do konce si vypracoval jednu velkou příležitost. V 82. minutě Ismaily vysunul Júniora Moraese a ten se z úhlu řítil sám na Lopese, hostující brankář ovšem rychle zmenšil střelecký úhel a šanci zlikvidoval.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
klvana

3:4 Allez l’OL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HullCity

No bude to hodně zajímavý zápas,jen se bojím naší obrany,to co předváděli minule byla hrůza,soupeř jako Lyon bz nás za to ztrestal mnohem víc,než Hoffenheim...snad výhra...2:1!

Reagovat
Coutinho10

Fekir hezky uklidil

Reagovat
smazaný uživatel

Ismaily za posledních 20 minut dojebal co mohl

Reagovat
HullCity

Evropská liga je dobrou útěchou...ono další debakly jako od Man City zas zapotřebí nejsou,i když nebudu tvrdit,že bych nebyl za osmifinále rád...

Reagovat
Seydou Doumbia

Ty si ukrajinec nebo jak ses k ním dostal?

Reagovat
HullCity

Jop,z poltavské oblasti...

Reagovat
juninho8

Ako v kontexte celého nášho účinkovania v LM bola remíza jediným rozumným výsledkom dnes Sme to my ale haluzny mančaft

Reagovat
Langi

tak statisticky sme byli opět o parník lepší...prohrát i tohle by byla kardinální smula už

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebo neschopnost na tom oraništi se trefit pořádně do míče. Což v prvním poločase se pálila šance za šanci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele