základní skupiny - skupina F, 3. kolo
23.10.2018 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Man City nepřipustil komplikace a veze z Ukrajiny tři body

Šachtar Doněck nebyl nikdy na svém vlastním hřišti poražen anglickým týmem, povedlo se to až nyní družině Pepa Guardioly. Favorité tak po nepřesvědčivých úvodních utkáních s Lyonem a Hoffenheimem konečně ukázali, proč momentálně kralují anglické Premier League.

Hosté zahrozili již ve 3. minutě, když si míč v pokutovém území soupeře nadhodil David Silva a nůžkami se pokusil lobovat gólmana Pyatova. Ten však nebezpečí odvrátil. Ukrajinský brankář byl v pohotovosti i při slibném centru de Bruyneho. Ve 14. minutě to byl rovněž on, kdo ve velké šanci zastavil střelu Jesuse. Ve 22. minutě to vypadalo, že zahrozí i domácí, místo toho šli ale do rychlého protiútoku hosté, Mahrez však těsně minul. O chvíli později již dokonce překonal Pyatova, ale jeho střelu vyrazil obránce.

Velice aktivní Mahrez ještě ve 28. minutě naservíroval prudký centr Davidu Silvovi a ten ke smůle svého týmu trefil pouze tyč. Vynahradil si to ovšem o chvíli později, když se k němu odrazila zablokovaná střela Jesuse a Silva levou nohou napálil míč do sítě. Tlak hostů ani tehdy neustal a ve 35. minutě se radovali z další branky, tentokráte se z rohu de Bruyneho hlavou trefil Laporte.

Trend z prvního poločasu pokračoval i v tom druhém. Opět hrozil Mahrez, štěstí mu ale nepřálo. To se usmálo v 70. minutě na Barnarda Silvu, který na hřišti pobyl sotva pár minut a už mohl slavit. Přebral si přihrávku od Mahreze, navedl si míč na hranici šestnáctky a levačkou vyslal pozemní střelu, která se odrazila od tyče do brány. V nastavení mohl ještě navyšovat Sterling, ten trefil ale pouze břevno. Své šance se nakonec přece jen dočkali i domácí, když Ederson neudržel centr a musel tak zasahovat proti dorážce Moraese.

V roce 2008 zažil Guardiola své první venkovní vítězství v Lize mistrů, když se svou Barcelonou tehdy porazil právě Šachtar. Následovně tehdejší ročník zakončil jako šampion Evropy. Na závěry je teď ještě brzy, avšak bude zajímavé sledovat, zda se mu podaří s modrobílou mašinou dosáhnout podobných výsledků.

Autor: Jakub Podešva / uefa.com, hoofoot.com, onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
MCFC_8

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Liquid

2:1

Reagovat
Pokahontas

Jestli chce Šachťor z téhke těžké skupiny postoupit,bude muset s ManCity urvat aspoň jednu výhru.

Dneska má k tomu skvělou příležitost,doma se mu to s Anglány obvykle daří(v tomto tisíciletí 2x s Arsenalem,jednou s Tottenhamem,Chelsea i samotným ManCity),jen zřídka s nimi ztrácí body(plichty s ManU,resp.Fulhamem)

Takže tady není o čem-jasná jednička,skóre 2:1.

(ty kurzy musel vymýšlet fakt magor !)

Reagovat
MCFC_8

S nami minuly rok vyhrali lebo sme hrali posledny zapas v skupine a dost hracov sa setrilo, etakze by som si nebol taky isty...

Reagovat
t0mmy33MCFC

presne tak, vsude se pise ze loni nas porazili, jenze to byl zapas ve kterem nam o nic neslo...

Reagovat
MCFC_8

Zatial ani naznak potvrdenia tejto tvojej debilenj hypotezy...ten magor s kurzami mal pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

"Citizens potřebují zvítězit, v Doněcku se jim to ale minulý rok nepovedlo" pro asi...

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
HullCity

Taison a Marlos budou chybět,ale věřím alespoň v remízu...1:1.

Reagovat
HullCity

Reagovat
lucius6

Jesus je výborný fotbalista, hraje opravdu výborně, ale to zakončování, to mu teda v poslední době fakt nejde. Možná by bylo lepší ho posunout někam mimo hrot, protože on je v mezihře neskutečně platný.

Reagovat
El Cid z City

trocha deka na něj padla,snaží se to rvát kolikrát na sílu,jindy víc přihrává, nevadí, nemohou bejt všichni v top formě

Reagovat
MCFC_8

Zdravim Pokahontas, v suchom tricku a to este Sachtar moze byt rad ze len tolko a ahtor clanku tiez mal asi nadej ked stale len minuly rok spominal zapas co o nic neslo...

Reagovat
MCFC_8

Autor

Reagovat
vladino10

Nezvladas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele