základní skupiny - skupina H, 2. kolo
02.10.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuda na Old Trafford. Man Utd se rozešel s Valencií bez gólu

Po sérii tří neúspěšných zápasů v řadě za sebou si Manchester United přál spravit si chuť alespoň v Lize mistrů proti obdobně ztrápené Valencii. Výsledek ani předvedená hra ale ani jeden z táborů příliš nepotěší, neboť diváci na Old Trafford zhlédli nezáživnou podívanou s nízkým počtem šancí, která nemohla skončit jinak než výsledkem 0:0. Tým Josého Mourinha tak před svým španělským sokem v tabulce drží tříbodový náskok, ovšem nyní jej čeká náročný dvojzápas s turínským Juventusem.

Oba týmy do zápasu vstupovaly v nepříliš dobrém rozpoložení a podle toho také valná část večerního duelu vypadala. United sice byli v úvodních minutách aktivnější, ovšem Valencie se brzy oklepala a hru vyrovnala. Brankové příležitosti však nepřicházely ani na jedné straně - hosté navzdory slibné kombinační hře pravidelně selhávali ve finální fázi a jen potvrzovali, proč jsou po sedmi kolech španělské ligy na čtrnáctém místě s pouhými pěti vstřelenými góly, zatímco hráči United pokračovali v nemastných výkonech z posledních týdnů. A když už se zdálo, že se brankář Neto ocitne v ohrožení, zasáhl vždy na výbornou stoper Ezequiel Garay.

Ani po změně stran se nestrhla žádná fotbalová hitparáda, byť United se s přibývajícími minutami přece jen začali více osmělovat a vytvořili si několik nadějných závarů, které valencijská defenziva odvracela s vypětím všech sil. Jediným přímým ohrožením Neta tak byl Pogbův přímý kop, s nímž si brazilský gólman bez větších potíží poradil. Na druhé straně po Rodrigově sklepnutí zase Batshuayi pálil z voleje příliš vysoko, a tak bezbrankový stav před letargickým publikem na Old Trafford přetrvával.

V závěrečné dvacetiminutovce se začal řádně dostávat do hry i nejlepší střelec United, Romelu Lukaku, ovšem ani jeden z jeho čtyř střeleckých pokusů se nepotkal s úspěchem, stejně jako přímý kop Marcuse Rashforda z ostrého úhlu, který se svrchu otřel o břevno. Střelecká agónie obou týmů se tak nezáživnou bezbrankovou prohloubila o další zápas a jak José Mourinho, tak jeho protějšek Marcelino mají do dalších kol hodně co zlepšovat. Stávající bilance čtyř domácích zápasů za sebou bez jediného vítězství se portugalskému manažerovi United přihodila vůbec poprvé v letité trenérské kariéře.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (364)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele