základní skupiny - skupina D, 2. kolo
03.10.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Galatasaray SK 1:0

Porto zvládlo důležitý souboj s Galatasaryem a díky jediné brance čtyři minuty po přestávce zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0, v tabulce skupiny D se dělí o první místo se Schalke. Jeho německý rival totiž zdolal ruský Lokomotiv Moskva taktéž 1:0 a se čtyřmi body má tedy shodné skóre 2:1. Domácí byli ve středečním utkání mírně aktivnějším výběrem a vytvořili si i více gólových šancí, nicméně jejich cesta za úspěchem rozhodně nebyla jednoduchá.

Galatasaray naopak klesl na třetí příčku se třemi body a v následujícím průběhu zřejmě sehraje klíčový dvojzápas o postup do další fáze právě s výběrem z Gelsenkirchenu. Do první větší příležitosti se dostali hosté po necelé čtvrthodině hry. Sérii nepřesností využil Onyekuru, jenž našel v pokutovém území soupeře volného Gümüse. Ten měl dostatek času na střelu, ale s perfektním obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli Maximiliano Pereira.

V polovině úvodní části se mohl dostat do vedení portugalský výběr. Po pasu Corony z pravé strany šestnáctky téměř od brankové čáry pálil z voleje Brahimi a gólman Muslera jeho bombu fantasticky vyrazil jednoruč do strany. V 37. minutě stál na konci rychlého protiútoku Galatasaraye Nagatomo, jenomže španělský brankář Casillas byl připraven a míč pohotově vytěsnil mimo prostor tří tyčí.

Domácí strážce prokázal své zkušenosti taktéž v poslední minutě prvního dějství, když perfektně zmenšil střelecký úhel Gümüsovi a následnou ránu odvrátil do bezpečí. Rozhodující okamžik středečního utkání se zrodil v 49. minutě. Po rohovém kopu Tellese z levého křídla se zjevil na hranici brankového území naprosto nepokrytý Moussa Marega a hlavou usměrnil balón k pravé konstrukci, Muslera neměl vůbec žádnou šanci reagovat.

O šestnáct minut později vysunul Brahimi aktivního Coronu, jehož následný pokus z osy hřiště ukryl Muslera ve svých rukavicích. V 77. minutě odmítl vyrovnání Garry Rodrigues, který po narážečce s Gümüsemem trestuhodně přestřelil břevno ze stoprocentní pozice. V závěrečné desetiminutovce se nejprve strážce tureckého klubu vrhl pod nohy Maregovi a zabránil mu ve skórování, vzápětí střídající André Pereira selhal v tváří tvář proti Muslerovi a minul levou tyč. Portu ani tyto neproměněné možnosti nakonec vadit nemusely.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
KingMaster13

0:1

Reagovat
Kixi Syhimour

2:1

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Těžkej zápas. Ale musíme vyhrát protože bod doma je málo

Reagovat
FC Porto FC

Casillas 2x zlikvidoval únik hráčů Galatasaray a jednou borec v tutovce přestřelil. Díky bohu že Turci neměli den

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele