základní skupiny - skupina H, 3. kolo
23.10.2018 18:55 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Valencia neudržela vedení a z Bernu odjela s bodem za remízu

Španělská Valencia nepotvrdila úlohu mírného favorita na půdě švýcarského Bernu a ani na třetí pokus nezvítězila, znovu si tak lehce zkomplikovala cestu za postupem do osmifinále. Po minulém nerozhodném bezbrankovém výsledku s anglickým Manchesterem United se s Young Boys rozešla smírně po výsledku 1:1 a to i přes to, že po úvodním poločase vedla. Její protivník naopak vybojoval svůj premiérový bod v hlavní fázi LM.

I tak je domácí výběr stále v nejnevýhodnější pozici, neboť dva ze tří zbývajících duelů odehraje venku a alespoň do jarní fáze EL tak má poměrně daleko. Valencii patří třetí pozice se dvěma body. Domácí hráli se španělským gigantem vyrovnanou partii a do vedení se mohli dostat již po necelých deseti minutách hry. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Sulejmani, brankář Neto dokázal schovat balón v náručí.

Po dvaceti odehraných minutách zahrozil na levém křídle Rodrigo a už se dostával k zajímavé střele, ale s naprosto čistým obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli Mbabu a ve skluzu odvrátil míč na rohový kop. Hosté se dostali z ničeho nic do vedení ve 26. minutě. Podruhé v tomto soutěžním ročníku skóroval v dresu Valencie belgický útočník Michy Batshuayi, když využil špatného odkopu Benita a následné přihrávky od Carlose Solera.

Vzápětí si na hranici ofsajdové pasti seběhl za obranu soupeře, obešel gólmana Wölfliho a svůj přízemní pokus usměrnil k bližší tyči z mírného úhlu. Hosté s přehledem kontrolovali průběh až do konce úvodního dějství, jenomže Bern po změně stran výrazně přidal na obrátkách a začal být mnohem nebezpečnější. Do první nadějnější možnosti se dostal pět minut po přestávce.

K velmi nebezpečné hlavičce se propracoval Fassnacht, ovšem Neto byl ve správný čas na správném místě a balón zkrotil ve svých rukavicích. Za další čtyři minuty podrazil Parejo ve vlastní šestnáctce Sowa a lotyšský rozhodčí Treimanis ukázal na penaltový puntík. K pokutovému kopu se postavil Guillaume Hoarau a nezaváhal, míč s přehledem uklidil k pravé konstrukci do protipohybu bezmocného Neta.

Domácí byli hladovější po třech bodech a v závěrečné čtvrthodině si vypracovali dvě obrovské příležitosti. Nejprve mohl otočit vývoj úterního střetnutí střídající Ngamaleu, jenž ani ne minutu po svém příchodu prudce hlavičkoval a Neto znovu zasahoval. V 88. minutě tentokráte chytře hlavičkoval po rohovém kopu z levého křídla Sanogo, Neto vyškrábl míč jednoruč na tyč a ten se mu po odrazu se štěstím vrátil zpět do rukavic.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Liquid

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Coutinho10

podme YB zabojovat o postup

Reagovat
Coutinho10

Goooooooaaaaaaaaaaal Hoarauuuu podte jeste jeden

Reagovat
Coutinho10

Assalé tycka twl

Reagovat
Messiáš

Valencia veliké zklamání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele