základní skupiny - skupina A, 5. kolo
28.11.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dortmund po remíze přišel o první místo, Bruggy si na jaře zahrají Evropskou ligu

Bezbrankovou remízou skončila nezáživná partie mezi Dortmundem a Bruggami. Borussia si zajistila účast v jarním play-off, avšak přišla o první místo ve skupině. FCB si i díky zaváhání Monaka zahraje Evropskou ligu.

Trenér domácích Favre využil zápas v Champions League k tomu, aby pošetřil některé opory. Odpočinku se dočkal levý obránce Hakimi, jenž přenechal místo Diallovi. Volno dostal též Delaney, jehož ve středu zálohy zastoupil Dahoud. Mladé pušky na křídlech Sancha s Brunn Larsenem nahradili Pulisic s Guerreirem a šance od úvodního hvizdu se konečně dočkal ostrostřelec Alcácer.

Hosté již delší dobu nemohou využít služeb Groenevelda a Vossena. Zdravotní trable navíc nedovolily start Coolsovi, Diattovi a Vlientlickovi. Fit již byl naopak Denswil, jenž se ihned zařadil do obranné řady. Důvěru kouče Leka dostali také mladíci Dennis s Amrabatem, kteří operovali v záložní řadě.

Dle očekávání to byla Borussia, jež od začátku vévodila statistice držení míče. Bruggy, které nastoupily nezvykle v červenobílých dresech, v obraně poprvé zaváhaly po deseti minutách. Akanjiho nákop zpracoval Reus pro Pulisice, jehož ve velké šanci vychytal spoluhráč z reprezentace USA Horvath. Gólman Blauw-Zwart sice jednou vystrašil fanoušky hostů, když vysoký nákop překvapivě nezkrotil v rukavicích, avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Uspávací podívanou přerušil po půlhodině Reus, který si naběhl za obranu po dlouhé hlavičce od Zagadoua, jenže únik trestuhodně zakončil střelou vedle tyče. Jinak byla první pětačtyřicetiminutovka ve znamení házenkářského obléhání obranného valu FCB. Belgický tým občas zahrozil rychlým protiútokem. Nebezpečný potenciál mohl mít pokus Amrabata, pokud by se však marockému fotbalistovi nesvezl kulatý nesmysl po kopačce.

Paco Alcácer si asi v šatně uvědomil, že diváci na stadionu viděli doposud pramálo střeleckých pokusů, a proto zaměstnal Horvatha téměř ihned po změně stran. Dortmund zvyšoval svůj tlak a několikrát se dostal do blízkosti pokutového území či přímo do něj. Obrana hostí však nadále úspěšně odolávala.

V 70. minutě posílal Reus před bránu Brugg prudký míč, na který jen těsně nedosáhl žádný z fotbalistů Borussie. Za další čtyři minuty zahrozili z nenadání Blauw-Zwart, nebezpečný pokus vyslal Dennis a nescházelo mnoho, aby Bürkiho zaskočil střelou k tyči. Pět minut před koncem se po spolupráci Pulisice a střídajícího Sancha dostal ke střele Alcácer, jenže pumlič poslal jen směrem na tribunu.

Pasivní hosté ještě jednou vystrčili růžky v 87. minutě, kdy zcela volný Vanaken pálil nepřesně z hranice vápna. To byla pohříchu také poslední zajímavé akce z jinak velice nudné podívané. Fanoušci odcházeli z Westfalenstadionu zklamaní, neboť během devadesáti minut neviděli ani jednu branku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Messiáš

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ManUnited
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele