základní skupiny - skupina E, 5. kolo
21.11.2017 20:45 CET
3 : 3
(0:3)

Reportáž

Liverpool promarnil tříbrankový náskok a bere ze Sevilly jen bod

Střetnutí Sevilly s Liverpoolem slibovalo atraktivní podívanou, což se také beze zbytku naplnilo. Hosté z Anglie zcela ovládli první půli a v poločase měli dokonce luxusní tříbrankové vedení, ovšem po změně stran se role obou týmů zcela prohodily. Sevillští se dvěma góly Wissama Ben Yeddera vrátili do hry a skvostný comeback dokonali v samotném nastavení, kdy na konečných 3:3 vyrovnal Pizarro. O postupujících ze skupiny E se tak rozhodne až v posledním kole.

Lepší vstup do utkání si liverpoolští ani nemohli přát. Již v druhé minutě totiž hostům perfektně vyšel signál u rohového kopu, kdy Wijnaldum posunul míč na zadní tyč ke zcela volnému Robertu Firminovi, pro nějž už nebyl žádný problém propálit zblízka brankáře Sergia Rica. Sevilla tak musela obratem přejít do ofenzivy v honbě za vyrovnáním, k čemuž měla velice blízko hned dvakrát v rychlém sledu za sebou. Gólovou ránu Nolita však výtečně vytěsnil na tyč brankář Karius a následný Ben Yedderův samostatný únik skončil přízemní ranou jen pár centimetrů vedle.

Místo smírného stavu tak přišel trest na druhé straně. Úprk aktivního Firmina za obranu Sevilly sice dokázal Rico kvalitním zásahem zneškodnit, jenže z následného rohového kopu se takřka přesně přes kopírák opakovala situace z druhé minuty. Tentokráte byl hlavičkujícím na přední tyči právě Firmino a střelcem pojišťovací branky na 2:0 se stal Sadio Mané, jenž uklidil hlavou míč perfektně k tyči.

Aby toho pro otřesené domácí nebylo málo, ještě před uplynutím půlhodiny hry skórovali liverpoolští do třetice. Střelu Maného po dalším bleskovém protiútoku ještě Rico dokázal zastavit, jenže míč vyrazil přímo k nohám Firmina a brazilský forvard tak mohl skórovat jeden z nejsnadnějších gólů kariéry. A nebýt dalšího Ricova pohotového zákroku proti Mohamedu Salahovi, odcházelo by se do kabin za ještě většího debaklu.

Po změně stran to už ovšem od sevillských byla zcela jiná písnička. Eduardo Berizzo již o přestávce zareagoval ofenzivním nasazením Franca Vázqueze a hráčů domácích bylo najednou plné hřiště. Hned v jednapadesáté minutě se Andalusané soupeři pomstili za dva inkasované góly ze standardní situace, neboť z jedné takové skórovali sami. Naději Seville vykřesal Wissam Ben Yedder, jenž na přední tyči šikovně tečoval Banegův centr a Karius byl bez šance.

Domácí příznivci na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána rázem pookřáli a Liverpool najednou nevěděl, kde mu hlava stojí. Ještě hůře bylo pro Reds na přelomu hodiny hry, kdy Alberto Moreno trestuhodně zaváhal na hranici vlastní šestnáctky. Výsledkem byl nešikovný faul na hladového Ben Yeddera a pokutový kop, který sám faulovaný suverénně proměnil, přestože jej sudí Brych donutil penaltu opakovat.

Po dvou inkasovaných gólech hosté přece jen zabrali a dařilo se jim i díky stažení nemotorného Morena vymanit se z neustálého tlaku soupeře. V třiadevadesáté minutě však hostující defenziva znovu selhala při bránění standardní situace, čehož pohotově využil Guido Pizarro a zařídil tak euforické vyrovnání na konenčých 3:3, které má pro Sevillu chuť vítězství, zatímco Jürgen Klopp může jen skřípat zuby.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (411)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele