základní skupiny - skupina D, 1. kolo
12.09.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Pomsta Barceloně vyšla, Katalánci díky Messimu porazili Juventus

Odplata za loňský ročník se Barceloně povedla náramně. Katalánci rozstříleli Juventus 3:0 zásluhou dvou branek fenomenálního Lionela Messiho. Stará dáma nesehrála na Camp Nou vyloženě špatné utkání, avšak žádnou ze svých šancí neproměnila. Jednou se prosadil také Ivan Rakitič.

Trenér domácího celku Ernesto Valverde postavil do základní sestavy novou akvizici Ousmane Dembélého a velký talent byl v úvodu zápasu vidět. Jeho dravý průnik obrana Juve zastavila s potížemi. Na druhé straně se odhodlal ke střele sváteční střelec Mattia De Sciglio a nechybělo mnoho, aby šla Stará dáma na Camp Nou do vedení. Barcelona sice držela balón, ale po rychlém brejku jí pláchl Dybala a Argentincovu střelu musel tlumit ter Stegen.

Největší nebezpečí tradičně hrozilo od Lionela Messiho. Domácí modla se dostávala do tempa jen pozvolna. Volný přímý kop z ideální pozice poslal Argentinec do zdi a z druhé vlny donutil Buffona k zákroku Luis Suárez. Před Buffonem bylo čím dál větší horko, po hrubé chybě De Sciglia spálil tutovku Dembélé a krátce na to musel italský obránce pro zranění opustit hrací plochu. Katalánci nakonec udeřili těsně před odchodem do šaten a kdo jiný se prosadil, než Lionel Messi. Argentinec dostal kousek prostoru, narazil si se Suárezem a přízemní ranou na zadní tyč překonal Buffona.

Juventus nehrál na Camp Nou špatné utkání, ovšem šance, které potřeboval proměnit, zahodil. Platilo to i o Dybalovi, který ve 48. minutě pálil z dobré pozice nad. A pak už přišly další chvíle nepolapitelného Messiho. Znovu stačilo velice málo prostoru, aby Messi nejprve orazítkoval tyč, následně poslal před Buffona nebezpečný balón, který zakončil střelou pod břevno Rakitič a v 69. minutě sám zvýšil už na 3:0. Obrana Juve ho nechala seběhnout s balónem do středu a vystřelit, což mělo fatální následky.

Pro Allegriho svěřence to byl krutý výsledek. Juventus mohl alespoň korigovat, ale ter Stegenova brána byla zakletá. Dybalovu další střelu k tyči německý brankář vyrazil. Barcelona nakonec neinkasovala a připsala si poněkud překvapivě hladké vítězství 3:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1147)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele