základní skupiny - skupina C, 6. kolo
05.12.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea s Atlétikem Madrid remizovala a končí druhá

Až po posledním kole skupinové fáze Ligy mistrů je jasno o vítězi našlapané skupiny C. V tvrdé konkurenci nakonec první místo obsadilo římské AS, jež výhrou nad posledním Karabachem přeskočilo doposud vedoucí Chelsea, která doma navzdory převaze a většímu počtu šancí jen remizovala s Atlétikem Madrid a končí druhá. Právě na španělský klub pak vyšel černý petr v podobě třetího místa a "sestupu" do vyřazovací fáze Evropské ligy.

Hosté na Stamford Bridge nastupovali s vědomím, že jejich postupové šance vedle vlastní výhry závisí i na nečekaném selhání AS, které nakonec vskutku nepřišlo. Přesto se Atlético ujalo vedení, když se hlavou prosadil Saúl Ňíguez a osmifinálové naděje byly stále naživu. Čtvrthodinu před koncem si však stoper Stefan Savić srazil do vlastní sítě střílený centr Edena Hazarda a stanovil tak konečné skóre 1:1, po němž družinu Diega Simeoneho čeká na jaře Evropská liga, zatímco Chelsea půjde do losu z méně výhodného druhého místa.

První slibnou šanci utkání si připravili domácí. Álvaro Morata se šikovně uvolnil na kraji pokutového území a poslal na přední tyč kroucenou ránu, která zapadla jen těsně vedle horního růžku branky. Atlético sice v tu chvíli bylo soupeři v mezihře vyrovnaným soupeřem, ovšem také další příležitosti přicházely výhradně na straně Blues. Nejprve brankáře Oblaka po šikovném průniku Mosese přinutil k prvnímu zákroku aktivní Morata a pak se musel slovinský gólman obzvláště vytáhnout proti skryté přízemní střele Zappacosty, která proskákala mezi nohama bránících hráčů přesně k tyči, ale na výtečného Oblaka si nepřišla.

Také po změně stran se zprvu hnali do zakončení hráči Chelsea, ale krátce nato přišly silné chvíle hostí. Střela Filipeho Luise ještě ke smůle Atlétika pouze orazítkovala tyč a dorážející Koke poslal míč jen do připravených rukavic Thibauta Courtoise, avšak hned o tři minuty později již obrana Chelsea přece jen kapitulovala. Kvalitně sehraný signál po rohovém kopu zužitkoval Saúl Ňíguez, jehož přizvednutím míče na přední tyči našel Fernando Torres a španělský reprezentant hlavou chladnokrevně nasměroval míč pod břevno.

Chelsea tak zničehonic musela dotahovat a tohoto úkolu se zhostila chvályhodně. Morata sice ani do třetice na obětavého Oblaka nevyzrál, ale v 75. minutě po zpola odvráceném rohovém kopu vrátil míč do ohně Eden Hazard a jím nastřelený míč na přední tyč si pod tlakem dorážejících hráčů v modrém srazil do vlastní sítě Stefan Savić. Domácí byli v tu chvíli v ráži a takřka hned po opětovném uvedení míče do hry dokonce mohli okamžitě skóre zvrátit. Álvaro Morata však zkrátka neměl svůj den a tváří v tvář Oblakovi opět ztroskotal.

Když pak v závěru selhal po výtečné práci Hazarda i střídající Willian a na opačné straně nedosáhl na nebezpečný centr Antoine Griezmann, rozešly se oba celky smírně remízou 1:1, z níž nejvíce profituje AS Řím, které se výhrou nad Karabachem vyšvihlo před Blues na první místo. Chelsea tak s největší pravděpodobností narazí na jednoho z trojice PSG, Barcelona a Besiktas.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (313)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele