základní skupiny - skupina C, 2. kolo
27.09.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Chelsea v Madridu udeřila gólem v poslední minutě

Utkání Atlética Madrid s londýnskou Chelsea slibovalo napínavou podívanou, která předzápasovým očekáváním plně dostála. Přestože první poločas herně patřil hostům, vedení se ujali svěřenci Diega Simeoneho zásluhou Griezmannovy proměněné penalty. Po změně stran však Chelsea zaslouženě srovnala hlavičkou Moraty a v třetí minutě nastavení dokonal parádní obrat na konečných 2:1 střídající Michy Batshuayi.

Lépe do utkání vstoupil anglický mistr, v jehož základní sestavě se objevil i Eden Hazard a od prvních minut bylo viditelné, jak přítomnost největší ofenzivní hvězdy londýnskému klubu prospívá. Hazardovy povedené kombinace s Álvarem Moratou se během úvodní čtvrthodiny postaraly o tři střely, které všechny do jedné mířily nepřesně, avšak té poslední z Hazardovy pravačky scházely pouhé centimetry. Ránu belgického reprezentanta ještě lehce tečoval jeden z bránících hráčů a brankář Oblak musel jen strnule sledovat, jak míč napálil jeho levou tyč a vrátil se zpět do hry.

Zatímco Atlético se nadále směrem dopředu hledalo, hosté pokračovali v tvorbě slibných šancí. Znovu u toho byl aktivní Morata, jehož našel povedeným centrem David Luiz, a hlavička španělského forvarda Oblaka řádně protáhla. Navzdory vší této převaze však pět minut před koncem první půle šli do vedení domácí. David Luiz totiž při bránění rohového kopu až příliš okatě tahal za dres Correu a rozhodčí Cakir neváhal ukázat na značku pokutového kopu. Antoine Griezmann touto příležitostí nepohrdl a ranou doprostřed brány bezpečně Courtoise propálil.

Pro zaskočenou Chelsea posléze mohlo být ještě hůř, když rychlé přečíslení zakončil Koke nepříjemnou přízemní ranou, kterou Thibaut Courtois zvládl vyrazit pouze před sebe k nohám Saúla Ňígueze. Dorážka španělského záložníka však skončila těsně vedle, a tak se do kabin o přestávce odcházelo za těsného náskoku domácích.

Chelsea se ovšem nepříznivým vývojem utkání nenechala nijak rozhodit, také po změně stran působila od začátku lepším dojmem a v šedesáté minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání. A nemohlo v něm mít prsty jiné duo než Hazard-Morata. První jmenovaný poslal z levé strany ostrý centr na přední tyč, kde číhal někdejší útočník Realu Madrid a příkladnou hlavičkou nedal Oblakovi šanci zasáhnout. Jen pár minut nato se mohl o dokonání obratu postarat Cesc Fábregas, jemuž po zmatku v pokutovém území Atlética v klíčové chvíli nevyšel krok a míč se místo řádné střely do odkryté brány jen odkutálel mimo hru.

S blížícím se koncem zápasu domácí převzali herní iniciativu a přinutili Chelsea k obrannému bloku na vlastní polovině, jenže i tak připadla další velká šance večera hostujícím Blues. Lucasi Hernándezovi totiž dokázal prchnout neúnavný Morata a stoper Atlética s vyběhnuvším Oblakem měli co dělat, aby španělského střelce přinutili k nepřesnému zakončení.

Vše již nasvědčovalo tomu, že se oba týmy rozejdou smírně remízou 1:1, jenže v poslední minutě tříminutového nastavení přišel šok. Hosté po nakrátko rozehraném přímém kopu ukázkově vykombinovali obranu Atlétika, až se po přízemním centru Alonsa sám před Oblakem zjevil střídající Michy Batshuayi a chladnokrevně z bezprostřední blízkosti zabořil míč do sítě. Chelsea tak korunovala výtečný výkon gólem z poslední akce zápasu a připisuje si v Madridu velecenné vítězství.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (573)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele