základní skupiny - skupina C, 6. kolo
05.12.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Řím slaví tři body a první příčku ve skupině

Římané si poradili nejtěsnějším možným způsobem s protivníkem z Ázerbájdžánu a připsali si cenné tři body. O jedinou branku se postaral dost možná nejaktivnější hráč domácích, Argentinec Diego Perotti.

Římané potřebovali k definitivě postupu remízu nehledě na další výsledky, chtěli ale především vyhrát. A to proto, že pokud by Atlético Madrid v souběžně hraném utkání porazilo Chelsea, právě Římané by skončili první. Trenér Eusebio Di Francesco se rozhodl postavit obvyklé opory jako De Rossi, Džeko, Perotti, Alisson, Florenzi nebo Nainggolan.

Hostující trenér Gurban Gurbanov musel oželet několik klíčových hráčů a chyběli mu především v obraně. Přesto si s sebou přivezl silnou a především hodně motivovanou skvadru. Karabach nemohl postoupit a nehrozila mu ani Evropská liga, ale v sázce byla čest klubu i hráčů. Velkou noc očekával brankář Šehić, od začátku nastoupili také Ndlovu, Junuszade, Míchel nebo Madatov.

Hosté z Ázerbájdžánu začali hodně aktivně a napadali rozvážnou římskou rozehrávku. Finální nahrávka jim ale často kazila radost. Zajímavý signál z rohového kopu napálil volejem Edin Džeko vysoko nad, tečovaná rána Stephana El Shaarawyho předtím také mířila mimo. Když už se Kolarov vydával do slibného útoku, jeho rychlý centr vyrazil pozorný brankář Šehić mimo nebezpečí!

Ještě tím skoro založil útoku vedený Ndlovuem, jenže ten přes dva obránce plus brankáře Alissona neměl mnoho šancí na úspěch. Vlci obléhali svého soka, jenže ani oni neměli příliš přesně seřízené míření, takže jeden centr za druhým končil v zázemí či v náruči brankáře Šehiće. Rychlé kombinace, které trenér Di Francesco tak často žádá po svých hráčích, dnes k vidění nebyly.

Po třiceti minutách pomalejšího projevu Perotti zrychlil hru centrem do vápna, Strootman poslal balon na střed vápna k El Shaarawymu a ten z voleje pálil nad bránu! Další pas od Kolarova odvrátil před číhajícím Džekem Rzeźniczak. Po dalším centru ze standardní situace sice na míč od Perottiho naskakovali Džeko i Manolas, ale balon opět skončil těsně vedle.

Nevýrazný poločas v podání domácích barev završil Edin Džeko jednoduchou akcí, zakončenou však velmi nepřesnou střelou. Až vágní projev AS hosté nedokázali potrestat a do šaten odcházely obě jedenáctky za nerozhodného stavu. Druhou půli načal tvrdou ranou do středu brány záložník Radja Nainggolan, jenže brankář Šehić se překvapit nenechal.

Stačila ale jediná chyba, aby se AS ujalo vedení. Rychlou kombinaci kolem vápna využil Kevin Strootman k uličce na útočníka Edina Džeka, který sice pokračoval ve svém špatném večeru a trefil jen Šehiće, ale dobíhající Argentinec Diego Perotti hlavou poslal balon do sítě - 1:0 pro AS Řím.

Další velmi zajímavou střelu si na své konto připsal Belgičan Radja Nainggolan, jehož ránu však Šehić parádně vyrazil! Ofenzivní manévry Vlků se ale jinak nesly převážně ve smyslu "Safety First", hráči hlavně nechtěli nic riskovat. Diego Perotti se dnes prezentoval velmi živým, hravým projevem. Poté, co vybojoval standardní situaci, pálil Aleksandar Kolarov těsně vedle tyče!

Najednou mohlo AS litovat, protože osm minut před koncem se po jednoduché akci po straně k centru dostal Ndlovu a k hlavičce Míchel! Mířil ale jen doprostřed brány, takže brankář Alisson si uměl poradit. Obrovskou šanci na zvýšení náskoku spálil Aleksandar Kolarov, který se prodral přes dva obránce až do vápna, ale brankář Šehić míč vyrazil na boční síť! Karabach se v Římě neprosadil, takže AS Řím slaví první příčku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Houfi

4:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Schick dá gól.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a AS nedá v 90+5 penaltu ALE, bude nám to hovno platné, lebo my nevyhráme.

Reálny tip:

3:1/2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Largo

Forza Roma, tenhle zápas nutně musíme vyhrát! První místo není nereálný, ale musíme začít výhrou. Už minule jsme s nima měli problémy, takže hlavně nic nepodcenit a osobně bych radši viděl Gonalonse než nerváka De Rossiho. On je na tyhle zápasy až moc vyhecovanej,....

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam, ze niekomu zase neprijebe

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Roma

Reagovat
Largo

Perotti s Kolarovem a Faziem jsou snad jedný, kdo se o něco snažej...

Reagovat
Lech

Radja az na tu strelu taky jak 0

Reagovat
M11

pome Roma.. zadne komplikace

Reagovat
Lech

Dzeko parada, svoji klasiku si odchodi protoze ho stejne nikdo nevyje8e

Reagovat
Largo

Takhle se o postup a první místo nebojuje

Reagovat
Largo

Reteeeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Smrdelo to ofsajdom, konecne

Reagovat
Largo

Zase si koledujou.....

Reagovat
Houfi

Kde na to koukáte???

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Largo
Reagovat
Largo

Ten Džeko je tááááák hroznej dřevák!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je strasny

Reagovat
smazaný uživatel

Dzeko by mal jeden zapas pozerat z tribuny

Reagovat
Lech

Jeden jo? Ten je zralej na ukonceni kariery

Reagovat
smazaný uživatel

Tak moj nazor na neho je dlhodobo znamy

Reagovat
Lech

Normalne kdyby ho tam quarabag foukl, nikdo by se nemohl divit. Zaver odehranej jak totalni amateri proti nebouchabemu souperi, zdrzovacky, ostuda. Dzeko je ******** **** co patri na tribunu. Uz aby tahl o dum dal, nejlip do ciny.

Reagovat
Largo

Dneska mě Džeko hrzně štval.... Když si na jeho místě představím Dalberga (já vím) nebo Icardiho (já vím, já vím), tak to je fakt k pláči...

Reagovat
Lech

Fakt hej... Nema co dat, uz je cas..

Reagovat
Shevchenko

AS Řím první ve skupině s Atléticem a Chelsea, bídné výkony proti Atletům a Karabachu a stejně to stačí na první místo. Kdo by to byl po losu řekl.

Reagovat
Lech

1. Chelsea FC (ENG) 6 3 2 1 16:8 11

2. AS Řím (ITA) 6 3 2 1 9:6 11

Reagovat
Shevchenko

A to si říkáš fanoušek AS, jo?

Reagovat
Lech

Ty, tak ja bral veskere info na ef jako dogmata

Reagovat
Shevchenko

Nj, ještě to nestihli aktualizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Postup z 1. miesta. Neuveritelne sa stalo skutocnostou. Bravo Di Francesco

Reagovat
Lech

Jako fakt? Tady na ef jsme druzi tak nevim

Reagovat
smazaný uživatel

jo jdou z prvniho

Reagovat
Lech

Az na Bayern a Real vsechno hratelni souperi do osmifinale. To by byla moc velka nahoda kdybychom nefasli jednoho z nich

Reagovat
Emmett Brown

Pozitívum je že sme nedostali gól doma a samozrejme postup z prvého miesta je po tých prognózach až neuveriteľný. Hádam nedostaneme Real alebo Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

mise splněna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele