základní skupiny - skupina C, 4. kolo
31.10.2017 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Římané udělili nevýrazné Chelsea lekci třemi góly

Jen z jedné části se opakuje nedávný výsledek z Londýna. Zatímco AS Řím dal tři branky stejně jako minule, hosté neskórovali ani jednou a zaslouženě prohráli. O góly se v dresu Vlků podělili Stephan El Shaarawy s Diegem Perottim.

Minule jsme viděli souboj těchto dvou titánů ve velice atraktivním hávu. Dnes se domácí Vlci chtěli znovu ukázat v bouřlivé atmosféře Olympijského stadionu a mohli počítat s ofenzivními hráči Edinem Džekem, Stephanem El Shaarawym a Diegem Perottim. V obraně nastoupili Fazio s Juanem Jesusem, zatímco Kostas Manolas zůstal jen na lavičce. V záložní řadě dostal příležitost kapitán Daniele De Rossi.

Chelsea se na Římany mohla dobře připravit, protože je jednak z italského prostředí zná manažer Antonio Conte a především ještě v minulém ročníku nastupoval v obraně AS Antonio Rüdiger. Dnes se od prvních minut opět dostal na trávník a vedle něj italský trenér Antonio Conte spoléhal na Davida Luize, Alonsa, Bakayoka, Pedra nebo Hazarda s Moratou.

Dost možná ještě mnozí hledali svá místa, když se stadionem ozvalo oblíbené "Rete!". Na konci první minuty se dlouhý pas na Edina Džeka nesetkal s pochopením, ale domácím to nevadilo. Po velkém zrychlení se totiž míče chopil Stephan El Shaarawy a dělovkou jej napálil k zadní tyči - 1:0 pro Římany.

To samozřejmě návštěva z Londýna nehodlala tolerovat a velice rychle se hnala do útoku. Centrovaný míč Marcose Alonsa nikoho ze spoluhráčů v bílém nenašel, na Fàbregasovu vybídku Pedro nakonec nedosáhl. Aktivní byl především Eden Hazard, jak se asi dalo čekat. Jeho tři zajímavé střely z hranice vápna ale brankář Alisson Becker v pohodě chytil. Velké potíže však měl s nahrávkou Aleksandara Kolarova, který omylem nahrál v podstatě Moratovi! Měl ale štěstí, že mladý Španěl pálil nad!

Dlouhý výkop Alissona se pokoušel hlavičkovat David Luiz, jenže na polovině balon netrefil a dal tím domácím šanci na protiútok. Táhl jej Edin Džeko, jenže jeho pomalou nahrávku na rozeběhnutého Stephana El Shaarawyho napálil mladý Ital balon po zemi jen do náruče Courtoise. Ten byl překonán o chvíli později, protože další z pasů nechal obránce Antonio Rüdiger balon Courtoisovi, jenže před ním byl ještě Stehan El Shaarawy. Domácí štírek poděkoval kamarádovi a prostřelil belgického brankáře - 2:0.

Ke konci první půle, stejně jako v londýnském utkání, začal prohrávající celek tlačit. Nejprve se Marcos Alonso dostal ve vápně k ráně a řádně protáhl brankáře Alissona. Z následného rohového kopu se do vzduchu vyšrouboval špatně bráněný Tiémoué Bakayoko a hlavičkoval balon těsně vedle tyče!

Ani jeden z trenérů se pro změn v sestavě nerozhodl, takže i César Azpilicueta byl nakonec v pořádku. V začátcích druhé půle se Edin Džeko ve vápně dostal do velké šance, jenže pálil nad břevno! Po nahrávce střídajícího Williana se ke střele zpoza vápna dostal Álvaro Morata, který pálil těsně vedle! Pro Chelsea ale dnešek začínal být noční můrou.

Po hodině hry totiž Aleksandar Kolarov sebral špatnou nahrávku a poslal ji na Diega Perottiho. Ten hladce obešel matně stojícího Pedra a krásnou ranou nastavil průběžný stav utkání na 3:0 pro Římany! Giallorossi pak mohli díky stejnému hráči potupit Chelsea další brankou, jenže i když Džeko natáhl na sebe tři obránce a nahrál Perottimu na penaltu, zkušený driblér poslal balon příliš nad!

Dvě obří šance pak zlikvidoval brankář Thibaut Courtois, který držel hrdost Chelsea na trochu snesitelné úrovni a brilantně se ukázal minimálně při hlavičce Manolase. Tři branky ale přesto inkasoval, Chelsea opět selhala a trenér Conte se z Itálie vrací značně zamyšlen.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (446)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele