osmifinále - odvety
07.03.2017 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Chrabrá Neapol doma podlehla zkušenějšímu Realu Madrid

Real Madrid zopakoval výsledek z domácího klání také pod Vesuvem a odjíždí coby postupující. V prvním poločase sice podal velmi špatný výkon, ale díky zkušenosti i psychické síle se mu podařilo otočit vývoj zápasu. Hrdinou postupujícího celku byl kapitán Sergio Ramos.

Neapol měla před sebou obrovskou výzvu. První utkání s posledním vítězem Ligy mistrů jí moc nevyšlo a dostala tři branky, ale rovněž dala jeden cenný gól. Domácí spoléhali na pověstnou atmosféru neapolského pekla na San Paolo a obrovské nadšení všech zmíněných. Trenér Sarri není fanouškem velkých změn, takže nasadil víceméně stejnou sestavu. Ofenzivně ladění Hamšík, Callejón, Insigne nebo Mertens, zezadu jištění Reinou, Koulibalym nebo Hysajem s Diawarou.

Vidět Neapol a zemřít, praví jedno italské rčení. Real Madrid toužil pozměnit toto tradiční heslo a místo umírání chtěl postoupit. Bílý balet věděl, že mu skóre z prvního utkání hodně napomáhá a stačí mu spoléhat rychlé protiútoky. Což mu opravdu nedělá problém. Zvláště s hráči jako Bale, Benzema nebo Ronaldo. Do sestavy se dostali i Carvajal, Marcelo, Casemiro nebo Kroos.

Neapol podle očekávání začala hodně agresivně a Real Madrid dostala pod tlak. Hosté nepříjemně často kazili rozehrávku a hbití hráči domácích Partenopei s povděkem uháněli na bránu. Brankář Navas musel čelit ráně Mertense. Zajímavý byl také nápad Ghoulama, který se pokoušel točit míč přímo od rohu k tyči! Neapol ihned po ztrátě míče napadala a nedávala soupeři vydechnout.

Po pár minutách se tempo uklidnilo a otupení snah domácích přišlo i díky tomu, že Bale s Ronaldem odváděli dobrou defenzivní práci. A to až do 25. minuty, v níž si skvěle kombinující Neapol pohrála s nestíhající obranou hostí. Po vybojování míče stačil Marku Hamšíkovi jediný přesný dotyk s míčem, který odeslal do vápna Driesu Mertensovi. A belgický útočník krásnou ranou k tyči potvrdil, že hraje životní sezonu.

A v tu chvíli to začalo být ještě zajímavější, protože Neapoli k postupu stačil jeden gól a udržení čistého konta. Obrovskou šanci měl také Real, když Koulibaly nestihl zablokovat nahrávku na Ronalda, který si poradil s Reinou, jenže trefil tyč! O chvíli později vyšla Neapoli souhra podruhé a tentokrát Mertens vyzval balonem z první k běhu Hamšíka. Slovenský reprezentant věděl, že má na zádech Pepeho, takže místo zbytečného sprintu volil ránu. Mimo.

Rovněž nástup do druhé půl vyšel lépe Neapoli, která neustále aktivně napadala. Jediná akce, kdy se Real dostal alespoň do náznaku šance, vzešla z chyby Marka Hamšíka, který nahrál soupeři. Z první akce ještě gól nepadl, ale z následného rohu už se po Kroosově rohu prosadil Sergio Ramos. Španělský stoper nebyl dostatečně hlídán a hlavičkou přesně zamířil.

Pro Neapol smutný a nepříliš spravedlivý vývoj utkání, který se však ještě zhoršil. Prakticky totožná situace z rohového kopu, balon opět od Kroose a opět mířil na vyhlášeného hlavičkáře Ramose. Jeho pokus nadzdvihl Dries Mertens, který však zamířil do vlastní sítě - 1:2 a pro Neapol v krátkém sledu osudová rána.

Neapoli nedošly ani tak síly jako spíš motivace. Za tohoto stavu by musela Realu vstřelit čtyři branky, což nebylo reálné. Ani několik střídání tempo hry nezrychlilo a Real Madrid spěl pomalu k postupu. Ten ještě v nastaveném čase druhé půle zpečetil střídající Álvaro Morata, který prostředí Neapole dobře zná z působení v Juventusu. Ronaldovu střelu brankář Reina smolně vyrazil jen před sebe, kde byl číhající Morata nejrychleji.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (985)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele