základní skupiny - skupina H, 2. kolo
27.09.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla těsně porazila Lyon, rozhodl Ben Yedder

Ačkoli patřil k nejmenším hráčům na hřišti, hlavičkou rozhodl utkání ve prospěch svého celku. Sevilla díky jedinému zásahu Wissama Ben Yeddera porazilo francouzský Olympique Lyon a připsala si tři body.

Sevilla na domácí půdě přivítala lídra skupiny z Lyonu. Zatímco domácím se první duel příliš nevyvedl a v těžké skupině začali remízou, Lyon neměl problémy nastřílet v zápase tři branky. Trenér Jorge Sampaoli zvolil obvyklou jedenáctku, v níž jsme našli jména jako Mariano, Pareja nebo Escudero starající se o obranné povinnosti. Do ofenzívy trenér Sampaoli postavil Ben Yeddera s Viettem, které měli podporovat atakující Vázquez a Nasri.

Hosté přijeli v dobrém rozmaru, třebaže bez zraněného Lacazetta. Pouze lavička zbyla na Valbuenu nebo Ferriho, do základu se dostali Morel, Yanga-Mbiwa, Tolisso nebo Darder, jehož hráči Sevilly velmi dobře znají ještě z Málagy. Před ním nastoupili ještě Fekir, Cornet nebo Rybus. Právě ten dělal z počátku obráncům Sevilly poměrně velké potíže svou rychlostí, ale dva jeho centry nakonec nikam nevedly.

Sevilla se pokoušela o kombinační hru po zemi, ale Lyon byl vzadu dobře připraven. Právě hosté mohli jít velmi brzy do vedení, když zpoza vápna napřáhl k ráně Nabil Fekir. Jenže jeho radost po krásně mířené střele zkazilo břevno! Fekir následně hledal před branou špatně obsazeného Corneta, jenže ten na míč na poslední chvíli těsně nedosáhl. A šancí přibývalo.

V hodně vysokém tempu se hra odbývala na obou koncích hřiště. Na tahu byli domácí, kterým se taktéž dařilo. Hodně nebezpečně vypadala souhra Sevilly, která vedla až do pokutového území. V něm se nechal přetlačit N'Koulou, čehož využil Vitolo. Jenže proti němu skvěle vyběhl brankář Anthony Lopes a zmenšil mu střelecký úhel. Tlak Sevilly nenápadně přibýval a dokonce se domácí dočkali branky. Po centru ze strany se k hlavičce protlačil maličký Ben Yedder. Jeho radost ale neměla dlouhého trvání, protože mu sudí pískali ofsajd!

Po zmatcích v obraně Sevilly se do vápna dostal s míčem u nohy Cornet, ale jeho ránu z úhlu brankář Rico skvěle vyrazil! Na hře sevillského celku byla především v té ofenzivní fázi vidět stejná taktika - rychlé míče ze strany a po zemi na vybíhající dvojku Vietto - Ben Yedder. Ti se ale velmi často objevovali v ofsajdové pasti. Po třiceti minutách už to sice ofsajd nebyl, ale míč na poslední chvíli odvrátil vracející se obránce Morel! Krátce před koncem prvé půle se v pokutovém území zřítil k zemi Mercado, ale penalta by byla příliš přísná.

Na branky jsme tak museli čekat až do druhé půle, třebaže tempo hry bylo neustále vysoké. Nečekali jsme dlouho, protože sedm minut po změně stran konečně Sevilla protrhla smůlu a dostala se do vedení! Centr od N'Zonziho na zadní tyči vrátil před bránu Vietto, a protože brankář Lopes minul míč, před prázdnou bránou jej do sítě dostal rychlík Wissam Ben Yedder. Pak už nic nebránilo stadionu v bouření a trenéru Sampaolimu k oslavnému běhu podél lavičky.

Na opačné straně vběhl do vápna Cornet, ale těsně před ním odklidil míč pohotový stoper Mercado. Stopeři Lyonu dnes neudělali mnoho chyb, ale tu možná největší málem domácí potrestali. Po zaváhání Mapoua Yangy-Mbiwy totiž Ben Yedder vyslal hlavou do úniku kolegu Vietta, kterému ale míč v rozhodující chvíli uskočil až příliš, takže vše pohlídal pozorný Lopes. Ten měl také trochu štěstí. Nasriho nejprve fauloval ve vápně neobratný Gaspar a k penaltě se postavil mladík Vietto. Po krátkém rozeběhu ale míč poslal vysoko nad!

Po krátké rozehrávce volného přímého kopu se balon dostal k Viettovi, který těsně před čarou ještě stihl odcentrovat. Obránci Lyonu na míč spíše čekali, zato Vicente Iborra mu šel naproti. Naneštěstí pro něj to ale měl na dlouhou nohu a zamířil vedle. Sevillu poté zachránila branková konstrukce za Ricem, kterou nastřelil Corentin Tolisso.

Krásnou nahrávku za obranu pak dostal Luciano Vietto, který dokázal přehodit i brankáře Lopese. Přece jen to ale nebyl gól, protože se pohotově vrátil Morel a balon vykopl z brankové čáry! Když ani N'Zonzi ze třiceti metrů nepřekonal Lopese, Seville nic nebránilo v oslavách...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Mořská vosa

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Klíčovej zápas pro Sevillu, snad to zvládne! 3:2

Reagovat
Lorcan

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
ZB 07

Tady to bude velká přestřelka - 4:3

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 + redka

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
juninho8

Ten Lopes je fakt zrely na posadenie na lavicku....kde tam letel...ako Superman do vzduchoprazdna

Reagovat
Langi

Rikam to od zacatku sezony...to muze rovnou chytat Mocio...jak hral Gaspar? Snad ho ta penalta nesebere

Reagovat
juninho8

Neviem....nedopoozeral som to do konca....penclu som uz nevidel...

Reagovat
Langi

Twl ta obrana zas Yanga nevi uz druhou sezonu a Nkoulou zatim stin predchozich sezon...aspon ze za tu penaltu Gaspar z vetsi casti nemoh...posrali to pred nim jini a sudimu ta ruka vystrelila na puntik jeste driv nez utocnik vubec spadl

Reagovat
juninho8

No nevidi sa to ani mne....ten Mapou je hrozny uz od jeho prichodu....Umtitiho odchod bude vacsi problem ako sa zdalo....a co sa tyka Lopesa chcet priviest mu konkureciu....nech sa snazi...ked aj nejakeho mladika typu Hassen,Lafont,Bernardoni

Reagovat
Langi

Gol byl z vetsi casti jeho no, ale zase pak vyjimecne chytil golovku...nejhorsi je ze i ten Gorgelin nestoji za nic...asi by to chteli resit nakupem...ze by byl v juniorce nejaky zazracny golman mi neprijde a ani Mocio jeste nedostal sanci

Reagovat
juninho8

ved to...ono ta slabsia forma Lopesa moze byt sposobena tym ze nanho zozadu nikto netlaci

Reagovat
Phillipinho

Nasri prisel hrat fotbal. Super hrac, od jeho prichodu zatim nemel zadny slabsi zapas. Kral zalozni rady

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele