čtvrtfinále - odvety
18.04.2017 20:45 CET
4 : 2
po prodloužení
(0:0, 1:2)

Reportáž

Ronaldo hattrickem rozhodl prodloužení s Bayernem

Real Madrid na půdě slavného Santiaga Bernabéua využil dalšího vyloučení Bayernu Mnichov. Hosté tentokrát hráli o poznání nebezpečnější part, ale krátce před koncem se nechal vyloučit opět Vidal a Cristiano Ronaldo svým hattrickem zničil soupeře v nastavení.

Bitva gigantů, kteří se potkávají na nejvyšší úrovni nejčastěji, začala. V prvním klání se více štěstí přiklonilo na stranu Realu Madrid, který dokázal otočit nepříznivý výsledek. Ani v oslabení se ale domáci nevzdali, takže šanci po výsledku 2:1 pro Real Madrid Bavoři ještě měli. Potřebovali ale vyhrát.

Domácí balet pod pokyny trenéra Zinedina Zidana věděl, že musí začít lépe než v Německu. V jeho řadách jsme mohli najít brankáře Keylora Navase, kterého strážili například Marcelo, Ramos nebo Carvajal. Největší pozornost byla samozřejmě jako již tradičně upřena na Portugalce Cristiana Ronalda, kterému kromě Benzemy dělal společnost mladý kouzelník Isco.

Trenér Carlo Ancelotti se vrátil do míst, která velmi dobře zná. V Madridu vyhrál populární La Décimu a dnes se chtěl stát katem domácích barev. Výsledek prvního utkání mu moc radosti nedělal, zato ale mohl být vděčný za práci doktorů. Postavit totiž mohl Lewandowského, Hummelse a Boatenga. Do hry se dostali i Vidal, Robben nebo Alonso.

Od prvních minut to bylo hodně živé utkání. Ronaldo kopl zajímavý přímý volný kop prachbídně. O mnoho lépe sehrál svou ofenzivní akci bavorský celek, protože Thiago našel ve vápně Roberta Lewandowského. Do jeho střely se sice vložil na poslední chvíli Marcelo, jenže balon se dostal k Robbenovi. Ten však z první pálil mimo!

Po chybě Casemira doslova letěl za míčem Arjen Robben, jenže vše jistil brankář Navas a včasným výběhem celou akci zachránil. Po pětadvaceti minutách postupoval hodně zajímavě Dani Carvajal, který se rozhodl pro střelu, kterou jen s velkou námahou vyrazil brankář Neuer na odkop od své brány. O chvíli později chyboval brankář Neuer, který míč vyrazil jen k Ramosovi, ale střelu španělského stopera vyrazil z brankové čáry obránce Boateng!

Bavorský celek až nezvykle často chyboval v rozehrávce, dokonce častokrát i ve vlastním pokutovém území. Jeho laxnost mohl potrestat Toni Kroos, který však po vybídnutí Benzemy pálil z penalty těsně nad! Do podobných míst zamířil také Cristiano Ronaldo, jenž těžil z rychlého protiútoku Marcela. Konec první půle znamenal pro Bayern pohodovou kombinaci, která však rozhodně neplnila účel.

Ani jeden trenér nepovažoval za nutné střídat, což nahrávalo mnohem víc hráčům domácího týmu. Jeho nervy a Casemirovu odolnost poté vyzkoušel hodně nepříjemně Arturo Vidal, který po faulu mohl být rád, že se nejde sprchovat mnohem dřív. Pak už Bayern začal hrát. Nejprve přečkal hodně zajímavou šanci Isca, který pálil vedle. Pak musel na brankové čáře hlavičkovat Marcelo, který na poslední chvíli zaskočil za Navase po obloučku Robbena.

Trenér Carlo Ancelotti musel být v kabině hodně hlasitý, protože jeho svěřenci přidávali. Po nepříliš atraktivní první polovině se do vápna vřítil Arjen Robben a Casemiro přišel do souboje pozdě. A protože ještě Nizozemci přišlápl nohu, sudí Kassai pískal. Tentokrát si balon nevzal Robben nebo Vidal, ale evidentně nedoléčený Robert Lewandowski. A dobře udělal, protože se z penalty nemýlil ani trochu!

A náhle se emoce na Santiago Bernabéu začaly stávat mnohem atraktivnějšími. Ve chvíli, kdy trenér Ancelotti vsadil vše na jednu kartu a stáhl defenzivního záložníka Alonsa, aby jej nahradil Thomasem Müllerem, Real Madrid okamžitě udeřil. Doposud hojně kritizovaný záložník Casemiro ustál atak soupeře a nacentroval krásně před brankáře Neuera. Tam se k hlavičce doslova prodral Cristiano Ronaldo - 1:1.

Jenže radost Realu nevydržela moc dlouho. A jakkoli si Sergio Ramos budoval pověst kata soupeřů ze závěrů utkání, tak dnes se stal opak. Po dlouhém nákopu si míč zpracoval Robert Lewandowski, jenže po skrumáži těl se balon od toho Ramosova dokutálel za brankovou čáru - 2:1 pro Bayern.

Nebyl by to německý celek, aby si nezkomplikoval cestu za případnou výhrou. A opět měla osobní krize jméno Artura Vidala, protože chilský motor záložní řady se nechal pět minut před koncem vyloučit. Následoval prodloužení plné převahy Realu a šetření sil oslabeného Mnichova.

V něm se Cristiano Ronaldo nejprve zastřeloval a dal brankáři Neuerovi opět ukázat své kvality. Totéž se povedlo také střídajícímu mladíkovi Asensiovi. Třetí vážný pokus už ale domácím vyšel a kýžená druhá branka byla na světě! Za hranou ofsajdu totiž stál opět portugalský fenomén Ronaldo, který si zpracoval nahrávku od Ramose a prostřelil bezmocného Neuera!

A zdaleka to nebylo vše, protože právě v prodloužení se projevil lepší fyzický fond Realu Madrid a zejména jeho hvězdy nejzářivější. Brazilský bek Marcelo navzdory vyšším věku a náročnosti své pozice proběhl jako nůž máslem demoralizovanou obranou Bayernu a naservíroval míč před prázdnou bránu na Cristiana Ronalda. Rodák z Madeiry byl v pravou chvíli na správném místě a doklepl míč do sítě. Když o pouhé dvě minuty později překonal Neuera také čerstvý Asensio, mohly Madridem znít oslavné chorály.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2204)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele