čtvrtfinále - odvety
18.04.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético uhájilo náskok z Madridu a je v semifinále

Překvapení se nekonalo. Leicester City se sice proti Atlétiku Madrid prezentoval sympatickým výkonem a obzvláště v druhé půli přišpendlil favorita k vlastní šestnáctce, jenže v tu chvíli již měl tým Diega Simeoneho nahráno jak výsledkem 1:0 z prvního zápasu, tak gólem Saúla Ňígueze z šestadvacáté minuty. Po hodině hry ještě snížil Jamie Vardy a anglický šampion nedal soupeři nic zadarmo, ale po remíze 1:1 postupuje do semifinále Atlético.

Stejně jako v Madridu ani tentokrát úvod zápasu mnoho fotbalové krásy nenabídl. Hosté s nabytým náskokem upustili od herní dominance a přenechali držení míče Leicesteru. Anglický mistr se rozhodně prezentoval odvážnějším projevem než v prvním utkání, jenže na obranu Atlétika zůstávali Foxes stále krátcí a brankář Jan Oblak si vyjma Vardyho chabého pokusu skoro nesáhl na míč.

Po pětadvaceti minutách se navíc Leicesteru už tak nelehká situace ještě více ztížila. Filipe Luis totiž zahlédl náběh Saúla Ňígueze do šestnáctky a perfektním centrem na zadní tyč mladého středopolaře vybídl k zakončení. Přestože se Kasper Schmeichel natahoval ke své pravé tyči, jak jen mohl, na Saúlovu přesnou křižnou hlavičku neměl nárok zasáhnout. Atlético tak vedlo v souhrnném skóre 2:0 a Leicester v tu chvíli kvůli pravidlu gólů vstřelených na hřišti soupeře potřeboval k postupu skórovat hned třikrát.

Domácí se pokoušeli o okamžitou odpověď, ovšem všechny centry, dlouhé auty i průnikové přihrávky se odrážely od neprostupného madridského valu. A když už Riyad Mahrez přece jen dokázal propálit zpoza pokutového území stínující obránce, Jan Oblak jeho ránu bezpečně lapil do náruče. Dvě minuty před koncem první půle si navíc Yannick Carrasco hlasitě řekl o odpískání pokutového kopu, když jeho individuální průnik zastavil až Schmeichel napohled nedovoleným zákrokem, avšak píšťalka sudího Rocchiho zůstala němá. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0 pro Atlético, které bylo již více než jednou nohou v semifinále.

Do druhé půle si manažer Craig Shakespeare připravil hned dvojí střídání, oživit hru přišli Chilwell s Ulloou, což znamenalo také změnu rozestavení na tři obránce. A byl to právě dvacetiletý Ben Chilwell, jemuž se málem povedlo srovnat ranou z voleje, která jen těsně přeletěla Oblakovu branku. Na opačné straně mezitím zahrozil Griezmann, jenž se prohnal okolo Fuchse jako velká voda, ale místo zakončení ještě hledal dobíhajícího Carrasca, jemuž k doklepnutí míče do odkryté sítě scházel necelý metr.

Přesně po hodině hry se Leicesteru přece jen povedlo vykřesat naději. Albrightonův centr propadl k aktivnímu Chilwellovi, jehož střelu sice dokázal zablokovat Stefan Savić, ovšem odražený míč ukořistil Jamie Vardy a zblízka chladnokrevně dorazil míč pod břevno. Kings Power Stadium rázem chytil druhý dech a hnal své miláčky kupředu. V následující desetiminutovce měli druhý gól na kopačce Ulloa s Vardym, jenže oba shodně ztroskotali na perfektním bloku Lucase Hernándeze, resp. Stefana Saviće.

Přestože domácí neupustili od náporu ani v samotném závěru, pozorná defenziva Atlétika již další nebezpečí před vlastní brankou nepřipouštěla. Pohádkové tažení Leicesteru Ligou mistrů tak končí ve čtvrtfinále, dále po remíze 1:1 postupuje Atlético.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (312)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele