základní skupiny - skupina H, 3. kolo
20.10.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - KAA Gent 2:1

Tak tomuhle se už říká opravdová smůla. Belgický mistr z Gentu zatím ve své premiérové sezoně mezi evropskou smetánkou nehraje vyloženě špatně, viditelně ale doplácí na nedostatek zkušeností - nebo, jak tomu bylo vidět dnes na Mestalle, na jednoduše hloupé chyby. Málokdy se stává, aby jeden tým při prohře 1:2 vstřelil všechny tři góly..

Hned dva "vlastenci", od Lasseho Nielsena se Stefanem Mitrovićem, tak přihrály Netopýrům do klína cenné vítězství, jímž si pojistili klíčovou druhou příčku ve skupině H. Gent sice krátce před změnou stran vyrovnal dělovou ránou Thomase Foketa, nakonec ale odchází s prázdnou.

Na druhou stranu je ovšem třeba uznat, že Valencia si výhru zasloužila. Kouč Nuno Espirito Santo před výkopem trval na tom, že žádné podcenění ze strany jeho svěřenců nehrozí, a na hřišti to bylo vidět od první minuty - domácí vlétli na svého soupeře jako sršni a drželi gólmana Matse Selse v permanentní pohotovosti. Hostující strážce si poradil s nebezpečnou ránou Santiho Miny po výtečném Feghouliho pasu, a když už jej po rohu hlavičkující Shkodran Mustafi přece jen překonal, zachránila situaci tyč.

Na zasloužený gól nicméně fanoušci Netopýrů nemuseli čekat příliš dlouho. Pravý bek Joao Cancelo vyrazil dopředu a poslal přízemní centr do vápna; Paco Alcácer na míč sice ještě nedosáhl, přetlačovaná Feghouliho s hostujícím Nielsem však už tak šťastný konec pro Gent nepřinesla. Branka byla nakonec připsána Nielsenovi jako vlastní. Favoritovo vedení tedy bylo vyloženě šťastné, nicméně opodstatněné: vždyť domácí v té době svého soka doslova drtili a nebýt dvojitého zásahu Selse proti Minově střele a Parejově dorážce, bylo hotovo už do poločasu.

S blížící se změnou stran nicméně Belgičané začali trochu ztrácet zábrany a ve 40. minutě dokonce dokázali zničehonic vyrovnat: Renato Neto načechral míč pro Foketa, který na pravé straně napřáhl levačkou a ranou z úhlu uklidil balón za záda překvapeného Jaume Domenecha. A tak musela Valencia začínat znovu od začátku. Po změně stran se o to pokoušeli Parejo se střídajícím Pablem Piattim, kam ale nedosáhl sám Sels, tam při něm stálo štěstí; míče létaly těsně vedle jeho brány.

Netopýři zkušeně stupňovali tlak a osmnáct minut před koncem nakonec rozhodli - i když i tentokrát s velkým přispěním náhody. Cancelův pas se snesl pouze do břevna a odtamtud ke kopačkám Josého Gayá, který bez rozpaků vypálil. Bohužel pro hosty mu stál v cestě Mitrović, který nestačil uhnout a míč s výrazným přispěním jeho teče zapadl za záda frustrovaného Selse. 2:1.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Lorcan

Valencia potvrdí zlepšenou formu a vyhraje tip 2:0

Reagovat
Fill

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele