čtvrtfinále - odvety
12.04.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Ronaldo hattrickem potopil Wolfsburg, dále jde Real Madrid

Real Madrid nakonec zvládl náročný úkol a smazal manko dvou gólů z prvního duelu. Fanoušci královského klubu znovu vzývají jméno portugalské ikony Cristiana Ronalda, protože útočník Realu vstřelil třemi góly rozhodl.

Real spoléhal na magickou atmosféru stadionu Santiaga Bernabéua, protože musel dohánět dvougólové manko. Samozřejmě se nejedná o žádnou nepřekonatelnou překážku a domácí tým má ve svém kádru mnoho hvězdných hráčů, ale v této fázi soutěže už se hraje opravdu o hodně. Z velké části proto rozhodovala psychická odolnost. Real spoléhal na všechny hvězdy, mezi nimiž byli Ronaldo, Bale, Benzema, Modrić, Ramos nebo Pepe.

Wolfsburg si z Německa přivezl skvělý výsledek, který mu hrál do karet. Spoléhání jen na něj by se ale mohlo rovnat sebevraždě, protože pro Real, má-li formu, ani manko dvou branek mnoho neznamená. I dnes trenér Hecking sázel na totožnou sestavu jako v minulém kole, takže většina ofenzivní práce připadla Schürrlemu, Arnoldovi a Draxlerovi. Do brány se opět postavil spolehlivý Benaglio, jenž se proti Realu naposledy radoval z čistého konta.

I na Vlky dnes atmosféra stadionu a tíže okamžiku doléhala, takže jsme neviděli jejich typicky hladový výkon. Naopak to byl Real, který útočil. Už v šesté minutě jej zastavilo břevno, které po rohovém kopu trefil hlavičkující Sergio Ramos! Na domácích byla snaha útočit hodně znát. Marcelova vybídka nikoho neoslovila, pas ze strany odvrátil vracející se Julian Draxler. Nakonec se ale Vlci ubránili jen 15 minut. Štěstí nebylo na jejich straně, protože centr od Carvajala tečovala obrana hostí k volnému Ronaldovi, který vstřelil svůj čtrnáctý gól v deseti zápasech Ligy mistrů!

O tom, jak křehké může vedení o dvě branky být, se hosté krutě přesvědčili za prvních 16 minut. Pouhou minutu po první inkasované brance si totiž Cristiano Ronaldo našel míč z rohového kopu a poslal jej do protipohybu brankáře Benaglia! Tím Real srovnal krok a začalo se od začátku.

Fyzicky hráči Wolfsburgu sice na hřišti stále ještě byli, psychicky už ale odcházeli. Fyzicky odešel jen Julian Draxler, který byl zraněn. Na hrací plochu pustil Maxe Kruse, který se měl pokusit zvrátit běh dějin. Málem se to Wolfsburgu podařilo, protože Luiz Gustavo velmi tvrdě vypálil. Brankář Navas ale včas zareagoval a míč vytáhl nad bránu! O chvíli později jej napodobil také Guilavogui, ale opět to nevedlo ke kýženému cíli. Vlkům stačila jedna branka, aby všechno bylo jinak.

Málem se jim to povedlo po postranní akci Schürrleho, který našel Henriqueho. Tomu míč na vápně nejprve uskočil, následně jej odvrátila pohotová obrana! Rovněž po změně stran se více a častěji dral vpřed Real Madrid. Vlci jako by ztratili jednoduchost a rychlost, tedy atributy, které je zdobily v prvním duelu. Několik náznaků šance sice měli, ale jejich střely kombinace působila bezradně a těžkopádně. Real postupem času uzavíral svého soka do kleští, leč hosté statečně bránili.

Po více než hodině mohl Real rozhodnout, aniž by čekal na prodloužení či penalty. Hlavička Sergia Ramose se totiž odrazila od tyče a mířila po brankové čáře, jenže pozorný a ohebný brankář Benaglio zasáhl včas a míč schoval do náruče! Bílý balet se snažil utancovat svého soka a hledal skulinku, kterou by dostal míč do sítě. Patnáct minut před koncem se mu to konečně podařilo!

Luiz Gustavo totiž fauloval, za svůj zákrok viděl žlutou kartu a míč si rovnal Cristiano Ronaldo. Jeho um se dnes opět potvrdil, protože celá situace vypadala následovně: hluboký nádech, chvíle soustředění, Benaglio lovil míč ze sítě. Nutno dodat, že se do ní balon dostal i díky chybě obránce Nalda. Fanoušky Realu to ale zajímalo pramálo, protože jejich tým za tohoto výsledku postupoval!

Deset minut před koncem se musel opět vytáhnout spolehlivý brankář Benaglio, kterého prověřil krásnou ranou Karim Benzema. Do zápasu se dostal také Jesé, který vyzkoušel znovu pozornost brankáře Benaglia a shledal, že jediný, kdo jej dnes překoná, bude zřejmě jen rodák z Madeiry. Vlci totiž působili odevzdaným dojmem a Real Madrid dirigovaný fenomenálním Ronaldem čekají mohutné oslavy.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1273)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele