osmifinále - 1. zápasy
16.02.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

PSG potvrdilo roli favorita a doma těsně udolalo Chelsea

Paris St. Germain potvrdilo roli mírného favorita a na vlastním stadionu porazilo Chelsea 2:1. Na úvodní šťastnou trefu Zlatana Ibrahimoviće dokázal ještě do poločasu zareagovat sváteční střelec John Obi Mikel, náskok Blancově ekipě vrátil v závěru Edinson Cavani. Výsledek nicméně není pro hosty nikterak hrozivý a odveta na Stamford Bridge bude jistě ještě velice zajímavá...

Utkání začalo poměrně očekávaným obrázkem - Chelsea se prezentovala kompaktním blokem a čekala, s čím přijdou Pařížané. Jako první prověřil Thibauta Courtoise navrátilec po zranění Marco Veratti, jenž se dnes trochu překvapivě objevil v základní sestavě, belgický brankář ale jeho nepříliš umístěnou ránu bez větších problémů vyrazil.

Blues se dokázali dostat více do hry až kolem dvacáté minuty. Po rozvážné kombinaci se míč dostal doleva na Babu Rahmana, na jehož dobrý centr si naběhl Diego Costa, ve stoprocentní pozici ho však vychytal Kevin Trapp, který ukázal fantastický reflex a hlavičku španělského reprezentanta vyškrábl na břevno. Na opačné straně to zkoušel zpoza vápna Ángel Di Mária, prostor mezi třemi tyčemi ale minul.

Skóre se poprvé měnilo ve 39. minutě. John Obi Mikel dokázal unikajícího Lucase zastavit pouze faulem, za nějž si vysloužil žlutou kartu a nařízený přímý volný kop Zlatana Ibrahimoviće navíc osmadvacetiletý Nigerijec tečoval tak nešťastně, že se zaplněný Park princů mohl radovat z vedoucí branky.

Družina Guuse Hiddinka přišla s odpovědí ještě do přestávky a hlavní aktéři gólové situace si tentokráte role vyměnili. Od rohového praporku centroval Willian, Ibrahimović zaspal při bránění, nechal se předskočit Diegem Costou a na malém vápně číhající Obi Mikel nekompromisně napálil míč do sítě. Defenzivní středopolař, jehož si na Stamford Bridge přivedl José Mourinho ještě během své první éry, skóroval v dresu Blues teprve počtvrté v kariéře.

Úřadující mistr Anglie si další velkou příležitost vypracoval krátce po přestávce. Rychlý brejk táhl Willian, aby pak vynikající průnikovou přihrávkou vysunul krajana Costu, ten už byl ale příliš blízko Trappovi a letní posila z Frankfurtu si s jeho zakončením poradila. Toto byl nadlouho poslední nebezpečný moment v podání celku z jihozápadního Londýna.

V rozmezí od 50. do 70. minuty existoval na trávníku prakticky pouze domácí tým a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy půjde znovu do trháku. Proti stál ovšem vynikající Courtois, jenž zlikvidoval dalekonosnou střelu Di Márii a zanedlouho své spoluhráče podržel i při šancích Ibrahimoviće a Lucase Moury. V 64. minutě mu pak výrazně pomohl dnešní kapitán Branislav Ivanović, když se celým tělem postavil proti ráně Matuidiho malého vápna.

Jednička Chelsea se později vyznamenala i při přímém kopu Ángela Di Márii, nakonec však přece jenom inkasovala. Byl to právě někdejší záložník Realu Madrid či Manchesteru United, který dvanáct minut před koncem exkluzivním pasem oslovil střídajícího Edinsona Cavaniho a ten dal z úhlu mezi nohama padajícího Courtoise výsledku konečnou podobu.

Druhé dějství nabídlo rozhodně zajímavější podívanou než půle první a příčinou toho byla především zvýšená aktivita PSG. Pařížané nakonec zaslouženě zvítězili, hosté si každopádně odváží ještě poměrně přívětivé skóre, to navíc mohli ještě několikrát navýšit - jenomže skvělé přihrávky Williana Costa ani Pedro nedokázali patřičně využít.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1185)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele