základní skupiny - skupina H, 4. kolo
04.11.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Zenit je nadále suverénní, v Lyonu vyhrál 2:0

Návrat Les Gones mezi evropskou klubovou elitu se nezdařil; teď už to můžeme říct takřka s jistotou. Svěřenci Huberta Fourniera mají v soubojích s kontinentální konkurencí viditelné problémy, jak se ukázalo i dnes v domácí odvetě s ruským Zenitem Petrohrad. Ten potvrdil svoji formu a z Gerlandu si odváží tři body za výhru 2:0..

Dvě branky hostujícího útočníka Arťjoma Dzjuby rozhodly o tom, že se Lyon do play-off Ligy mistrů na jaře definitivně nepodívá; co více, s jediným bodem na kontě a vzhledem k vývoji skupiny je na vážkách i jeho postup do Evropské ligy. Naopak Rusové, kteří z dvojzápasu s dnešním soupeřem získali plný počet bodů, neohroženě míří do vyřazovacích bojů.

Fournier dobře věděl, že jeho tým musí hrát na vítězství, a zpočátku to tak vypadalo: Les Gones se chtěli před vlastními fanoušky vytáhnout, dařilo se jim držet míč i nápaditě kombinovat, šance však nepřicházely. Po úvodních pětadvaceti minutách, kdy obrana Zenitu držela soupeře na uzdě, pak poprvé udeřil hrdina večera Dzjuba - hvězdný Hulk ve vápně zpracoval míč a předložil jej svému kolegovi k jednoduché dorážce zblízka.

I po inkasované brance domácí neztráceli optimismus. Henri Bédimo dokonce dělovkou z dobrých pětadvaceti metrů překonal překvapeného gólmana Jurije Lodygina, míč se však pouze odrazil od břevna. Bylo zřejmé, že lyonský kouč nakázal svým svěřencům testovat soupeřova brankáře ze všech pozic; Lodygin v domácí lize sice v jedenácti zápasech inkasoval pouze třináctkrát, dnes však musel čelit hned několika nebezpečným dalekonosným pokusům. Další z nich si připsal na samém konci první půle Sergi Dárder, jeho střela nicméně prolétla kolem tyče.

Na Mathieu Valbuenovi, který před příchodem na Gerland nastupoval za Dinamo Moskva, bylo hodně vidět, že se chce proti důvěrně známému soupeři vytáhnout. Šikovný záložník na sebe poprvé výrazněji upozornil krátce po změně stran, kdy se skvěle propracoval do šance, výsledná střela však byla hodně krotká a Lodygin s ní neměl žádné starosti. O dvě minuty později pak už hosté zasadili finální úder - opět u toho byl Hulk, který se uvolnil v útočné třetině a prostrčil míč na Dzjubu, jemuž nedělalo problémy zdvojnásobit svůj střelecký účet.

Po hodině hry tak bylo prakticky rozhodnuto; pokud Lyon ještě doufal v nějaký závěrečný zvrat, poslední naději zhatilo vyloučení kapitána Maxima Gonalonse po druhé žluté kartě za faul na Dannyho (72'). V infarktovém závěru ještě odmítl zvýšit na 3:0 Hulk, který se probil přes bránícího Umtitiho, ale pálil příliš vysoko, a následně se červenalo i na petrohradské straně po zbytečném faulu Alexandra Anjukova (89').

Domácí fanoušci pak ještě museli přetrpět neuznaný gól; Mapou Yanga-Mbiwa byl podle názoru sudích při zakončování Valbuenova přímého kopu v ofsajdu. To už se nicméně psala třetí minuta nastavení, takže případné snížení by nakonec stejně nemělo bodový efekt. Lyon tak musí spolknout další hořkou pilulku; nyní jej čeká klíčový duel o třetí místo proti Gentu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
KingMaster13

2:1 pojďte Lyon ještě zabojujte o postup

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

2 Zenit šéfuje

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Lacazette a Valbuena) Podme LESGONES <3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MichelBastos

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

žeby konečne 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

žeby konečne 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Petrohrad moc neprohrava a lyon ted nepodavá moc dobré vykony ! A kdyz je tam hulk tak bych vsadil. Na Rusko. Řika se že tym netvoři jeden hrač ale v petrhradu prostě panuje hulk !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pyroman

Upřímně řečeno si fakt nedokážu představit, jak by Lyon mohl Zenit porazit. Jedině snad kdyby hosté dostali nějakou rychlou redku, jinak nevím. Současný Lyon hraje hrozně, útok je bezzubý, obrana nepřesvědčivá a to, co sotva stačilo na slabší týmy L1 typu Troyes, na Zenit fungovat nebude. Hosté sice mají občas výpadky v ofenzivě, takže remíza 1:1 atp. je docela možná, ale obrana jim funguje kvalitně a hra proti upachtěnému Lyonu, který musí jít za 3 body, by jim měla vyhovovat. Rozložení kurzů moc nechápu, Lyon favorit prostě není.

Reagovat
smazaný uživatel

tak obrana je na tom momentálne lepšie ako minulú sezónu, vtedy sme dostávali góly normálne po súperových vydarených akciách a góly po našich školáckych fatálnych chybách, naproti ten to rok už dostávame "iba" tie góly po školáckych chybách. ale s útokom s tebou 100% súhlasím, dnes to bude ťažké, ale výhra nieje až taká nereálna a záleží aj na tom či bude hrať Hulk ktorý má nejaké problémy

Reagovat
Langi

Lyon je favorit uz jen tim ze hraje doma a musi hrat na vitezstvi...silou kadru proste Zenit neni o takovy parnik lepsi, aby byl ve venkovnim zapase favorit

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes, Jallet, Yanga-Mbiwa, Umtiti, Bedimo, Darder, Gonalons, Tolisso, Valbuena, Beauvue, Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

Hulk bude hrat !!! Mi to řikal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

všetko postarom, hrajeme, máme prevahu, dominujeme, sme lepší a pritom Zenith vedie

Reagovat
Langi

Nikdy neporazime nikoho, kdyz o neco jde...vzdyt sme letos jeste neporazili ani jeden silny tym...takhle se to proste hrat neda...po tech letnich nakupech se jeste trast o EL...

Reagovat
Langi

...a zbytek sezony uz bude, krom par zapasu, naprosto o hovne

Reagovat
smazaný uživatel

Tolisso a Mbiwa za 3 minuty 2 zahodené tutovečky

Reagovat
Langi

Hmm Gent dokonce vede a my nejsme schopny nic

Reagovat
smazaný uživatel

a znova to iste dookola, my hráme, máme prevahu a šance a z jedneho brejku dostaneme gol, tu nejde o nasu predvedenú hru, ebo tá je obsotjna ale ten návrat do zadu je katastrofalny, a štastícke v LM toho roku nieje na našej strane, pretože v každom jednom zápase sme mali prevahu a viac šancí, len že ta naša tohtoročná impotencia je ohromná

Reagovat
Langi

Je to hrozna nemohoucnost...a pockej, ze ani ta EL nebude...to bude teprv ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

Op Davai Davai

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Jinak postoupit snad jeste muzeme ne? Co je to za reci v tom druhem odstavci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele