základní skupiny - skupina C, 6. kolo
08.12.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Galatasaray SK - FC Astana 1:1

Galatasaray nakonec dokázal udržet třetí příčku a zahraje si na jaře alespoň Evropskou ligu. Nutno dodat, že bodovat s Astanou nebyl pro favorizované domácí vůbec žádný med. Jedno z příjemných překvapení letošní Ligy mistrů vedlo zásluhou Patricka Twumasiho v 62. minutě, soupeř však bleskově odpověděl Selcukem Inanem.

Hosté se za celkové působení v premiérovém ročníku v základních skupinách nemusejí vůbec stydět. Ba spíše naopak. Mužstvo Stanimira Stoilova překvapilo celou Evropu a připsalo si na své konto jen dvě porážky. Malinko ho určitě zamrzel fakt žádného vítězství. Každopádně venku Astana skórovala vůbec poprvé a poprvé venku také bodovala.

Domácí trenér Mustafa Denizli je na lavičce jen krátkou chvíli a vedení v tomhle utkání určitě nezklamal. Alespoň ne tedy výsledkem, neboť plichta jeho celku zařídila pokračování v evropských pohárech. Určitě však ani výrazněji nepotěšil. Proti kazašskému soupeři čekali asi všichni příznivci klubu jednoduše více.

Hosté se do Istanbulu dopravili už deset dní předem, aby se co nejlépe adaptovali na zdejší prostředí, a avizovali, že se zde hodlají o posun na třetí příčku za každou cenu poprat. Že nemluvili jen tak do větru, ukázala už 15. minuta. Twumasi, jeden ze současných nejlepších hráčů kazašského klubu, orazítkoval levačkou tyčku.

Na druhé straně se zkusili prosadit Podolski nebo Sneijder, kteří se neocitli na vůbec špatných pozicích, jenže prvně jmenovaný mířil mimo a jeho spoluhráč ztroskotal na jistém brankáři Eričovi. Ve 25. minutě zazdil velkou možnost Yasin Öztekin, jehož dobrým pasem zprava našel Sabri Sarioglu. Zakončoval jen nad.

Závěr poločasu pak nabídl ještě dvě velké tutovky pro Galatasaray. Nejprve po rychlém protiútoku pálil ze střední vzdálenosti Yasin Öztekin, avšak jeho parádní táhlý pokus dokázal skvěle zlikvidovat Erič. A v poslední minutě se v šestnáctce objevil Burak Yilmaz, jenž střelou po zemi trefil vzdálenější tyčku.

Deset minut po přestávce pálil nepřesně Maksimovič, jeho spoluhráč Twumasi už však o pár chvil později poslal hosty do hodně nečekaného vedení. Šomko z levé strany poslal dlouhý pas na zadní tyč, kde našel ghanského forvarda a ten střelou z voleje překonal brankáře Fernanda Musleru. Cimbom dokázali odpovědět záhy.

Astanská defenzíva pouze sledovala, jak jí protihráči na jeden dotek zcela vymíchali, k zakončení se nakonec dostal Selcuk Inan a pohodlně zavěsil. Ve zbytku utkání si oba týmy ještě pár dalších šancí vytvořily, žádná však brankou neskončila. A kdyby ano, asi by bylo vítězství toho či onoho spíše nespravedlivým rozuzlením.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 Podolski,Podolski,Ylimaz

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Bohužel,vrazi vyhrajou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele