osmifinále - odvety
09.03.2016 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Pařížané znovu vyzráli na Chelsea a slaví další postup

Paris St. Germain podruhé během posledních tří let dokázal vyřadit v Lize mistrů Chelsea. Také letos se dlouho schylovalo k dramatu, druhá trefa Zlatana Ibrahimoviće ale definitivně poslala mistra Francie do čtvrtfinále a Blues tak stejně jako před třemi týdny v Parku princů padli 1:2.

Ačkoliv byli Pařížané v úvodní čtvrthodině aktivnější a v utkání dominovali, do první zajímavé příležitosti se dostal domácí Diego Costa. Španělský útočník těžil z dobrého napadání Mikela a přihrávky Williana, na hranici vápna se hbitě uvolnil a Kevin Trapp musel zasahovat. Na opačné straně se parádní individuální akcí blýskl Lucas, přihrál do uličky Ángelu Di Máriovi, jehož zakončení za již překonaným Courtoisem vykopával Branislav Ivanović.

Z následného rohu se z branky radoval Zlatan Ibrahimović, kvůli ofsajdu ji však sudí Felix Brych na pokyn svého asistenta správně neuznal. Ovšem deset minut nato už bylo všechno v pořádku a francouzský velkoklub se zaslouženě ujal vedení. Di Mária vysunul právě Ibrahimoviće, jenž pák skvělou přihrávkou nachystal gól pro Rabiota a dvacetiletý Francouz z pár metrů neměl problém uklidit míč do sítě.

Tento moment konečně také nastartoval Chelsea, která se dosud prezentovala velice pasivně. Aktivní presink přinesl ovoce ve 27. minutě, kdy výborně zabojoval Pedro, Willian oslovil Diega Costu, ten si pohrál s Thiagem Silvou a levačkou překonal bezmocného Trappa. V závěru poločasu zahrozili ještě oba týmy, Ibrahimovićova hlavička i Hazardovo zakončení naštěstí pro Courtoise respektivě Trappa mířili pouze do středu branky.

V dobrém tempu pokračoval zápas i po přestávce. Po hodině hry přišla pro Hiddinkovu partu komplikace, nizozemský kouč totiž musel ze hřiště stáhnout zranněného Diegu Costu a nahradit ho mladým Bertrandem Traorém. Nicméně o chvíli později byli Blues velice blízko druhému gólu - Willian si navedl balón do středu na pravačku, vypálil a Trapp musel předvést vynikající zákrok, načež ještě dorážel volný Eden Hazard, i jeho střelu ale fantastický Kevin Trapp zlikvidoval.

V těchto chvílích se zřejmě lámal chleba, neboť následně se potvrdilo známé pravidlo "nedáš, dostaneš". César Azpilicueta nezachytil náběh Di Márii, argentinský křídelník naservíroval míč před prázdnou bránu Ibrahimovićovi a největší hvězda PSG nepohrdla. Naráz se situace zcela změnila - Blancova ekipa byla na koni, Londýňané totiž k postupu naráz potřebovali během pětadvaceti minut vsítit tři góly.

Zázrak se nekonal, domácí se prakticky smířili s vypadnutím a v závěru se už bez Diega Costy i Edena Hazarda, který si rovněž čtvrthodiny před koncem řekl o střídání, nezmohli ani na vyrovnání. Zaplněný Stamford Bridge dnes dlouho věřil v postup, nakonec si však na další výraznější úspěch v Lize mistrů bude muset počkat a to zřejmě minimálně dva roky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1008)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele