základní skupiny - skupina G, 6. kolo
10.12.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

NK Maribor - Schalke 04 0:1

Fotbalisté německého Schalke zvládli klíčový souboj o pokračování v evropských pohárech na půdě slovinského Mariboru a nakonec postupují do osmifinále Ligy mistrů s osmi body. V druhém souběžně hraném střetnutí totiž potvrdila úloha favorita anglická Chelsea a porazila portugalský Sporting 3:1, proto německý celek poskočil na postupové místo. Maribor se s evropským poháry loučí bez výhry, ovšem určitě nezklamal.

Pro slovinský celek je samotná účast v hlavní fázi velkým úspěchem, nakonec je z toho čtvrté místo se třemi body. Tento duel se hrál v duchu fair-play a nebyla v něm udělena jediná žlutá karta. Hosté rozhodli o svém vítězství brankou krátce po hodině hry a těsný náskok udrželi až do závěrečného hvizdu. V úvodní dvacetiminutovce se hrálo z obou stran hodně opatrně, herní převahu měli hosté.

Do první vážnější možnosti se dostal Maribor přesně v polovině prvního poločasu, kdy se do dobré pozice dostal Arghus a po jeho hlavičce dokázal vykopnout míč na brankové čáře Uchida. Ten byl hrdinou daného momentu, o vteřinu později totiž dalším zákrokem zlikvidoval i tutovku Tavarese. Dobrý dojem z utkání lehce překazili fanoušci po necelé půlhodině, kdy se pár okamžiků nehrálo kvůli vhozené světlici na hrací plochu. Poté už ale bylo vše v pořádku a Maribor znovu zahrozil zásluhou Vilera, který pálil z hranice pokutového území těsně nad.

Hosté výrazněji zahrozili až deset minut před přestávkou, kdy hlavičkující Huntelaar zamířil jen do míst, kde byl postavený gólman Handanovič. Další střelecké pokusy byly k vidění v posledních pěti minutách úvodního dějství. Nejprve gólman Fährmann chytil ránu Ibramiho, následně na druhé straně mířili mimo hlavičkují Barnetta i Huntelaar. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, hosté ale přidali na aktivitě a zahrozili v 55. minutě.

Schalke mohl dostat do vedení, kdo jiný než, Huntelaar, který se ocitl na hranici brankového území a zblízka trefil tyčku. Míč se pak od ní odrazil a poskakoval na brankové čáře, ovšem v poslední možnou chvíli ho odkopl do bezpečí Rajčevič. Německý výběr rozhodl o svém tříbodovém zisku v 62. minutě, kdy po pasu do pokutového území od Högera z levé strany dokázal Handanovič vyrazit míč před sebe a následně ho z třinácti metrů poslal doprostřed branky mezi nohami bránícího protihráče střídající Max Meyer.

Hosté měli tlak i ve zbývajícím průběhu utkání a s přehledem kontrolovali náskok až do závěrečného hvizdu. Maribor zahrozil až v závěrečné desetiminutovce několika propagačními střelami z dálky, které však nemohly Fährmanna ohrozit.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
šolim

Vidím, že sám tomu nevěříš!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robochelsea

0:0/1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.A to musí Schalke ještě spoléhat na pomoc od Chelsea,která se po ztrátě v Newcastlu bude spíše soustředovat na domácí soutěž,která je v prosinci dost našlapaná a může hodně napovědět v boji o titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký...Hodně těžký.

Schalke vyhrálo v lize ve Stutgartu 4:0.

Ale asi dám překvápko a dám si do kombíka jedničku.

Je to dost těžký na tipování!!

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
FC Porto FC

Maribor !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1.8 tak už to tam jdu mrksnout

Reagovat
arsavin

Taky to vidím na jasnou výhru Schalke. Tak 1:4. Většinu tipů tady nechápu..

Reagovat
smazaný uživatel

Maribor má ještě šanci na EL tak snad se mu to povede. 2:1

Reagovat
Houfi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

krasny kurs na 1

Reagovat
arsavin

krásný kurs na 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
johnik

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude to lehky proti tomu autobusu. Tipuju 1:2 nebo 0:2. Schalke vyhralo posledni 3 zapasy a vzdycky nasazelo dost branek a to i proti W olfsburgu tak snad ta forma vydrzi.

Reagovat
smazaný uživatel

si hlupak? ked sa pozries na tabulku tak vidis ze maribor musi hrat o tretie miesto tak aki autobus. bude to otvoreny zapas, oba timi daju gol shalke vyhra asi 1 3 FT gol da choupo mutting

Reagovat
smazaný uživatel

Otevrou leda hovno, to se rovna sebevrazde. Nemuzou hrat utocne kdyz na to nemaj a stoji proti mnohem vyspelejsimu tymu, to zkouselo schalke na chelsea a jak dopadlo. Asi budou odvaznejsi ale rozhodne to nebude zadna utocna smrst to je kravina. Autobus a cekat na breaky.

Reagovat
smazaný uživatel

S04 může hrát jak chce ale stejně to nemá ve svých rukou, sportingu stačí bod a je vymalováno

Reagovat
smazaný uživatel

Staci bod, jako vcera Dormund. Zas maji tezsiho soupere. Schalke musi uhrat 3 ale zas ma soupere lehciho.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád lepší hrát EL než nic

Reagovat
Bayernista18

3 : 2.

Reagovat
smazaný uživatel

kedže mi ide karta dovolím si pridaj aj ja tip že výhrá Schalke...má o čo bojivať aj ked má všeliake výsledky na novej stránke viac tipov https://www.facebook.com/pages/Víťazné-tipy/731907863553443?sk=likes

Reagovat
Han střelil první

Ne, ne, ne.. Tak to prostě nesmělo skončit.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem fandil Mariboru

Reagovat
monty25

Schalke Tak se to nakonec povedlo. Situace nebyla jednoduchá, ale Chelsea vyhrála a Schalke to naštěstí díky žolíkovi Meyerovi taky ukopalo. Takže ač nemusím Chelsea, dneska se sluší a patří jim poděkovat (za to jim odpustím toho bůra). Taky je fakt, že v konečném účtování sehrál hodně velkou roli ten domácí zápas se Sportingem, který Schalke vyhrálo díky vymyšlené penaltě v nastavení. Takže jsme měli i dost štěstí. Na druhou stranu, koho to na jaře bude zajímat? Schalke je prostě mezi 16 nejlepšími kluby v Evropě!

Reagovat
smazaný uživatel

100% Souhlas. Dneska melo Schalke stesti kdyz Uchida 2x na brankove care zachranil situaci. Na strane druhe zas Huntelaarova rana do tyce celou dobu putovala po brankove care. Nakonec ale vitezstvi zaslouzene, jeste aby ne i kdyz ne nejak zvlast hezke. No a ta kanka s tim Sportingem, te uz se asi schalke nezbavi i kdyz je kravina ze to meli zaplacene a podobne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele