základní skupiny - skupina A, 2. kolo
01.10.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Malmö FF - Olympiakos Pireus 2:0

Markus Rosenberg zařídil dvěma góly historicky první výhru Malmö v novodobé Lize mistrů. Domácí tak potvrdili slušný výkon z prvního utkání z Turína. Olympiakos naopak bude brát neúspěch ze Švédska jako velkou ztrátu, neboť mu po vítězství nad Atléticem notně zkomplikoval boj o první dvě postupová místa.

Hosté si zkrátka na soupeřově půdě pro tři body nešli přímo po hlavě. Ačkoli drželi daleko více míč na svých kopačkách, výraznější tlak si nikdy nevytvořili. Toho naopak využilo Malmö, které vyučovalo lekci z produktivity. Útočník Rosenberg se vlastně trefil dvakrát na závěr obou poločasů.

Do prvních dvou menších příležitostí se dostali Kasami spolu s Mitroglouem, ale ani jeden z nich nedokázali zamířit na branku Olsena. Na druhé straně zahrozili Adu spolu s Tinnerholmem, ovšem ani oni dva nedokázali svými nepříliš povedenými střelami překvapit gólmana Roberta.

O něco blíže gólu byl ve 25. minutě Rosenberg, který pro řecký celek představoval asi největší nebezpečí, ovšem jeho hlavičku po centru z pravé strany od Erikssona zlikvidoval nakonec Roberto. Následně Kasami pět minut před přestávkou rozvlnil síť, jenže se mu tenhle počin povedl v té době, kdy se nacházel v ofsajdu.

A o pár desítek vteřin později na druhé straně udeřili svěřenci kouče Ageho Hareideho. Rosenberg přetlačil ve vápně v souboji Botíu, a protože ani Roberto nedokázal míč odkopnout do bezpečí, mohl švédský gólman zakončovat do prázdné svatyně. Stal se tak historicky prvním střelcem svého klubu v základních skupinách.

Olympiakos se po přestávce těžko prosazoval proti skvěle připravené a takticky vyzrálé defenzívě Malmö. V 56. minutě se hosté dožadovali nařízení pokutového kopu, protože Maniatis spadl ve vápně, jenže sudí Karasev neměl pro tuhle situaci pochopení a Řekovi dokonce udělil pouze žlutou kartu za simulování.

Poté mohli navýšit vedení Thelin a znovu Rosenberg, neshledali se ovšem se správnou koncovkou. Hostující stratég Míchel se na nepříznivou situaci snažil zareagovat střídáním, do hry tak poslal Domíngueze a Durmaze, jenž si tak zahrál proti svému bývalému klubu, kde strávil celkem pět let.

Olsen následně musel být ve střehu proti pokusu Kasamiho, jenž vypálil z halfvoleje, Mitroglou o pár chvil později hlavičkoval vedle. Rosenberg naopak z dálky na Roberta rovněž nevyzrál. V 82. minutě domácí přidali ještě jednu branku. Cibicki vyhrál souboj s Abidalem a našel volného Rosenberga, jenž pohotově vystřelil do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
eden_h

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
DieFohlenBMG

1:1 (1:0)

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
STR

Doma jsou silní. Čekam neprohru domacich

Reagovat
smazaný uživatel

ahojte, zkuste novou domenu" jindraTip.webnode.cz" .... je to nová stránka s tipama na zápasy, budu rad když se mrknete, připadně přidáte svoje názory. Je to zatím na začatku, tak prosím s kritikou šetřete diky

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady by mneli rekove potvrdit 3 body a bude pro ne skupina vypadat velice zajimave 0:1 nebo 0:2

Reagovat
Kily

tu penaltu Olympiakosu rozhodčí sebral s hodně velkým nepřehledem

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Malmö ... přál jsem jim to dnes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele