základní skupiny - skupina D, 2. kolo
27.09.2011 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real hlavně díky Kaká přehrál Ajax

Real doma nezaváhal a ve druhém kole skupinové fáze LM porazil Ajax. Bílý balet zvítězil 3:0 po výborném výkonu Brazilce Kaká. Nizozemský tým nepřekonal Casillase ani potřetí v řadě.

Po dvou zápasech vede Real svou skupinu Ligy mistrů bez ztráty bodu a vstřeleného gólu. Fanoušky potěšil zejména přínos Kaká, který odehrál patrně své nejlepší utkání v bílém dresu, korunované jedním gólem a asistencí. Do hry se dostal poprvé i Altintop. Ajax přes dobrý začátek a konec zápasu zůstal bez bodu.

Domácí nastoupili s jedinou změnou v očekávané sestavě, právě Kaká nahradil Di Maríu. Ajax nahradil Boerrigtena, který se vysunul do zálohy, Anitou, na lavičce zůstal Hamdaoui. Hosté začali nebojácně, hned ve 2.minutě pálil nebezpečně Eriksen, ale Casillas vyrazil. Zanedlouho střílel nad Sigthorsson. Stejnému hráči překazil šanci Casillas v 16.minutě. Domácí si příliš nevěděli rady s vysokým presinkem hostů.

První příležitost, ovšem velmi dobrou, měl po akci Khediry s Özilem na kopačkách Benzema, ale střílel mimo. Pak vychytal Vermeer Ronalda po pěkném pasu Xabiho a vniveč přišla i dorážka Özila. A nakonec v další šanci šla křižná střela Benzemy těsně vedle.

Ve 25.minutě se však už Real ujal vedení po učebnicovém kontru, kdy po sedmi dotecích mezi Ronaldem, Kaká, Özilem a Benzemou zakončil přesně Portugalec. Další šanci nezakončil Benzema, domácí ale převzali režii hry. Na opačné straně přesto střílel Eriksen, ale jeho pokus tečovaný Varanem lapil Casillas.

Závěr poločasu patřil Kaká. Ve 41.minutě dostal Brazilec přesný pas od Ronalda a přízemní střelou zpoza vápna překonal Vermeera. Pak měl ještě jednu šanci, ale jeho střelu i dorážku Xabiho nizozemský gólman vychytal.

I úvod druhého poločasu patřil Realu. Arbeloa převzal ve 48.minutě pas Xabiho, přihrál Kaká, ten pronikl do šestnáctky, dal do strany na Benzemu a ten mezi nohama Verthongena zvýšil na 3:0. Byl to první zápas, kdy společně skórovali Ronaldo, Kaká a Benzema.

Zápas se uklidnil, příležitostí ubylo. V 58.minutě se dožadovali domácí penalty po zákroku Anity na Kaká. Brazilec mohl přidat ještě jeden gól po akci Ramose s Özilem, ale minul. Hru pak zpomalila střídání, Benzema musel vystřídat kvůli zdravotním problémům a na posledních pět minut naskočil i Altintop.

Ajax se snažil o vstřelení čestného gólu, jen málo chybělo v 83.minutě, ovšem Casillas vytáhl výborný zákrok proti Verthongenově hlavičce. Poté už se nic důležitého nestalo a Real dotáhl zápas do vítězného konce.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (321)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele