základní skupiny - skupina H
19.10.2010 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Braga se dotahuje na Šachtar, Partizanu nedala moc šancí

Portugalská Braga využila zaváhání Šachťaru a opět oživila šance na účast v osmifinále Champions League. K tomu bude potřeba příště v Srbsku minimálně zopakovat dnešní výkon, který nováčkovi v Lize mistrů přinesl takřka permanentní herní převahu nad nevýrazným soupeřem.

Na stadionu v Braze se dlouho hrála velmi vyrovnaná partie s tím, že Portugalci zprvu možná byli trpělivější na balonu, ovšem tyto síly se postupem času vyrovnávaly, až jsme dospěli ke stádiu relativní fotbalové nudy. Ofenzivní snahy obou mužstev dlouho nemohly dojít k nějakému vyvrcholení, až tento standard dost rázně narušila 35. minuta. Šlo totiž rovnou o vrchol gólový. Domácí útočník Lima si 30 metrů od branky soupeře postavil míč k exekuci přímého kopu a trefil to vskutku náramně! Partizan se pak do přestávky zmohl už jen na jedinou odpověď - Lazevski si sice na hrudi dobře zpracoval dlouhý míč, avšak ten záhy napálil pouze mimo.

Druhá půle už byla divácky přece jen atraktivnější, přinesla totiž více gólových šancí. Ty však prakticky všechny atakovaly jen srbskou branku, což možná mohlo vzhledem k poločasovému skóre leckoho překvapit. Reprezentační brankář Stojkovič se tak musel vytasit s bystrým zákrokem proti Cesarově hlavičce a na šikovný Limův manévr taky díky jeho bezchybnému zákroku každý brzo zapomněl.

Odpověď Partizanu zatím v nedohlednu. Dostavila se až 14 minut před koncem, kdy však Boya vypálil přímo do Felipeho. Konečně opravdu blízko vyrovnání se Srbové ocitli až v 84. minutě, kdy se Felipe musel řádně proletět kvůli Cleově dalekonosné pumelici. Tento štiplavý projektil nicméně zvládl vytěsnit na roh a jen za pět minut jeho snahu udržet vedení svého týmu podpořili i spoluhráči z pole. Trio Alan-Matheus-Aguiar totiž hostující obranu vyšachovalo tak dokonale, že posledně jmenovaný zakončoval vlastně do prázdné klece.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

tak u obou tymu se pripisou prvni body...videl bych to naremizu 1:1,2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Braga už podruhý doma všechny body neztratí... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná X oba jsou nováčkové 2+ golů

Reagovat
Petrinho17

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 nebo 1:2

Reagovat
AjaxFans

Pěkný prvník fík

Reagovat
smazaný uživatel

dobra prace Braga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele