základní skupiny - skupina G
15.09.2010 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real vytěžil ze střelnice proti Ajaxu pouze dva góly

Real Madrid zahájil dobře svoje účinkování ve skupině Ligy mistrů a po značné převaze přehrál doma Ajax Amsterdam 2:0. Bílý balet zasypal branku Holanďanů kanonádou střel, ovšem ujala se pouze ta Higuaínova, Anita si vstřelil vlastní gól.

José Mourinho již vtiskl svou trenérskou pečeť hře Realu Madrid. Jediné, co ho musí ještě trápit, je proměňování šancí. Jeho svěřenci vypálili na branku Stekelenburga 35 pokusů, ale pouze dva si našly cestu do sítě. Naopak tým Martina Jola se nevymanil z tlaku a zahrozil jen zřídka.

Domácí učinili v sestavě dvě změny, když Ramose nahradil na pravém beku Arbeloa a místo Benzemy nastoupil Di María. Hosté z Amsterdamu vyběhli na trávník v očekávané sestavě. Bílý balet se dostal do první šance v 5. minutě, kdy po přihrávce Higuaína pálil vedle Ozil.

Další příležitost měli domácí po střele Khediry, dále se předvedl dvěma nebezpečnými jeho krajan Ozil. Hosté mohli odpovědět Sulejmanim, ale jeho střela šla mimo. Na druhé straně napálil v 17. minutě míč do břevna Higuaín. Pak se dvakrát zaskvěl proti Di Maríovi a Ronaldovi brankář Stekelenburg a následně překazil radost Portugalci stoper Ooier.

Ve 31. minutě se domácí fanoušci konečně dočkali. Xabi zahrával roh, míč nasměroval do vlastní branky Anita a přes teč Higuaína byl gól připsán zadákovi Ajaxu. Do dvě minuty nato se blýskl pěkným průnikem Marcelo, jeho přihrávku nezasáhl ideálně Higuaín, Di María pak trestuhodně netrefil branku. Až do konce poločasu měl převahu Real, ale pokusy Marcela, Ronalda a Ozila se neujaly.

I druhou půli rozjel Real Madrid svižně. Dvakrát měl příležitost Higuaín, poté tváří tvář Stekelenburgovi selhal Ronaldo. Ani do třetice se nevedlo Higuaínovi, který po odraženém míči přestřelil zcela volný branku Ajaxu. Hostům se nedařilo vymanit z tlaku, o čemž svědčila další rána Di Maríi do rukavic gólmana Holanďanů. Ani dva následující pokusy Ronalda neznamenaly další gól.

Real se dočkal druhé branky v 74. minutě, po obloučku Di Maríi vypálil Ozil, odražený míč ještě vrátil na malé vápno, kde stál připravený Higuaín, jenž bez váhání zavěsil. O dvě minuty nato po kombinaci mezi Ronaldem a Higuaínem skončil míč nad brankou hostí. Ajax odpověděl krásnou střelou Emanuelsona do břevna, dorážku Sulejmaniho vytáhl jednou rukou Casillas.

Aktivní Ronaldo se stále tlačil do šancí, tři jeho střely buď šly vedle, nebo jim stál v cestě Stekelenburg. Holanďané odpověděli střelou De Jonga, který vypálil nad. Poslední velikou šanci spálil opět Ronaldo, který nedoklepl do odkryté branky přihrávku Higuaína.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (376)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele