základní skupiny - skupina E
19.10.2010 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Basilej zaskočila hlavní město Itálie, trápení AS tak nezná konce

Staré rány se zase otevírají. Římané o víkendu nakrátko zapomněli na své předešlé ligové trápení a postavení, teď jsou však v trapu zas a znovu. I před vlastním publikem je totiž docela dobře proškolila podceňovaná Basilej, která tak díky třem výstavním gólům poprvé v Lize mistrů boduje.

Nechat se doma v první půli pomalu přehrát Basilejí - tak přesně takhle Římané na vitální ligovou výhru nad Janovem navázat nechtěli. Začít to mohlo už v páté minutě, kdy v šestnáctce přistál míč u kopaček Yapa, kterému ve vyložené šanci nedovolil zakončit až na poslední chvíli zasáhnuvší Burdisso. Švýcaři se proto prosadili "až" v jedenácté minutě, kdy se pěknou ranou prosadil Frei. Hladově se vrhl do srdce soupeřovy obrany, Streller ho našel svým sklepnutím a hostující hvězda neměla s Lobontem žádné slitování. Bohužel pro hosty, podobně si vedl i Borriello na druhé straně přesně o deset minut později, když ho kolmicí vyzval ke skórování Perrotta a římský forvard dokonalým zakončením nedal Costanzovi pořádnou šanci zasáhnout.

Teprve potom se AS řekněme dostalo do zápasu, pořád to ale rozhodně nebylo ono. Koneckonců se to ani Římu nepovedlo nijak potvrdit skrze gólové šance. Nadějný průnik Brighiho totiž zablokoval Ferati a pak už bylo zase ticho jako po pěšině. Až do 44. minuty, kdy opět zahřmělo před Lobontovým obličejem a zase šlo o výstavní trefu. Velmi netradiční střelec, pravý bek Inkoom, se jednou uvolnil do středu hřiště a odtamtud precizní ranou Lobonta dokonale zaskočil.

Do druhého dějství naskočilo nabuzené domácí mužstvo, které však jako by opět dokonale zmrazila smolná situace z 57. minuty. Tehdy již obránce Cassetti brankáře Basileje překonal, jeho projektil se však odrazil akorát od vzdálenější tyče. Konsternovaní Římané se pak další větší šance dočkali až 12 minut před koncem, kdy po Baptistově centru hlavičkoval až příliš vysoko Taddei. Vrchol měl poté přijít v 88. minutě, namísto toho se ale dostavil až o pár okamžiků později. Tottiho totiž nejprve vychytal skvělý Costanzo, aby záhy hostující žolík Cabral předvedl neskutečný individuální průnik, během něhož "vykoupal" hned čtyři soupeře, a přidal pojistku v podobě třetího gólu Basileje.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
Francesco Totti AS

Basilej ještě v LM nevyhrála a doufám že ted tomu nebude jinak....doma stratit nemůžeme a doufám v plné 3 body...výsledek tak 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci 3:0 ale vyhrame :D Totti by mohol konecne trafit... Potrebuje to aby sa rozbehol..chybaju jeho goly z minulej sezony ...

Reagovat
Francesco Totti AS

když spojiš můj a tvůj příspěvek tak vyhrajem 3:0 a Totti dá hatrick kéž by ..... FORZA ROMA!

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rim musi naplno bodovat...ale neceka je nic lehkeho..mela by byt 1...2:1

Reagovat
didosh

Doufám že Vlci vyhrajou ale obávám se toho zápasu Římu se z papírově slabšíma soupeři moc nedaří a herně už vůbec ne ale doufám v tři body pro Italské Calcio

Reagovat
DelPiero137

3b pre Calcio

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Borriello, Totti)

FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

Marodka ve velká, ale výhra dneska bude

Reagovat
smazaný uživatel

výhra AS tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Francescem Tottim, který čeká na gólovou radost již úctyhodných deset zápasů"

jj klobouk dolu

Reagovat
Petrinho17

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Squinty

Viděl bych to na pohodovou výhru AS 2:0

Reagovat
SqueeZy

a tiket v loji

Reagovat
REPLIKATOR

Můj taky. A zase Basilej! V 1. kole vsadím na ně a oni prohrají v Kluži

Reagovat
REPLIKATOR

Teda remízku jsem měl Kluž - Basilej 0

Reagovat
smazaný uživatel

nejubožejší tým ze všech, parodie na tým.

Reagovat
10

Reagovat
mickey mouse

Basilej mě celkově překvapuje s výsledkama

Reagovat
smazaný uživatel

paneboze.... prehra by ma nenapadla... ved druhy poclas sme do nich busili asi cely ale ta koncovka je otrasna... Tottimu asi nie je sudene dat gol..tycka proti Taddeiovi.. atd. mali by viac strielat na teningu..chybal Mirec a mozno adriano... Menez jednoznacne... kurna ten Basilej ale hral asi ako Svajciari proti spanielom na MS ...no nic treba vyhrat v Parme teraz ...LM je otvorena... po 3 body kazdy okrem bayernu ten 6... ako pred dvoma rokmi ... potom sme vyhrali vsetky 3 a skoncili prvy... snad aj teraz ... len aby neboli zranenia uz ... FORZA ROMA !

Reagovat
lnterista

Reagovat
sajty

tragedi z as,parta debilku,co nic neumi.at zije basilej!

Reagovat
niflheim

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

Rim totalne zklamala ....za to Basilej mile prekvapila

Reagovat
DelPiero137

To je asi prekliate alebo co. Ale ked sa zacne LM, tak vacsina ITA klubov je mimo formy. A trva to uz par rokov, potom je problem sa dostat zo zakladnej skupiny!

Svajciarov nemam velmi rad a opat mi to potvrdili preco. Defenzivny vykon, hraci strielaju zivotne goly ktore uz nikdy nezopakuju a stastie ze neinkasovali.

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma dělá ostudu v italům odjakživa,to je tým který v životě LM nevyhraje ani do semifinále se nikdy nedostane.Od těch nic nečekám.Ti jak můžou s každým vyhrát tak i prohrát.

Reagovat
Alberto Aquilani

bež si vyhoniť trotle

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych si měl honit,vaše maximm je vždy tak z odřenýma ošma se dosta do osmifinále a tammaximálně přelíst 1 kolo.Bože ať už je tam Juve společně s Interem a AC v plné sílce.Ti jediný můžou reprezentovat itálii,zbytek má strašěn kolísavou formu.

Reagovat
Alberto Aquilani

JJ , jasne , bacha na Fulham ....

Reagovat
DelPiero137

To robil dlhe roky aj Inter

AS, Lazio a podobne kluby v LM maju proste smolu, ze vzdy ked sa zacne hrat LM, tak su velmi z formy. To je hlavna pricina. AS nahoodu malo 2-3 dobre sezony ked postupili.

Reagovat
Alberto Aquilani

60.minút do nich tlačíme a on tam pošle Castelliniho , boga jego , Ranieri nehúl !!!!

Reagovat
DelPiero137

Po eforickom pol roku ked AS bojovalo o titul, prichadza prava Ranieriho praca... Stale to tvrdim, nie je to dobry trener. Urcite nie na dlhodobu pracu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak Ranieri je hlupák, se divím že ho ještě někdo chce.S ním řím nikdy nic nevyhraje to je trener tak do Janova atd.Tammůže jen překvapit a hrát ten svlj klidnej střed tabulky bez tlaku.

Reagovat
Slejdy

zklamani ... s takovou nevim esi postoupime

Reagovat
smazaný uživatel

TRAPAS

Reagovat
Alberto Aquilani

teba tak raz stretnúť na ulici .....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri

Reagovat
smazaný uživatel

Italský týmy v lize mistrů (Komě Interu)

Reagovat
Francesco Totti AS

zápas jsem bohužel neviděl....bylo to opravdu tak strašné?...já bych to vůbec ještě nezahazoval....3 týmy mají 3 body takže je to zcela otevřené....chce to dát dohromady tým bez zraněných a začat střílet goly....nedělal bych z toho tragedii...FORZA ROMA!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele