základní skupiny - skupina A
22.10.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - AS Řím 1:0

Kdo čekal brankové hody, musel být zklamán. Utkání mezi Chelsea a římským AS nepřineslo téměř nic, jen dvě standardní situace, ze kterých se Blues dostali do největších šancí. Nejprve Lampard nastřelil břevno a ve druhém poločase stejný hráč zahrával rohový kop, z něhož udeřil hlavičkou kapitán Terry a rozhodl o osudu utkání.

Úvodní čtvrthodinka žádnou větší šanci nepřinesla, i když se k několika střelám obě strany odhodlaly. Většinou ale létaly kolem branky a jejich strážce nijak zvlášť neohrozily. Ve 22. minutě se odhodlal k menšímu výletu defenzivní záložník Chelsea John Obi Mikel a vybojoval slibnou standardní situaci pár metrů před pokutovým územím. Mexes za nedovolený zákrok na nigerijského záložníka uviděl žlutý kartónek. Deco míč posunul Lampardovi, jehož povedná střela olízla břevno.

Ve hře se toho příliš nestalo a po třiceti minutách do hry opět výrazněji zasáhl hlavní sudí. Tentokrát ukázal žlutou kartu Florentu Maloudovi. Za dalších pět minut se již diváci dočkali i fotbalové akce. Kapitán AS Řím Francesco Totti si před šestnáctkou pohrál s domácími obránci a předložil přihrávku pro Brighiho. Naštěstí pro Blues ale nebyla z těch nejpřesnějších a Brighi při ataku soupeře již nedokázal přesně zakončit.

Pět minut před koncem prvního dějství se do šance hrnula Chelsea, ale pronikající Deco byl zastaven a Blues vzápětí ponechanou výhodu nevyužili. Šance využili Giallorossi a přecházeli do rychlého protiútoku, který ale zneškodnila domácí obrana.

První poločas nepřinesl příliš vzrušení a ti, co čekali podobné brankové hody jak v úterním programu Ligy mistrů, museli být značně zklamání. Chelsea totiž v úvodní pětačtyřicetiminutovce nenašla recept na pozorně bránící mužstvo Vlků a větší šanci si nevypracovala. Římané se do útoku příliš nehrnuli a když už zaútočili, velký potlesk nesklidili.

Do druhého poločasu vytáhl kouč Blues Luiz Felipe Scolari jeden nečekaný trumf. Místo nevýrazného Florenta Maloudy nasadil svého krajana Juliana Bellettiho. Ten se hned po svém příchodu uvedl střelou, ale nemířil vůbec přesně. Jsou to ale právě střely, které zdobí brazilského univerzála. Jeho vytříbená technika a neuvěřitelná přesnost při střelách z větších vzdáleností již několikrát ozdobila nejedno utkání.

Druhý poločas začal, bohužel, stejně jako skončil ten první. Chelsea se snažila přejít přes dobře formovanou obranu Římanů, kteří se do útoku příliš nehrnuli, respektive Blues jim ani nedali šanci. V 60. minutě musel kvůli zranění hřiště opustit Alberto Aquilani a nahradil ho Simone Perrotta. Ten přišel do hry ve chvíli, kdy Frank Lampard zahrával z pravé strany volný přímý kop a nakonec z toho byla doposud největší šance utkání. K centrovanému míči se totiž dostal Salomon Kalou, ale brankář Doni hlavičku letící doprostřed branky zlikvidoval.

V 65. minutě se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu poté, co se k zemi ve vápně skácel po kontaktu s De Rossim Kalou, ale řecký sudí nechal pokračovat ve hře. Po deseti minutách do hry opět zasáhlo střídání, z něhož bylo jasné, že chce dát Chelsea branku. Salomona Kaloua totiž nahradil mladý útočník Franco Di Santo. Jakoby 19letý Di Santo do hry přinesl také štěstí, protože z rohového kopu Blues konečně udeřili. Hlavičkou se trefil kapitán John Terry. Římané tak po dlouhých minutách velkého a místy až zoufalého tlaku soupeře padli.

Na změnu skóre reagoval trenér hostů Luciano Spalletti střídáním. V 81. minutě vystřídal Taddeie Jeremy Menéz. Vzápětí přišlo i závěrečné střídání Vlků, Riiseho nahradil Max Tonneto. V 83. minutě vybojoval Di Santo trestný kop, ke kterému se postavil Frank Lampard a z levé strany pořádně provětral rukavice brankáře Doniho. Ten jeho dělovku vyrazil na roh.

V posledních vteřinách nastaveného času obral o míč na hranici pokutového území hostující obránce o míč Lampard a řítil se na brankáře Doniho, ale na poslední chvíli mu vystavil stopku Mexes.

Nic dalšího se již nestalo a Chelsea tedy porazila AS Řím 1:0. Pro oko diváka to sice nebylo žádné lahodící utkání, ale pro domácí mužstvo je určitě důležité především vítězství. AS Řím totiž většinu zápasu bránil a aktivitou zrovna nehýřil. Chelsea se nakonec jeho obranu podařilo překonat až v závěru utkání a nejspíše po zásluze vyhrála, protože byla po celých devadesát minut aktivnější a chtěla vstřelit branku.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

Od dob,co Chelsea vlastni Abramovic jsem tohle jeste nikdy snad nerek."Fandim Chelsea" (pouze v tomto stretnuti) a doufam ze AS roseka na nudle.

Tip.-3:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 stačí ne

Reagovat
smazaný uživatel

vcelku mam strach..dneksamusí vyjít barča a chelsea a mam to v kapse ale to zranění u chelsea mi trápí.... :-) ale zase AS nemají formu jak dostaly kotel od interu to bylo něco :D tka večer fandíme :D

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 AS překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba je v pořádku? Sakra,pokud bude v základu tak máme o jednoho hráče základní sestavy méně...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea musí vyhrať.

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Riise

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Čech - Bosingwa, Alex, Terry, Bridge - Mikel/Belletti, Lamps, Deco/Belletti -

Kalou, Anelka, Malouda

Jinak taky doufám že Drogba nenastoupí v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

drogba je stejně zraněnej tal asi hrát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

..Mimochodem tipy že Chelsea DOMA na STAMFORD BRIDGE prohraje s AS je trošku

science-fiction .-)

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

PS: Nechápu, proč ještě sázkové kanceláře nejzdvojnásobily kurzy na hostující týmy když se hraje na SB .-)

Reagovat
smazaný uživatel

dneska je rosekame chelsea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 100:0

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

a jeste neco chelsea stejne vyhraje premier league,champions league,fa cup,carling cup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
M11

a Euro 2012

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se směješ,ale počkej,co budeš pak říkat,až vydrtíme ve finále Česko...

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele