základní skupiny - skupina B, 5. kolo
28.11.2007 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Chelsea si v Norsku zajistila postup

Celé Norsko věřilo ve fotbalový zázrak. Cítilo, že Rosenborg může na vlastním hřišti hrát s londýnskou Chelsea vyrovnanou partii. Anglický klub je ovšem vyvedl z omylu hned v úvodu utkání a nakonec přesvědčivě zvítězil.

Manažer Chelsea Avram Grant mohl do utkání nasadit uzdraveného Didiera Drogbu. A byl to právě on, kdo v úvodu režíroval hru hostů. Během dvaceti minut vstřelil dva góly a zahájil tak smrtonosnou pomstu za překvapivou remízu v prvním utkání na Stamford Bridge.

První branka padla už po sedmi minutách hry, kdy nejprve Coleovu střelu brankář Hirschfeld vyrazil, ale záhy byl už krátký na dorážku kapitána reprezentace Pobřeží slonoviny. U druhého gólu Drogba využil zmatku před domácí brankou a jediný se dokázal v šestnáctce zorientovat.

Chelsea se rázem uklidnila a předváděla několik pohledných kombinací, kterým tleskali i norští fanoušci. Ti si ovšem hlavně přáli, aby se jejich miláčci pokusili s výsledkem něco udělat a navázat na výkon z prvního zápasu. Rosenborg si sice vytvořil několik příležitostí, ale žádná přímo neohrozila Cudiciniho svatyni.

Před přestávkou si o slovo řekli opět hosté. Alex napřáhl z pětatřiceti metrů a jeho přímý kop překvapivě skončil za zády domácího gólmana. Manažer Grant se po třetí brance jenom usmíval a norská režie se jeho grimas nemohla nabažit.

Chelsea svou dominanci i nadále potvrzovala dalšími nebezpečnými akcemi. Po rohovém kopu se do vzduchu zavěsil Alex, ale jeho hlavičku brankář Hirschfeld vytěsnil mimo tři tyče. Záhy se před branku procpal Wright-Phillips, v zakončení však selhal. Napodruhé byl o něco nebezpečnější, když v pádu dokázal orazítkovat břevno.

Na střeleckou listinu se nezapsal ani Essien. Toho po narážečce s Drogbou vychytal vyběhnuvší Hirschfeld a navíc ho zezadu jistili stopeři. Čtvrtý gól přidal až Joe Cole, který doklepl míč do branky poté, co využil neúspěšné střely Essiena a následného zákroku brankáře.

Fotbalisté Rosenborgu v jednu chvíli absolutně rezignovali, postupem času ale začali bojovat alespoň o čestnou branku. Blízko byl především Sapara, jehož standardní situaci musel Cudicini vyrazit nad břevno. Do dalších šancí se dostali Tettey a Konan, ale první jmenovaný netrefil branku a druhého vychytal hostující gólman. Chelsea nakonec čisté konto udržela a do Londýna si s sebou odvezla všechny tři body i jistotu postupu z prvního místa ve skupině.

Autor: Pavel Janega

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

čelzí vyhraje ve fynsku 0:0

Reagovat
Hiko

No tak ve Finsku by možná vyhrála, ale v Norsku to bude 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea má Rosenborgu co vracet, bude hrát v klidu, nikam se nepožene a vyhraje. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze jim to ten troindhajm venoval,mohli se aspon poprat,ja tam tu CSKA Chelsea fakt nechci,aspon ze uz zacali hrat fotbal,ten grant neni tak spatnej jak se ze zacatku rikalo...

Reagovat
M11

Trondheim vystrizlivel

Reagovat
smazaný uživatel

Neumíte tipovat . Ste fakt blbý si myslíte, že když doma uhrála remízu tak bude další? . To byla v krizi a pod Mourinhem, ale teď má Granta a ten zase oživil útok jako před 3 a 2lety Mouhrinho! Čekal sem 0:2 ale čím víc tím líp

Reagovat
Devil

Ty ses nejakej chytrej .

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea to Rosenborgu vrátila i s úroky. Jen mě mrzí, že není u žádného zápasu tohota kola LM údaj o počtu diváků. Zrovna u zápasu v Norsku bych byl obzvlášt zvědavý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele