semifinále - odvety
29.04.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester zařídil historicky první anglické finále

Prvním finalistou letošního ročníku Ligy mistrů se stal Manchester United, když v odvetě semifinále porazil na Old Traffordu Barcelonu 1:0. Hrdinou utkání se stal ryšavý lišák Paul Scholes, který rozhodl utkání nádherným gólem. Fanoušci na celém světě se tak mohou těšit na anglické finále. Manchester si zahraje finále po devíti letech.

Hned v úvodu utkání bylo jasné, že nás čeká zcela jiný zápas než před týdnem. V 1. minutě se dral do pokutového území Messi, ale byl sražen Scholesem na hranici pokutového území. Z následné standardní situace však Barcelona nic nevytěžila. První deset minut se odehrálo ve vysokém tempu, většina akcí však končila před oběma šestnáctkami.

Ve 14. minutě pronikal nebezpečně Ronaldo, kterého však obrana Barcelony zastavila, ale po nepřesné přihrávce Zambrotty se dostal k míči Paul Scholes. Ten tvrdou nechytatelnou ranou nedal šanci brankáři hostí Valdésovi a domáci vedli 1:0.

Ve 20. minutě dali o sobě vědět i hosté. Messi na hranici pokutového území vystřelil k tyči, ale jeho střelu brankář Van der Sar vyrazil. Hned o minutu později našel Ronaldo svého kolegu Parka, ale jeho střela šla těsně vedle. Od 30. minuty převzala iniciativu Barcelona a výsledkem snahy byly dvě střely Deca ze 34. a 37. minuty. Obě jen těsně minuly branku.

Těsně před koncem prvního poločasu odcentroval Park z levé strany od rohového praporku. Jeho centr našel volného Naniho, ale jeho hlavička šla vedle. Týmy tak šly do kabin za stavu 1:0 pro Manchester.

První minuty druhého poločasu připomínaly úvod utkání. Šance obou týmů končily před šestnáctkami. Aktivnější byli domácí, v 56. minutě mohl zvýšit náskok Manchesteru Tévez po přihrávce Ronalda, ale jeho střelu Valdés kryl.

V 61. minutě se dostal na hřiště Thierry Henry, který vystřídal Iniestu. Za dalších deset minut přišel Krkič, když vystřídal Eto'a. Změna na hřišti ovšem nepřišla ani po těchto střídáních. Na tyto střídání reagoval i Sir Alex Ferguson, který poslal na hřiště čerstvé síly. Giggs a Fletcher vystřídali Scholese a Naniho.

V 78. minutě měl velkou šanci po rohu Henry, ale jeho hlavičku do středu branky Van der Sar kryl. Pro Barcelonu to byla jedna z mála šancí, které si ve druhém poločase vytvořila. Skvělá obrana Manchesteru ji víc nedovolila. Změnu nepřineslo ani poslední střídání, když přišel na hřiště Gudjohnsen. Utkáni tak skončilo vítězstvím Manchesteru 1:0.

Pro Barcelonu tak fakticky končí sezóna, protože už nemá o co hrát. Toto utkání již bylo čtvrtým, ve kterém hráči Barcelony nedali gól. Poslední šancí hráčů Barcelony, jak si udobřit fanoušky, je zvítězit v utkání s Realem Madrid, které ještě na Barcelonu v letošní ročníku čeká.

Autor: Aleš Cahlík

Komentáře (447)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele