základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.11.2007 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter si poradil s Fenerbahce a vyhrál skupinu

Inter díky brankám Cruze, Ibrahimoviče a Jimenéze s přehledem porazil turecké Fenerbahce a pojistil si tak postup do osmifinále, jako už jistý vítěz skupiny G.

Od záčatku utkání bylo patrné, kdo je v tomto duelu favoritem a Fenerbahce často jen přihlíželo aktivitě domácích. První větší šanci přinesla dvanáctá minuta, to se k hlavičce dostal Stankovič. Jenže vytáhlý Srb centr Maxwella nedokázal správně trefit a mířil mimo. O pár minut později na sebe upozornil jeho spoluhráč Cruz, jehož pokus jen těsně minul Demirelovu bránu. Tlak Interu pokračoval a poté, co ve vápně hostů po soubouji s Luganem upadl Chivu, se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu. Rozhodčí však situaci posoudil správně a signalizoval pokračování ve hře.

Milánští byli však i nadále aktivnější a po centru Ibrahimoviče si málem dal vlastní gól Gökhan. Švédský ostrostřelec vyslal směrem do vápna hostů nepříjemný střílený centr a ten se málem odrazil od překvapeného beka hostů za Demirelova záda. Nakonec míč branku Fenerbahce jen těsně minul. První polovinu utkání ukončily nepřesné pokusy Stankoviče a Cambiassa, a když se neujala ani další střela Ibrahimoviče, šlo se do šaten z bezgólového stavu.

Druhá část utkání začala první vážnější akcí hostů. Deivid utekl domácím po levé straně a úplně volný nacentroval do vápna. Na zadní tyči jeho centr dobíhal Alex, ale za Cesarova záda balon nedostal. Poté se však znovu ozvali domácí a tentokráte si mohli za povedenou akci připsat první čárku. Maxwell nakopl balon napříč malým vápnem, hostující stoper Edu s odkopem míče dlouho vyčkával, toho využil Cruz, obehrál jej a z blízkosti se nemýlil - 1:0.

Hosté se ani nestačili z drtvivého tlaku Interu oklepat a přišel další trest v podobě obdržené branky. Chivu si na levém křídle pohrál s hráči Fenerbahce, nacentroval přesně na volného Ibrahimoviče a ten měl dostatek času jak pro zpracování, tak i pro namíření střely, která si našla prostor mezi bránícím Carlosem a brankářem hostů Demirelem a dojela až do sítě. Netrvalo dlouho a znovu se tento švédský kouzelník připomenul. Ten si stoupl k přímému kopu z dobrých pětatříceti metrů a jeho perfektní střela nechala vyniknout Demirela k ještě lepšímu zákroku.

V 78. minutě utkání, kdy Ibrahimovič odešel ze hřiště a nahradil ho Souza, se stadionem Giuseppe Meazzeho ozýval vděčný potlesk. A tifosi Interu byli o pár chvil ještě spokojenější. To si pro ně v poslední minutě utkání přichystal lahůdku Luis Jimenéz, který nastoupil do utkání, podobně jako Souza, až v průběhu druhého poločasu. Cambiasso mu nejprve skvěle přihrál, poté se hřáč sám skvěle uvolnil a poslal míč přes Demirela už potřetí do branky istanbulského celku.

Hosté si tak z Itálie vezou domů docela veliký ranec a narozdíl od domácích budou muset o postup bojovat. O druhé postupové místo se na dálku poperou s PSV Eindhoven, který v podvečer udolal CSKA na jeho vlastním hřišti 1:0. Fenerbahce však má vyhlídky o poznání lepší, stačí mu porazit poslední CSKA, zatímco PSV nezbývá nic než zdolat Inter.

Autor: Michäel März / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter doma nezaváhá, i když Fenerbahce hraje zatím velice slušně. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Správně jasná jednička 2:0 (Zlatan 2)

Reagovat
smazaný uživatel

Internazionale Milano nezklamal ! Doufám, že letos půjdou co nejvýš. Hlavně výš než AC !!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTERNAZIONALE!!Indimenticabile Inter!!Zlatan je snajper

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele