čtvrtfinále - 1. zápasy
01.04.2008 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Řím padl na vlastním stadionu

Manchester United dokázal na Olympijském stadionu v Římě porazit lépe hrající AS 2:0 a má tak velmi slibně nakročeno do semifinále Ligy mistrů. O branky se postarali tahouni Rudých ďáblů Cristiano Ronaldo a Wayne Rooney. Hosté možná přišli na delší dobu o Nemanju Vidiče, jenž se zranil během prvního poločasu.

V záloze Manchesteru United se trošku překvapivě objevil jihokorejský fotbalista Park Ji-Sung. Ve středu zálohy pak nastoupilo duo Anderson – Michael Carrick. Sir Alex Ferguson změnil oproti utkání s Aston Villou rozestavení na 4-5-1, kde jediným klasickým hrotem byl Wayne Rooney. Kapitánskou pásku Giallorossi navlékl, díky Tottiho absenci, Christian Panucci, jenž vytvořil s Francouzem Philippem Mexesem stoperskou dvojici.

První poločas začal vcelku poklidně. Hrálo se ve středu hřiště. První výraznější šanci měli na kopačkách domácí v 15. minutě. Po krásné kombinaci na velkém vápně hostí se dostal k zakončení Alessandro Mancini, jehož střela byla však zblokována. AS Řím tak získal rohový kop, ze kterého nebezpečně hlavičkoval kapitán Panucci. Mezi tři tyče se však jeho hlavička nevešla. Po třech minutách se pokoušel z dálky ohrozit Doniho Anderson, ale jeho střela měla parametry jako na ragbyovou branku. V 21. minutě se postavil k přímému kopu zhruba ze třiceti metrů Cristiano Ronaldo a vypálil velmi nebezpečně, avšak jen vedle branky.

Nicméně, AS Řím byl lepším týmem a zadáci Giallorossi nedali největší hvězdě hostí, Cristianu Ronaldovi, sebemenší prostor. Ve 28. minutě se slibně uvolnil Mirko Vučinič, ale jeho střela mířila nad branku Edwina van der Sara. Zhruba po půlhodině hry špatně došlápl Nemanja Vidič po souboji s Vučiničem a Alex Ferguson byl nucen sáhnout do obranných řad. Do hřiště přišel John O’Shea. Pro slibně hrající Giallorossi přišla v 39. minutě krutá rána. Rooney se před domácí šestnáctkou uvolnil, poslal do prostoru Paula Scholese, jenž nadýchaným centrem našel Cristiana Ronalda a ten kladivem poslal hostující celek do vedení. Domácí se oklepali a hned o tři minuty později měl tutovku Mirko Vučinič. Dokázal projít až na malé vápno, ale svou střelu poslal vedle Van der Sarovy tyče.

Do druhé půle Římané doslova vlétli a pořádně svého soupeře zatlačili. V 50. minutě měl na kopačce vyrovnání Max Tonetto, ale po přihrávce Vučiniče nasměroval svou dělovku jen vedle branky. Hned v zápětí mohl srovnat další obránce. Tentokráte Christian Panucci však přestřelil z patnácti metrů ve výtečné pozici. Tlak Giallorossi byl opravdu obrovský. V 60. minutě předvedl pěkný průnik Ludovic Giuly, odcentroval, ale míč stačil polapit Van der Sar. O dvě minuty později zahrávali domácí rohový kop, načež nejvýše vyskočil Mirko Vučinič, ale brance zabránil skvělým zákrokem nizozemský gólman ve službách Red Devils. O minutu později přišel další roh Giallorossi. Před brankou nastal obrovský závar a následná Manciniho střela byla zblokována.

Nicméně v 66. minutě uvedl celý Řím do smutku Wayne Rooney. Akce přišla zčistajasna. Wes Brown nacentroval na zadní tyč, kde hlavičkou vrátil před bránu Park Ji-Sung. Doni stihl ještě Korejcovu hlavičku mírně vyškrábnout, ale srazil se při tom se svým obráncem a v motanici se zorientoval nejlépe Rooney, jenž doklepl míč do prázdné branky. O dvě minuty později se předvedl ve své plné kráse Cristiano Ronaldo. Po velmi pohledné individuální akci vystřelil z velkého vápna a Doni měl co dělat, aby jeho střelu vytěsnil alespoň do tyče. V 72. minutě po průniku Rooneyho zakončoval Carrick, jehož střela šla jen těsně vedle.

Tlak Giallorossi pomalu povadl a domácí již vypadali, jako když se s výsledkem smířili. V 83. minutě utekl Ronaldo s Rooneym. Překážkou jim byl pouze Philippe Mexes, ale Wayne Rooney nepovedeným padáčkem celou akci zazdil. V 90. minutě se AS Řím ještě pokusil o závěrečný tlak, ale na branku to již nestačilo. Manchester United si tak odváží z věčného města velmi cennou výhru 2:0 a má dobrou výchozí pozici do odvety.

Autor: Pavel Bartl

Komentáře (112)

Přidat komentář
Devil

Hlavne nesmime prohrat vic jak o gol,to by byla nasa smrt.Tip.-1:1 Glory Glory Man United........

Reagovat
smazaný uživatel

AS si vzalo z minuleho rocniku ponauceni. V tomto zapase jim verim. Porazili Real, porazi i Manchester. tip: 2:1

Reagovat
Pharrell

j

Reagovat
satan_666

no ManU a real je hodně velkej rozdíl,ManU by je porazil o tři čtyři góly,ale AS je silnej tým,ten nějakou šanci má

Reagovat
smazaný uživatel

Nene Manch.UTD je rozjetej...prevalcuje AS RIM jak nic...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma prisel o klicoveho hrace kapitana F.Tottoho a udelal velikou radost na Old Traford.

Nebot MUFC si jede do vecneho mesta pro jasny postup,ktery mu rimane urcite nevezmou.

Postup: Manchester United

Reagovat
smazaný uživatel

často si pleteš sny s realitou ??? .. Totti sice nebude hrát, ale Vučinič ho na hrotu plnohodnotně nahradí .. pokud víš něco o římu, tak bys měl vědět že tam nestřílí jeden hráč (viz Ronaldo), ale téměř každý z kádru kromě golmana přispěl svým gólem... jinak o Vučiničovo umu už ví své v Madridu .. na Stadio Olipico ASR vyhraje .. TIP: 1:0, rozhodne se v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

Tevéz i Rooney mají na kontě o hodně víc gólů než Mancini a Vučinič jedinej kdo se jim vyrovná

je Totti (ten hrát nebude!!)

Reagovat
Devil

Presne tak,Ronaldo jich dava sice pozehnane ,ale mel by jsis zjistit fakta,ze Ronaldo neni zdaleka sam,kdo v MU goly strili.Rooney a Tevez se nemusi vubec stydet.

Reagovat
smazaný uživatel

ach ano jste chápaví... netvrtím, že má Mancini nebo Vučinič mají na kontě více gólů než Tevez či Rooney, ale že v ASR střílí prostě každý ... chybí Totti - dává Vučinič, nedaří se jemu trefí se Perrotta, Aquilani nebo klidně některý z beků - Panucci, Tonetto, Cicinho ... prostě Totti je pro Řím velkou ikonou, ale není na něm stavěna hra týmu .. sice dává nejvíce branek, ale Řím bez Tottiho by rozhodně nebyl tak slabý jako ManU bez Ronalda

Reagovat
Devil

Manu : Arsenal 4:0 bez Ronalda.Mylis se,Ronaldo sice je pro MU velky prinos,ale bez nej si Manu taky poradi.A jmenoval jsem Rooneyho a Teveze jako dukaz,ze R7 neni jediny kdo skoruje.A tito tri jmenovani nejsou zdaleka jedini kdo v MU goly davaj.Podivej na tabulku strelcu MU.

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí bez hl. opory, to je handicap. Herní i morální. Takže bych to viděl na remízu. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

kdeže...to bude čistá 1...výsledok 2:0 a manchester bude mať doma veľké problémy

Reagovat
smazaný uživatel

forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

ManU je venku poloviční, dnes vítězství ASR. .jinak ManU je v neskutečný formě, doufám, že jim to sezónu ASR trošku pokazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta 1:1, možná vzhledem k naturelu obou týmů bude plichta 2:2. Každopádně plichta bude, to je Bába Tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

AS ROMA vyhraje nad Manchesterem 2-1 a v Manchesteru vyhraje Manchester 1-0 a tím pádem bude prodloužení a vyhraje AS ROMA bo dá gol Mancini celkem AS ROMA vs Manchester United 3-2

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby AS vyhral 2:1 a pak vyhral MU 1:0 tak postoupi Man Utd primo a nebude prodlouzeni

Reagovat
smazaný uživatel

jak muze byt prodlouzeni Ostraváku??

Reagovat
Devil

Prodluzovat by se mohlo jen v pripade,kdyby MU treba doma vyhral stejnym skorem jako vyhralo AS doma v prvnim spile.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se bojím, aby zápas v Manchesteru nebyl jen formalitou. Chybí Totti, řeklo by se jeden hráč, ale ti, kdo viděli několik zápasů s Tottim a bez něho mi potvrdí, že AS je bez něho bezradné. Budu doufat v zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

trust roma, trust win.........musej utnout ďábli, pak by se mohli třeba složit i v lize.....každopádně forza roma

Reagovat
M11

Fandim AS... ale nedivil bych se kdyby Man Utd uz rozhodlo v Rime kdyz AS neni v plne polni a naopak Man Utd fazec jak cip

Reagovat
plechi

remíz 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

kde sa raz chysta velka odveta tak tam to povacsinou konci skor tragikomicky, ze by manchester dnes vyhral rozdielom triedy?

Reagovat
fantomas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky to vidim na plichtu tak 0:0 nebo 1:1

Reagovat
fantomas

Reagovat
Slejdy

nula jak cip

Reagovat
fantomas

jak cip sice ne, ale sem taky pro 0

Reagovat
smazaný uživatel

manchester vyhraje !!!

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze manchrster vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester musi!v AS to bude tezke,ale maj nejlepsi obranu tak snad odolaj a nejakej ten gol tam Rimanum supnou.Kazdopadne myslim,ze postoupi Manchester,protoze na Traffordu to bude pro AS peklo. AS Roma 1-2 Manchester United.

Reagovat
smazaný uživatel

AS na to nema

Uz s Realom mal Rim obrovske stastie, smolny prvy zapas Real rozhodil a kedze sa vtedy trapili aj v lige tak druhy zapas nezvladli. Teraz Rimania poriadne vyfasuju, doma sice podla mna uhraju remizu, 0:0 alebo 1:1 tipujem, ale na Old Trafford nemaju ziadnu sancu

Manchester v tejto sezone hra doma tak suverenne, ze tak nehrali ani v minulej majstrovskej, valcuju to rad za radom, rozdavaju nakladacky a bavia sa futbalom, naozaj radost sa pozerat, podla mna hra Manu doma jednoznacne najlepsi futbal na svete momentalne. Rychly, kombinacny, neskutocny tlak na branu. Toto AS Roma neustoji. Tipujem 4:1 pre ManU

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne si ani nepamatam kedy ManU doma stratil body od zapasu s Mancity. Iba same nakladacky rozdavaju

Reagovat
fantomas

LM je neco uplne jinyho než liga, tam se naky super vysledky proti Villans a Derby nepočítaj

Reagovat
eder

Takže ani ne rok starý výsledek právě z Ligy Mistrů: MUtd.-AS Roma 7:1 !

Reagovat
fantomas

přesne tak

Reagovat
smazaný uživatel

portsmouth doma 0:1 v poháru poslední prohra ale z penalty zas no...

Reagovat
smazaný uživatel

odbornik

Reagovat
smazaný uživatel

videl si aku nakladacku dali lyonu ?ooo 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

su to moje oblubene teamy tak neviem...ale dablom som uz od siedmych ....mam len jednu otazocku budu to niekde davat(ct2 or ct4?)?...iked ako poznam tieto tv zase daju neaky match s teamami mimo formu, takze tipujem shalke-barca

Reagovat
smazaný uživatel

na ct2 je shalke - barca a na ct4 je rim-manu

Reagovat
eder

R E D D E V I L S !!!

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

máš tam chybu .. místo V .. tam má být B

Reagovat
Devil

Na takove chyby upozornuji deti ze skolky.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo pochybuje o postupu REDS DEVILS je blázen,stejně jako ti co pochybovali minulej rok,Řím nemá kádr na to aby se rovnal s hráči jako je Ronaldo,Tevez,Rooney,Nani,Giggs a obrana???Nikdo nemá ani z poloviny takovou jako rudý ďáblové.Hoši nepochybujte o postupu UNITED

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

však tvou jistotu ti nikdo nebere ... uvidíme po obou utkáních

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím,jestli máš všech 5 pohromadě tak ti je to jasný už teď

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by bylo krásné, kdyby ASR vás, ďábliky vykleplo.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo skleslejch ksichtů dyby ste o jeden gól vypadli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Roma vyhraja 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm myslim si že to dnes AS Roma hodně hecne a na C:Ronalda budou hrát hodně tvrdě- myslim si že odejde ze zapasu s nějakym zraněním - takže aspon remiza z toho bude......

Reagovat
M11

nesyckuj

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester vyhraje o 1-2 goaly... přál bych to Římu, ale zdá se mi to nepravděpodobné. Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
Slejdy

0

Reagovat
fantomas

pekny fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Rimania su slabucki

Reagovat
fantomas

ty se mi snad jen zdaš

Reagovat
smazaný uživatel

tak první dva postupující máme, i když schalke se určitě ještě popere, teď to ještě doplní chelsea a live a druhý zápasy budou jenom přáteláky

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

takhle nespravedlivou prohru jsem už dlouho neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

proc nespravedlivou?AS nepredvedlo nic uzasnyho a manch mel nakonec vic sanci.

Reagovat
smazaný uživatel

60 minut byli lepším týmem a za tu předvedenou hru si prohrát nezasloužili..., od Manchesteru to byla ukázka efektivity...

Reagovat
eder

Za jakou předvedenou hru? Je snad naprosto namístě, že ve čtvrtfinále Ligy Mistrů v prvním zápase doma musí tvořit hru, jezdit po zadku a hrát jako o život, chce-li si vytvořit nadějný výsledek do odvety, zvlášť proti takovému týmu jakým je Manchester United v současné formě. To byla povinnost Římanů! Leč jejich tlak byl bezzubý a místy zoufalý. Výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy byl více než patrný. Za procentuálně vyšší držení míče a vítězství na rohy se nepostupuje...

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš, sáms to napsal: "tvořit hru, jezdit po zadku a hrát jako o život". takhle hrála Roma zhruba 60 minut a řek bych, že si za to prohrát nezasloužili, to je všechno

Reagovat
smazaný uživatel

takhle hrála třeba i Sparta na Barceloně......a nafasovala tam 5 kusů......holt, to co stačí v lize je málo proti celkově vyspělejšímu soupři....

Reagovat
smazaný uživatel

noo, s tou Spartou je to zajímavý přirovnání , ale aby bylo jasno..., že včera Roma nezaslouženě prohrála, neznamená, že by Manchester nezaslouženě nevyhrál . Udělali včera to, co měli pro 3 body udělat a tím, jak ten zápas vyhráli, dokázali všem, kdože je z těch dvou vyspělejší..., jediný o co mi tady jde je, že AS dali včera ze sebe všechno (za což si nezasloužili prohrát) a stejně to nestačilo...

Reagovat
PJ

No musim uznat, že máš pravdu. První gól přišel z ničeho, druhej prakticky taky. Pak moh Řím dát tři. Že měl Manchester na konci ještě šance, to už plynulo ze stavu. Za remízu by mohli bejt ManU rádi. Ale to je jedno... skvělej výsledek

Reagovat
jenage

takze tlak Rima po prvnim golu neplynul ze stavu?

Reagovat
smazaný uživatel

S jednou střelou na branku?

Reagovat
smazaný uživatel

bereš to jen podle toho, jestli trefili, nebo netrefili bránu ?

Reagovat
smazaný uživatel

To ne. Ale jaký nespravedlivý prohry pak sleduješ, když tě tak dorazí zrovna ta s jednou střelou mezi tři tyče? Navíc od fanouška italskýho fotbalu je tohle docela zvláštní číst, vy byste si mohli z "nespravedlivých výher" rovnou postavit novou krásnou Florencii, Dóm, La Scalu, Colosseo a ještě by vám možná zbylo i na rovnou věž .

Reagovat
eder

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo dobrý a musím uznat, že i pravdivý..., ale kdyby se tenhel zápas vyvíjel přesně naopak, tzn. Manchester by byl aktivnější, tlačil by se do koncovky, měl by nějaký šance, ale ze dvou římských by dostal 2 góly, napsal bych: "takhle nespravedlivou prohru už jsem dlouho neviděl", čímž chci říct, že tady vůbec nehraje roli to, že fandím italskýmu fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Vypracoval si Řím vůbec nějakou TUTOVKU aby jste mohli říct že mohli skutečně vyhrát 3:2 ? je fakt že jsem to střídal s barcou ale i tak jsem si nevšim sebeměnšího náznaku větší šance

Reagovat
PJ

Jo, tutovky měl, tři určitě. A to jsem fanda ManU, takže bych snad nepřeháněl

Reagovat
fantomas

je to tak

Reagovat
eder

Zápas byl krásnou ukázkou toho, jaký je rozdíl mezi CHTíT HRÁT FOTBAL a UMĚT HRÁT FOTBAL. Manchester si hrál s domácími jako kočka s myší - nechal je vybláznit a pak jim dal lekci z efektivity.

Reagovat
sansiro

Zajímavé je, že když AC Milán podobným stylem postupoval dál, tak se tady nadávalo, jak hrají hnusný a účelný fotbal. V případě United je vše v pořádku....

Reagovat
Devil

ano

Reagovat
smazaný uživatel

No tak AC sem snad ani netahej...možná že tenhle zápas hrál Manchester podobně, ale AC takhle hraje všechny zápasy i doma...což u ManU rozhodně tak není....

Reagovat
smazaný uživatel

a co to jako mění na tom, že včera holt zahráli, tak jak zahráli a fandové ManU to oslavujou, přestože to loni u AC zatracovali ?!

Reagovat
smazaný uživatel

paneboze... je rozdil kdyz tym zvoli urcitou taktiku na zapas venku proti AS a mezi tim kdyz tym hraje celou sezonu tou taktikou tady ses se srovnavanim mimo

Reagovat
Devil

Dobre receno!

Reagovat
smazaný uživatel

a ty mu lízt do zadku nemusíš, on už si vystačí sám

Reagovat
Devil

Vzhledem k tve vybusnosti jsi asi pochopil,ze nemas pravdu co.

Reagovat
smazaný uživatel

to né, jsem flegmatik, jen je to 2 na 1, tak to tu musím nějak utnout

Reagovat
Devil

Tak ja odchazim at mas klid.

Reagovat
smazaný uživatel

no mimo jseš tady ty, páč já se bavím JEN o tom dvojzápase loni AC s ManU a včerejším Roma s ManU

Reagovat
smazaný uživatel

prostě Roma narazila na celkově vyspělejší a hodně rozjetý tým......zahrála v zápase své maximum - a bylo to málo, aby něco uhrála musela by mít i z prdele klku - a tu už měla doma s Realem..........tzn. proměnit všechny své šance a soupeř by měl v koncovce smůlu..(např. zápas Slavia - Ajax)........ale s MU v současné formě by měl problémy každý, takže 0:2 je ještě přijatelný výsledek........i kdyby náhodou římané doma něco uhráli, tak na Traffordu by si je MU usmažil, takže to je stejně jedno....

Reagovat
smazaný uživatel

As Roma koněčne tem frajírkům někto ukázal jak se hraje fotbal

Reagovat
Devil

Tak vysledek 0:2 z Rima je vic kak dobry. Nerikam,ze postup je jisty,ale na Old Trafford si postup snad MU pohlida.Jako vzdy se tu nasli i taci,kteri placou,ze vysledek byl nezaslouzeny a vyhra United byla nahoda,ale to se dalo cekat a muzu se tomu jen zasmat.MU potvrdilo vybornou defenzivu,neobdrzeli gol a naopak 2 dali.To ze do streleni druheho golu nemeli takrka zadne sance,na to se nehraje.Kdyz neda AS doma gol nemuze vyhrat.U me maxi spokojenost-MU super!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se ukázalo, že bez Tottiho to nejde a taky jak tragický je brankář a střed obrany AS. S tím opravdu nemůžou na vítězství v Lize mistrů pomýšlet.

Reagovat
M11

presne tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Doni opět no , a na stoperu chyběl Juan, takže kdoví...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co tu mluvíte o nespravedlivé prohře... Stejný zápas byl ASR - Real a ASR vyhrál i přesto,že Real byl většinu zápasu lepší...

Prostě držet míč nestačí,musíš dát goly...

Reagovat
smazaný uživatel

lepší nebyl, protože dal míň branek ...

PS: tuhle poučku mě zde někteří mlátili do hlavy onehdá, když Barca vypadla z poháru z Vale, ikdyž první mač vyhrála na střely 25:1 a ve druhým taktéž horší herně nebyla ...

Reagovat
smazaný uživatel

lepší myšleno,že měl více ze hry... Víš jak jsem to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

vím, ale dělám si prdel z Netopýrů

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma to nevyšlo a v odvetě to už asi nezachrání, na ostrovech, obzvláště v Manchesteru jim to zase tak moc nejde. Asi je to už rozhodnuté, ManUtd. je natolik mazané mužstvo, že už si to nenechá vzít. Může se stát samozřejmě cokoli, ale nevěřím tomu.

Reagovat
Slejdy

100.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Traffordu 0:3

Reagovat
Slejdy

verim v to a nebo 0:2 a na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United dokázal na Olympijském stadionu v Římě porazit lépe hrající AS 2:0...docela kravina..AS nebylo lepší ani náhodou !!!!!!..jinak zaslouzena vyhra UNITED..postup je jasnej..na old trafford zas 7:1 ..ahoj

Reagovat
Slejdy

ty si emental jejda...

Reagovat
smazaný uživatel

MANCHESTER UNITED VYHRAJE LIGU MISTRU MA VYBORNOU FORMU A TI KLUCI SI HODNE ROZUMI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele