čtvrtfinále - odvety
11.04.2007 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

LIVERPOOL ZVLÁDL I ODVETU A JDE DÁL

Potvrzeno, v semifinále letošního ročníku Ligy mistrů budou tři anglické kluby. Liverpool se na postup proti PSV Eindhoven ani moc nenadřel, nizozemský klub po domácí prohře 0:3 příliš velký odpor nekladl ani na Anfield Road a domů si veze porážku 0:1...

Liverpool si z Nizozemska přivezl tříbrankový náskok a manažer Rafael Benitez tak mohl šetřit některé opory. Pouze na lavičce zůstali například Gerrard nebo Carragher, do utkání pak nemohli zasáhnout zranění Aurelio, Kewell a Garcia a vykartovaný Kuyt. Ani Eindhoven nenastoupil v kompletním složení, vinou zdravotních problémů zůstali doma Kromkamp, Reiziger, Alex, Afellay a Mendez.

První půle příliš fotbalové krásy nenbídla. Liverpool si s poklidem hájil svůj náskok a Reina v jeho bráně se až na třetí minutu a pokus Farfana hodně nudil. Na druhé straně se ve 26. minutě nedalo totéž říci o Gomesovi, který bravurně vyrazil pokus Crouche. Vysokému fotbalistovi Reds v tu chvíli již dělal partnera v útoku Robbie Fowler, jemuž místo uvolnil zraněný Bellamy. Z úvodní pětačtyřicetiminutovky stojí za znímku ještě 43. miuta a v ní střela Zendena z trestného kopu těsně vedle levé tyče.

Druhý poločas otevřel opět Farfan a tentokráte řádně protáhl Reinu. To bylo ale ze strany PSV vše a až do konce se množili šance a jejich náznaky před Gomesem. V 55. minutě zakončil protiútok Liverpoolu střelou mimo Crouch, podobně dopadl i o tři minuty později Riise.

Od 64. minuty hrál Eindhoven v oslabení, debutant v evropských pohárech Marcellis u postranní čáry sestřelil Zendena a rozhodčí Rosetti ho bez milosti poslal do kabin.

Nabídnutou přesilovku využili domácí hodně rychle. Už po třech minutách sice Gomes dobře vyrazil Salcidem tečovaný centr Riiseho, u míče však byl nejrychleji Fowler, ten okamžiě vrátil kulatý nesmysl zpět před bránu a Crouch už měl snadnou pozici - 1:0.

V 69. minutě sepěkně uvolnil Zenden a jeho rána těsně prolétla kolem pravého horního rohu. Ve zbývající dvacetiminutovce se utkání už pouze dohrávalo, Liverpool si s přehledem hlídal postup a vítězství, které mohl zvýšit Crouch. Toho v 81. minutě našel v pokutovém území Gonzalez, ovšem autor první, a jak se naknec ukázalo, také jediné branky tentokráte zcela volný hlavičkoval nad.

Fanouškům Liverpoolu už poté v 89. minutě pranic nevadilo, že Gomes nadvakát skvěle vychytal Pennanta. Domácí vyhráli 1:0 a postoupili do semifinále, kde na ně v anglickém derby čeká Chelsea. PSV na Liverpool nebude vzpomínat v dobrém, oba kluby se v letošní sezóně střetly čtyřikrát a Eindhoven nedokázal dát ani jeden gól.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (21)

Přidat komentář
Xavi

Reagovat
Xavi

... s tím, že postup PSV na penalty!

Reagovat
HOST*Gazza

Hmmm, tak to jsi hodne velkej optimista! Ale sam tomu asi neveris!

Reagovat
HOST*Gazza

Asi te to jeste hodne sere co? Ze Liverpool krasne vyradil Barcu! To se stava, to se stava pokazde se nevyhrava!

Reagovat
Xavi

Mě nesere vůbec nic. Jen Eindhoven je můj oblíbený tým a tak mu fandím. To nahoře je přání, jen sem čekal, kdo se chytne.

Reagovat
HOST*Gazza

Aha tak to je chytry cekat kdo se chytne!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Shevchenko

3:1 (Crouch,Gerrard,Kuyt-Farfán)

Reagovat
Messiáš

Koeman si pujde na poslednich 10 minut zahrat nekdo nafilmuje par primaku a je to jasny!

Reagovat
HOST*Gazza

To by musel byt o 15 let mladci!

Reagovat
Xavi

Jj. Koeman měl dobrou dělovku!

Reagovat
HOST*Gazza

Presne tak! MEL!!!!

Reagovat
HOST*

PSV musi vyhrat,po takej zahanbenej prehre musia vonku vyhrat ,PSV vyhraj a poraz Liverpol,0:4

Reagovat
HOST*Gazza

BLBOST!!! Never tomu budes nasranej,to uz je hotove!!!

Reagovat
Marv

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
HOST*

debil si vyhra to LIVERPOOL 3:0 a posle PSV do riti

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*rb

...Koeman nemá na výber, ale s takou obranou PSV, by nemal mať Liverpool žiadne problémy streliť pár gólov...

Reagovat
HOST*matZz

myslim že PSV reds potrápí a dá tak 2 góly ale postup si liverpool pohlídá

Reagovat
HOST*acab

to sisi nejak spatne vymyslel ty 2 goly psv.kdy naposled doma liverpol prohrál?ten neprohrava a hlavne ne takovym rozdilem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele