základní skupiny - skupina B, 6. kolo
07.12.2005 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - FC Thun 0:0

Sparťanská mizérie nebere konce, doma s Thunem jen remizovala 0:0. Nebyla horší, měla šance, ale opět nedokázala ani jednu proměnit.

Do základu letenského týmu se poprvé dostal Jan Šimák, operoval na pravé straně zálohy, jen na lavičce zůstal Miroslav Matušovič, který prodělal angínu a má za sebou jen jeden trénink. V plné síle nemohl nastoupit ani Thun, chyběli mu suspendovaní Armand Deumi a Nelson Ferreira.

Nejen úvod zápasu byl plný nepřesností. Sparťané jako by si nedokázali pořádně přihrát, většina akcí končila laciným odevzdáním míče. Dokumentoval to třeba Kadlec, který pěkně obešel dva hráče, ale pak akci zmařil hodně nepřesnou přihrávkou, úplně stejně si po něm počínal i Zelenka. Jinak si však nevedli ani hosté, a tak úvodní dvacetiminutovka přinesla jediný zajímavý moment, v páté minutě Slepička sklepl centrovaný míč na Doška a ten v tísni kolenem netrefil branku.

Sparta si postupně vypracovala převahu a přišly i šance. Ve 21. minutě Goncalves ve snaze odhlavičkovat trefil Doška, od nějž se míč odrazil těsně vedle, tři minuty nato směřoval možná i do brány centr Poláčka, ale Jakupovič vyrazil a následná střela Zelenky skončila ve skrumáži před ním. 26. minuta přinesla další šanci, výborně hrající Poláček se prohnal kolem čtyř hráčů, namazal Haškovi, ale ten nevypálil příliš prudce a gólman neměl větší potíže. O chvilku později byl za vápnem faulován Šimák, ale Poláček z přímého kopu trefil jen zeď, a i když se pak ještě dostal k centru, byla z toho jen srážka Doška s Jakupovičem a trochu přísná žlutá karta pro útočníka Sparty.

Ve 33. minutě si po dlouhé době sáhl na míč i Jaromír Blažek, když lapil nepřesný Ormanův centr. Do dalšího brejku se po levé straně dostal Adriano, Sparťané jej nechali projít prakticky přes celé hřiště, aniž by jej nějak důrazněji atakovali, naštěstí jeho centr na Lustrinelliho odvrátil na roh Kadlec. Poslední příležitost první půle měla opět Sparta, zpoza vápna levačkou pěkně vypálil Šimák a jen těsně minul branku. Domácí měli navrch, soupeře výrazně přestříleli, ale gólovou šanci Letná neviděla.

Čtyři minuty po přestávce předvedli Sparťané snad první pěknou přímočarou akci, Došek hezky vysunul Slepičku, toho však odklonil Goncalves a se střelou ex-libereckého útočníka neměl Jakupovič problémy. To bylo, bohužel, ze strany Sparty na dlouho vše. Nepomohlo ani dvojí střídání, když místo Šimáka a Slepičky přišli Jeslínek s Matušovičem.

Nebezpečnější byl Thun, který hájil postupovou remízu a vyrážel do brejků. V 50. minutě pálil zdálky Adriano těsně nad, o pět minut později Leandro z úhlu prověřil pozornost Blažka. Útočná snaha Sparty byla prakticky k ničemu, k vidění byly většinou jen nakopávané míče, z nichž ani dlouhán Došek nic nevytěžil.

Další zajímavou situaci diváci viděli až v 78. minutě. Po zmatcích v obraně, které nebyly vyjímečné, zatáhl za záchrannou brzdu kapitán Martin Petráš, stáhl unikajícího Adriana a od anglického sudího Rileyho si vysloužil červenou kartu. Z přímého kopu Savič trefil jen zeď, ale i tak byla situace Thunu početní převahou usnadněná. Za minutu přišel další brejk. Sám postupoval Leandro, avšak ani on netrefil branku.

V 81. minutě měla Sparta největší šanci zápasu. Zelenkův centr prodloužil před branku Došek, kde nabíhal Adam Petrouš a z první trefil břevno. Spartě už nepomohlo ani to, že se pět minut před koncem vyrovnaly síly na hřišti, když unikajícího Jeslínka stáhl za dres Goncalves a stejně jako Petráš si zblízka prohlédl červenou kartu. Jedinou další příležitost měl ve druhé minutě nastavení Petr Poláček, asi nejlepší ze Sparťanů, ale ve vápně špatně trefil centr a Jakupovič si s jeho střelou poradil.

Sparta tak v pohárové Evropě končí, ve skupině získala pouhé dva body. Hůře dopadl už jen Rapid Vídeň, který jako jediný z 32členného pole účastníků nebodoval...

Autor: Petr Starý

Komentáře (25)

Přidat komentář
Shevchenko

0:3 (Hodzic,Petrouš a Zelenka vl.)

Reagovat
HOST*Mára

3:1

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*Mára

uvidíme jo Ještě se netlem předčasně!!

Reagovat
smazaný uživatel

no, v lize Sparta jede, proto tipuju 76:34

Reagovat
Mr.Jindros

V lize sice jede, ale na mlékárnu Kunín nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

Modlim se, at to Thun vyhraje - jeste aby ta Sparta byla v televizi i po novym roce A nejakej koeficient na me nevytahujte nebo vam ho tu omlatim o hlavu Pryc se spartou, kor po ty Pribrami, no to se zase nekomu podarilo me nasrat

Reagovat
smazaný uživatel

jsem sice spartan,ale plne souhlasim! Jestli se Sparta neprobere, tak at radeji ten zapas proda. Ve Svycarsku budou mit radost, ze muzou hrat UEFU!

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta hraje hovno to je pravda, ale vyhrat by měla i když jsou to dřeváci protoze potřebujem body do koeficientu at si ligu mistrů zahrajou Slavie a Libercem.Takze vy skurveny spartani koukejte vyhrat a v liz muzet klidně spadnou to mi je fuk!!!!

Reagovat
HOST*Ludolf

SLavie a liga mistrů vem si paralen a jdi si lehnout.Uvidíš jak se ti uleví.

Reagovat
HOST*

souhlasím s tebou

Reagovat
HOST*

Sparta vyhraje penaltou v 90. minutě.Jako s Příbramí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakýkoli tým z ČR a LM. ale někomu se to třeba líbí...

Reagovat
HOST*

tak dobrá repre a tak bídná liga.není mančaft, který by v současnosti v evropě něco uhrál.Spartě je na hovno 300 baněk, a vypadá to že by jí nepomohlo ani půl miliardy, slávka to je sranda se na ně někdy dívat a zbytek ... no nic

Reagovat
HOST*

Vy smejdi vyjebany! Vy kokoti captaví! Vy neviete hrať! To bolo horsí nez na dedine! Vy hovada! Zrát bych vám nedal!

Do pici aj s Grigom! Nech vás slak trafí vsetkých kolko vás tam bolo vy smejdi!

Reagovat
HOST*

Skurvenci!

Pojebanci!

Hovada!

Reagovat
HOST*

Tohle nejsou fotbalisti! To jsou kokoti!

Reagovat
HOST*

At se vám to vráti desetkrát naspat!

Hovada!

Piciaci

Spartanskí odvar!

Petrzalka by ich zvalcovala!

Reagovat
HOST*

Na záver jen jediny:

At vás cert bere a aby jste nemeli vánoce nikdy!

Lebo vy si ich nezasluzite!

Smejdi!

Preklínam vás na celý zivot, Preklínam!

Jebem na vás!

Reagovat
HOST*ja

To byl strašný fotbal, který s Ligou mistrů neměl nic společného. Sparta pokračuje v tragických výkonech. Momentálně je Sparta průměrný ligový tým. CT měla uvažovat o zařazení jiného zápasu.

O Slepičkovi bych začal uvažovat jako o zložníkovi, protože ten kluk prostě útočník nemůže být, aspoň ne v momentální formě.

Zelenka to je kapitola sama pro sebe. V 90 minutovém zápase dokáže kvalitně odehrát maximálně 20 minut, a to jen když se mu chce. Včera za celý zápas nevyhrál ani jeden osobní souboj, hlavičkovat se ani neobtěžuje. Nechápu jak se takový hráč mohl dostat do Sparty. Tady souhlasím s názorem pana Chovance, že velkým problémem Sparty je nedostatečný skauting.

Petráš je možná reprezentant Slovenska, ale ve Spartě je naprosto tragický. V zimě prý Spartu posílí další slovenský reprezentační obránce Hanka z Dynama Moskva. Když uvážím situaci Dynama v ruské lize, tak žádná posila zřejmě nebude.

Spartě se pod slovenským vedením prostě nevede. JT si koupila Spartu podobně jako Rezeš jako nástroj pro získání prestiže a možná z nějaké malichernosti. Podobně jako Rezeš vyhazuje peníze za hráče (viz. za Rezeše Németh přes 30 mil. Kč, za JT Pospěch, Slepička, Došek přes 15 mil. Kč). Škoda že Spartu nekoupila nějaká česká společnost (třeba PPF), která by cítila odpovědnost k historii Sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda pravda, JT at jdou do prdele a jestli se Zelenka neprobere, tak at ho taky vyhodej!Je fakt trapnej, to je jeste slaby slovo!

Reagovat
HOST*

Sparta udělala českýmu fotbalu ostudu. Hráli nemožnej fotbal a vůbec se na to nedalo koukat. Tragickej byl Zelenka a Došek(povedl se mu jenom jeden zápas, kterej stejně sparta prohrála)

Reagovat
smazaný uživatel

sou to kokoti

Reagovat
HOST*Lukyn

A ty jsi ještě větší...

Reagovat
HOST*

Nedrškuj!!!!slavia jsou piče skurvený!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele